Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE. BEVEZETÉS 4Móz 19:15 Tisztátalan minden nyitott edény, amelyre nem kötöttek födelet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE. BEVEZETÉS 4Móz 19:15 Tisztátalan minden nyitott edény, amelyre nem kötöttek födelet."— Előadás másolata:

1 A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE

2 BEVEZETÉS 4Móz 19:15 Tisztátalan minden nyitott edény, amelyre nem kötöttek födelet.

3 2.ISTEN ÉS AZ EMBER KAPCSOLATA 1Móz 1:26 Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá

4 3.FÉRJ ÉS FELESÉG KAPCSOLATA Ef 5:33 De ti is, mindenki egyenként úgy szeresse a feleségét, mint önmagát, az asszony pedig tisztelje a férjét.

5 4.SZÜLŐ ÉS GYERMEK KAPCSOLATA Péld 22:6 Neveld a gyermeket a neki (útjának) megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. Az élet gyökere! A szülők kapcsolata, életpéldája, szeretete! – Az élet gyökere! A gyermek életének, személyiségének fejlődése. A gyermek Istennel való kapcsolata, Istenképe. Ef 6:2 "Tiszteld apádat és anyádat": ez az első parancsolat, amelyhez ígéret fűződik,

6 TOVÁBBI KAPCSOLATI RELÁCIÓK 1.Vezető és beosztott kapcsolata - 1Pét 2:17-19 2.Pásztor és gyülekezeti tag kapcsolata - Zsid 13:17; Péld 27:23; 1Pét 5:2-3 3.Állam, államvezetés és polgára kapcsolata - Róm 13:1-8 4.Gyülekezet és gyülekezeti tag kapcsolata 5.Egyenrangú felek kapcsolata (- Testvér, kolléga, diáktárs…) - Róm 12:9-11 6.Akiket sokak megvetnek - Jud 1:23

7 DÖNTS EL, HOGY NÖVEKEDNI FOGSZ A TISZTELETBEN… Isten iránt! szüleid felé! házastársaddal kapcsolatosan! gyülekezeti vezetőiddel és testvéreiddel kapcsolatosan! munkahelyi vezetőiddel és társaiddal való kapcsolatodban! megvetettek iránt Gondold végig, miben kell megváltoztatni a hozzáállásodat, viselkedésedet, szavaidat? Miből szükséges megtérni és Isten segítségét kérni a változáshoz?


Letölteni ppt "A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE. BEVEZETÉS 4Móz 19:15 Tisztátalan minden nyitott edény, amelyre nem kötöttek födelet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések