Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint. A program segítségével el ő adásokat, cég- és termékismertet ő ket, bemutatókat, úgynevezett prezentációkat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint. A program segítségével el ő adásokat, cég- és termékismertet ő ket, bemutatókat, úgynevezett prezentációkat."— Előadás másolata:

1 Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint

2 A program segítségével el ő adásokat, cég- és termékismertet ő ket, bemutatókat, úgynevezett prezentációkat készíthetünk. Bemutatóinkat diaképekb ő l állíthatjuk össze. Az így készült képeket projektor segítségével kivetíthetjük, bemutathatjuk számítógépünk képerny ő jén, illetve nyomtatott formában is megjeleníthetjük. A diaképek szöveges tartalmát a Wordben tanult módszerrel szerkeszthetjük és formázhatjuk. Lehet ő ségünk van diagramok, WordArt szövegek, képek, hanghatások és animációk alkalmazására, amellyel bemutatónkat látványosabbá és könnyen áttekinthet ő vé tehetjük.

3 Fogalmak Dia: egyetlen képkocka, melyb ő l a bemutató (prezentáció) felépül Animáció: a dián lev ő objektumok mozgatása –Pl.: beúszás –Egymás utáni megjelenés –Gombok „benyomódása”. Az animációkat hanghatások is kísérhetik Átt ű nés: az egymást követ ő diák váltásakor lejátszódó átmenet –Pl.: „kitolás” –„beolvadás” Az áttünéseket hanghatások is kísérhetik

4

5 Az ablak címsorában a készül ő bemutató nevét láthatjuk. Az ablak címsora alatti menüben a PowerPoint parancsainak listáját találjuk kategóriák szerint csoportosítva. A Szokásos és Formázás eszköztárakon a PowerPointban használt leggyakoribb parancsok, illetve formátumok gombjait találjuk. A munkaterület három ablaktáblából áll: a Vázlat, a Dia és a Jegyzet ablaktáblából. A Vázlat ablaktáblán az el ő adás képkockáinak szövegét vagy a képkockák kicsinyített mintáit láthatjuk. A Dia ablaktáblán az aktuális dia tartalmát szerkeszthetjük. A Jegyzet ablaktáblán az aktuális diához kapcsolódó megjegyzéseket gépelhetjük be. A munkaterület alatt látható Rajzolás eszköztáron a rajzobjektumok elkészítéséhez és formázásához szükséges eszközöket találjuk. Az Állapotsoron néhány, az aktuális bemutatóval, illetve nézettel kapcsolatos információt olvashatunk le.

6 Új dokumentumot a Fájl menü Új dokumentum parancsával is létrehozhatunk. Ekkor megjelenik az Új bemutató munkaablak. Üres bemutató létrehozásához kattintsunk az Üres bemutató hivatkozásra. Az új dokumentum létrehozását követően a munkaablakban megjelenik a Dia elrendezése tartalom. Itt választjuk ki az új diát alkotó elemek elrendezését. A dia elrendezései lehetnek: -címdia- csak cím- cím és szöveg(felsorolással) -üres- tartalom- cím és tartalom -cím és 2 tartalomrész- cím, szöveg és tartalom….. Tartalom alatt: kép, ábra, diagram, táblázatbeszúrást értünk.

7 1.Bemutatónkat készítsük el! Indítsuk el a microsoft powerpointot! Egyből megjelenik egy címdia. Kattintsunk: a cím beírásához. Írjuk be: Családom majd kattintsunk: az alcímhez, írjuk be: Készítette: X Y Ezzel az első diát be is fejeztük. Mielőtt folytatnánk a bemutatónkat, mentsük el saját mappánkba: család néven. 2. Új diakockát szeretnénk kérni: beszúrás menüpontra kattintsunk, és ott az új dia almenüre. Itt a jobboldali listából a Cím és szöveg típusú elrendezést választotta ki nekünk a gép, ami nekünk éppen megfelelő lesz. A címhez kattintva írjuk be: Családtagok A szövegrészhez szépen soronként soroljuk fel a családtagjainkat: apa- XY anya-X Yné Z W tesó- nagypapi- nagymami és persze én XY. 3. Nézzük meg mit dolgoztunk eddig! Válasszuk ki a diavetítés menüpontot, majd ott is a diavetítés almenüt! Innen már csak a díszítések színezések vannak vissza……..


Letölteni ppt "Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint. A program segítségével el ő adásokat, cég- és termékismertet ő ket, bemutatókat, úgynevezett prezentációkat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések