Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyülekezet Koinónia - Közösség.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyülekezet Koinónia - Közösség."— Előadás másolata:

1 Gyülekezet Koinónia - Közösség

2 Elidegenedés Faluról városba költözés (urbanizáció) Gyökértelenség
Fokozott önzés Érdektelenség (önérdek) Hamis értékek („globalista”) Ez igaz lehet a gyülekezeti tagokra is

3 Koinónia jellemzője Jézussal kerülnek személyes kapcsolatba
Utána a gyülekezettel 1Kor 1:9 Hű az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre. 1Kor 3:11 Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus.

4 1Kor 10:16 Az áldás pohara, amelyet megáldunk, nem a Krisztus vérével való közösségünk-e? A kenyér, amelyet megtörünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-e? 2Kor 13:13 Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, az Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!

5 1Ján 1:3 Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal. 1Ján 1:6-7 Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.

6 Koinónia jellemzője Zsolt 133:1 Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!

7 Koinónia Nem közömbös a másik testvér felé
Nem zárkózik el a maga bajával Gal 6:2 Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.

8 Koinónia Krisztushoz igazodunk:
Róm 12:2 és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.

9 Kol 3:3-11 Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben.
Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben. Öljétek meg tehát tagjaitokban azt, ami csak erre a földre irányul: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami bálványimádás, mert ezek miatt haragszik Isten. Ti is ezeket tettétek egykor, amikor ezekben éltetek; most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, az indulatot, a gonoszságot, az istenkáromlást, és szátokból a gyalázatos beszédet. Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt, és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt. Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus.


Letölteni ppt "Gyülekezet Koinónia - Közösség."

Hasonló előadás


Google Hirdetések