Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egymáshoz tartozás gyakorlata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egymáshoz tartozás gyakorlata"— Előadás másolata:

1 Az egymáshoz tartozás gyakorlata
2Kor 5:14-15, Mert Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; és azért halt meg, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt. A keresztyén közösség Jézus Krisztus által és Jézus Krisztusban áll fenn Krisztus szeretete összetartó / összekényszerítő szeretet – mint a hordó dongáit az abroncs

2 Újszövetségi példák Róm 12:10 – A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyöngédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők! Róm 12:16 – Egymással egyetértésben legyetek! Róm 14:19 – Azokra a dolgokra törekedjünk tehát, amelyek a békességet és egymás építését szolgálják. Róm 15:14 – Meg vagyok győződve, hogy ti is telve vagytok jósággal, telve a teljes ismerettel, és hogy egymást is tudjátok tanítani. Róm 16:16 – Köszöntsétek egymást szent csókkal!

3 1Kor 11:33 – Azért tehát testvéreim, ha evésre gyűltök egybe, várjátok meg egymást!
Gal 5:13 – Szeretetben szolgáljatok egymásnak! Gal 6:2 – Egymás terhét hordozzátok, így töltsétek be a Krisztus törvényét! Ef 4:32 – Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak! Fil 2:3 – Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál! Kol 3:13 – Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak!

4 1Thessz 5:11 – Vigasztaljátok egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.
1Thessz 5:13 – Éljetek egymással békességben! Zsid 10:24 – Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk! 1Pt 4:9 – Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. 1Pt 5:5 – Egymás iránt pedig valamennyien legyetek alázatosak!

5 1Thessz 5:11 - Építés Az építés nem egyedülálló egyénekre vonatkozik („építse egyik a másikat”). Ha gyülekezeti tag vagyok, feladatom úgy szólni, élni, hogy mindez testvéreim hitét erősítse. Az istentiszteletre összegyűlt közösség építése minden jelenlévő feladata. A gyülekezet tagjai építő kommunikációban legyenek együtt!

6 Róm 15:14 - Tanítás Hasonló elv 1Thessz 5:14-ben – Intünk titeket, hogy figyelmeztessétek azokat magatok között, akik rendetlenül élnek! A bűn, elhajlás, stb. nem magánügy. – Vö. „Ilyenek a hívők!” A helyes figyelmeztetés nagyon sokat kíván a figyelmeztetőtől. – Bátorság és szeretet / alázat és szeretet.

7 Az egymáshoz tartozás aktualitása
Az egymásért élés gyakorlata ma különösen fontos, mivel általános jelenség a világban az elmagányosodás, elidegenedés. A keresztyén gyülekezet egyik alapfeladata: senki se legyen egyedül a problémáival.


Letölteni ppt "Az egymáshoz tartozás gyakorlata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések