Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bekezdésformázás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bekezdésformázás."— Előadás másolata:

1 Bekezdésformázás

2 Bekezdésformátumok A bekezdések elrendezésére vonatkozó beállításokat a Formátum menü Bekezdés parancsával adhatjuk meg. A formátumozás itt is a kijelölt bekezdésekre vagy az aktuális, azaz a kurzort tartalmazó bekezdésre vonatkozik.

3 Behúzás és térköz A bekezdések elrendezésével kapcsolatos legáltalánosabb formátumokat a Behúzás és térköz fülön találjuk.

4 Igazítás Az Igazítás legördülő lista elemeivel a bekezdések sorainak margók közötti elrendezését állítjuk be.

5 Vázlatszint A Vázlatszint rovat segítségével beállítjuk a bekezdés helyét a Vázlat nézetben megjelenített hierarchiában.

6 Behúzás A Behúzás csoport beállításainak segítségével a bekezdés széleinek a margóktól való távolságát határozzuk meg. Balról Jobbról Típusa Első sor Függő

7

8 Térköz A Térköz csoport beállításaival határozhatjuk meg a bekezdések, illetve a sorok közötti távolságot.

9 Sorköz A Sorköz legördülő listában a bekezdés sorainak távolságát szabhatjuk meg. Egyes lehetőségek választása esetén a sortávolságot az Értéke rovatban adhatjuk meg.

10

11 A Sorköz legördülő listában választható értékeket az alábbi táblázat tartalmazza.

12 Szövegbeosztás A Bekezdés párbeszéd panel Szövegbeosztás fülén a bekezdések tördelésével kapcsolatos speciális opciókat állíthatunk be.

13 Ez az opció alapesetben bekapcsolt állapotban van.
A Fattyú- és árvasorok Árvasor: Ha egy oldal legutolsó sorában kezdődik egy bekezdés Fattyúsor: Ha egy oldal egy bekezdés utolsó sorával kezdődik Ez az opció alapesetben bekapcsolt állapotban van. Ilyenkor a Word úgy töri automatikusan a sorokat, hogy a fenti két eset ne fordulhasson elő. Az Egy oldalra jelölőnégyzet használatakor az adott bekezdés minden sora egy oldalra kerül. Az Együtt a következővel jelölőnégyzet bekapcsolásának hatására a Word a kiválasztott bekezdést a következő bekezdéssel azonos oldalra helyezi el.

14

15 MEGJEGYZÉS Speciális esetekben az előző formátumok beállítása nem lehetséges. Például ha egy bekezdés önmagában hosszabb mint egy oldal, akkor nem választhatjuk az Egy oldalra opciót.

16 Az Új oldalra jelölőnégyzet bekapcsolása esetén a kiválasztott bekezdés új oldalra kerül.
A Nincs elválasztás lehetőség bekapcsolása esetén a Word Automatikus elválasztás funkciója a kiválasztott bekezdésre nem vonatkozik.

17 Az előző formák egy részét a Formázás eszköztár alapértelmezett gombjaival, illetve billentyűparancsokkal is beállíthatjuk.

18 A bekezdések behúzását és a behúzás mértékét a vízszintes vonalzón látható jelek húzásával is megváltoztathatjuk.


Letölteni ppt "Bekezdésformázás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések