Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Engedd / Engedj közelebb. Kapcsolatok „Soha ne feledd, hogy az életben a legfontosabb dolog a kapcsolatok, amelyek értelmet adnak az életünknek. A pénz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Engedd / Engedj közelebb. Kapcsolatok „Soha ne feledd, hogy az életben a legfontosabb dolog a kapcsolatok, amelyek értelmet adnak az életünknek. A pénz."— Előadás másolata:

1 Engedd / Engedj közelebb

2 Kapcsolatok „Soha ne feledd, hogy az életben a legfontosabb dolog a kapcsolatok, amelyek értelmet adnak az életünknek. A pénz hasznos, de soha nem ad igazi boldogságot” /Michael Fletcher/

3 Kapcsolatok építőkövei 1.Szeretet – feltétel nélkül szeretni másokat 2.Hit – jobban hinni másban, mint ő magában 3.Érdeklődés – észrevenni és értékelni, ami a másiknak fontos 4.Elérhetőség – adjunk helyet életünkben a krízisben lévőnek 5.Tisztelet – elismerni egy ember értékét, tekintélyét 6.Idő – kulcs a szívek megnyitásához 7.Kommunikáció – minden kapcsolat búvárcsöve (elmélyülés) M. Fletcher

4  Látszat kommunikáció (Hogy vagy?– általában)  Tényközlés (amit tudok)  Gondolatközlés (amit gondolok)  Érzelem közlés (amit érzek) ÉN közlés (aki vagyok) A legkiszolgáltatotabb, de legnagyobb élményt nyújtó szintje a kapcsolatoknak! Benső- ségess ég mérté ke

5 Egymás… Róm. 12,10: a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, Róm. 14,19: Azokra a dolgokra törekedjünk tehát, amelyek a békességet és egymás építését szolgálják. Gal. 6,2: Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.

6 Egymás… 1Thessz. 3,12: titeket pedig az Úr gyarapítson és gazdagítson a szeretetben egymás iránt és mindenki iránt, ahogyan mi is szeretünk titeket. 1Thessz. 4,9: A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket is az Isten tanított az egymás iránti szeretetre;

7 Egymás… 1Pt. 4,8: Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. 1Pt. 5,5: Ugyanúgy, ti ifjabbak: engedelmeskedjetek az idősebbeknek, egymás iránt pedig valamennyien legyetek alázatosak, mert az Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad.

8 Egymás és a Magunk terhe Gal. 6,2-5 Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza.

9 Örülni az örülőkkel Miért nehéz? Talán az irigység miatt? - Neki van nekem nincs  - Nekem van, nem adok  Ne feledd az irigység egy gyilkos indulat! ApCsel. 8,23: Mert látom, hogy a keserű irigység és a gonoszság fogságába estél.” Ne feledd az örülni egyedül nem lehet. Az igazi öröm, ha sikeredet, örömödet meg tudod osztani valakivel! Vagy a közömbösség? Esetleg az űzöttség, a rossz időbeosztás?

10 Örülni az örülőkkel Róm. 12,15 Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Róm. 12,16 Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint.

11

12 TUDOM IRÁNYÍTANI NEM TUDOM IRÁNYÍTANI VÁLLALOM A FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOM A FELELŐSSÉGET + Felelős őszinte becsületes érett / felnőtt elfogadja a következményeket Ami az enyém, az az enyém - Túlzott felelősség manipulál megmentő / helyrehozó túl követelőző mártír komplexus Ami a tiéd, az az enyém - Felelőtlen vádol passzív / agresszív megbízhatatlan hazudik/elkerül Ami az enyém, az a tiéd + Nem felelős őszinte úgy látszik “nem törődöm” még mindig törődik / szeret érzékeli a hatást / befolyást Ami a tiéd, az a tiéd FESZÜLTSÉG SZEMÉTTELEP SZEMÉTSZÁLLÍTÓ

13 „Az ember csak akkor ”szabad” a rossztól, ha meg sem kóstolja, még csak a közelébe sem megy!” „Vagy én győzöm le a szokásokat, vagy azok győznek le engem, és pusztulásomat okozzák!” „Ma van életed hátralévő részének az első napja. Tedd a mai napot fordulóponttá. Kezdj el ma kialakítani új szokásokat, melyek által a legjobb hozamra tehetsz szert a legfontosabb területen – a kapcsolataidban!”

14 Kapcsolatok építőkövei 1.Szeretet – feltétel nélkül szeretni másokat 2.Hit – jobban hinni másban, mint ő magában 3.Érdeklődés – észrevenni és értékelni, ami a másiknak fontos 4.Elérhetőség – adjunk helyet életünkben a krízisben lévőnek 5.Tisztelet – elismerni egy ember értékét, tekintélyét 6.Idő – kulcs a szívek megnyitásához 7.Kommunikáció – minden kapcsolat búvárcsöve (elmélyülés) M. Fletcher

15 Áldott kapcsolat építést!


Letölteni ppt "Engedd / Engedj közelebb. Kapcsolatok „Soha ne feledd, hogy az életben a legfontosabb dolog a kapcsolatok, amelyek értelmet adnak az életünknek. A pénz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések