Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Szobonya Ferenc

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Szobonya Ferenc"— Előadás másolata:

1 Készítette: Szobonya Ferenc
Bemutató készítés 1. Készítette: Szobonya Ferenc

2 A program ablakának áttekintése

3 Diatípusok Üres bemutató készítése esetén előre elkészített diatípusok közül választhatunk, ezek tájékoztató szövegeket tartalmaznak. Ha egy ilyen szövegre kattintunk, majd adatot viszünk be, eltűnik a magyarázó szöveg. A dia tartalmazhat szövegdobozt, képkeretet, táblázatot, stb

4 Diatípusok

5 Üres bemutató létrehozása

6 Normál nézet (vázlat)

7 Normál nézet (diák)

8 Diarendező nézet Diarendező nézetre a Diarendező gomb vagy a Nézet menü Diarendező parancsa segítségével válthatunk át. A Diarendező nézetben – a diák nagyításától függően – az előadás összes képkockája egyszerre látható. Ebben a nézetben megváltoztathatjuk a képkockák sorrendjét, lemásolhatjuk, törölhetjük azokat, illetve a vetítésnél alkalmazott áttünéseket és animációs hatásokat állíthatunk be hozzájuk.

9 Diavetítés nézet A Diavetítés nézetet az eladás ellenőrzésekor
vagy bemutatásakor használjuk. Diavetítés nézetbe a Nézet menü Diavetítés parancsának segítségével, vagy a Diavetítés nézetválasztó gombbal válthatunk át. Ekkor a képkockák a teljes képernyőt kitöltő méretben jelennek meg

10 Új dia létrehozása Új képkocka létrehozásához használjuk a Formázás eszköztár Új dia gombját, vagy a Beszúrás menü Új dia parancsát. Ekkor – alaphelyzetben – automatikusan megjelenik a Dia elrendezése munkaablak, ahol kiválaszthatjuk a kívánt elrendezést a programba beépített lehetőségek közül. Az új dia mindig az aktuális dia után szúródik be, és azonnal felveszi az eladás alapjául szolgáló sablon formátumait.

11 Dia törlése Egy képkocka eltávolításához adjuk ki a Szerkesztés menü Dia törlése parancsát, vagy a Vázlat, illetve a Dia ablaktáblában a jobb egérgombbal megjelenített helyi menü Dia törlése parancsát. Ennek hatására a dia azonnal törlődik a bemutatóból.

12 Dia elrendezésének megváltoztatása
A képkockákon található elemek elrendezését a Formátum menü Beépített elrendezések parancsával, vagy a Formázás eszköztár Elrendezés gombjára kattintva változtatjuk meg. Ekkor szintén a Dia elrendezése munkaablak jelenik meg. Az elrendezés megváltoztatása az új képkocka létrehozásához hasonlóan történhet. Ehhez kattintsunk munkaablakban az elrendezésre, vagy az elrendezés menüjéből adjuk ki az Alkalmazás a kijelölt diákra parancsot.


Letölteni ppt "Készítette: Szobonya Ferenc"

Hasonló előadás


Google Hirdetések