Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Halmazok Tanítás. Halmazműveletek Halmazok egyesítése (Unió) Halmazok metszete Halmazok különbsége Halmazok komplementere Szimmetrikus differencia.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Halmazok Tanítás. Halmazműveletek Halmazok egyesítése (Unió) Halmazok metszete Halmazok különbsége Halmazok komplementere Szimmetrikus differencia."— Előadás másolata:

1 Halmazok Tanítás

2 Halmazműveletek Halmazok egyesítése (Unió) Halmazok metszete Halmazok különbsége Halmazok komplementere Szimmetrikus differencia

3 Unióképzés Definíció: Két halmaz uniójának (egyesítésének, összegének) nevezzük azoknak az elemeknek a halmazát, amelyek a két halmaz közül legalább az egyiknek elemei. Az A és B halmaz uniójának jele:. (Olvasd: „A unió B”, vagy „A uniója B-vel”.)Definíció: Két halmaz uniójának (egyesítésének, összegének) nevezzük azoknak az elemeknek a halmazát, amelyek a két halmaz közül legalább az egyiknek elemei. Az A és B halmaz uniójának jele:. (Olvasd: „A unió B”, vagy „A uniója B-vel”.)

4 Metszetképzés Definíció: Két halmaz metszetének (közös részének, szorzatának) nevezzük azoknak az elemeknek a halmazát, amelyek mindkét halmaznak az elemei. Az A és B halmaz metszetének jele: A ∩ B. (Olvasd: „A metszet B” vagy „A és B metszete”.)

5 Különbségképzés Definíció: Az A és B halmaz (ebben a sorrendben tekintett) különbségének nevezzük azoknak az elemeknek a halmazát, amelyek elemei az A halmaznak és nem elemei a B halmaznak. Az A és B halmaz különbségének jele: A\B. (Olvasd: „A mínusz B”.)Definíció: Az A és B halmaz (ebben a sorrendben tekintett) különbségének nevezzük azoknak az elemeknek a halmazát, amelyek elemei az A halmaznak és nem elemei a B halmaznak. Az A és B halmaz különbségének jele: A\B. (Olvasd: „A mínusz B”.)

6 Komplementer halmaz Definíció: Egy H (nem üres) halmaznak legyen egy részhalmaza az A halmaz. Az A halmaz H halmazra vonatkozó komplementerének (komplementer halmazának) nevezzük a H \ A halmazt. Ennek jele: A¯Definíció: Egy H (nem üres) halmaznak legyen egy részhalmaza az A halmaz. Az A halmaz H halmazra vonatkozó komplementerének (komplementer halmazának) nevezzük a H \ A halmazt. Ennek jele: A¯

7 Szimmetrikus differencia Definíció: Az A és B halmaz szimmetrikus differenciáján értjük az (A\B)  (B\A) halmazt. Jelölése: A ΔB. (Olvasd: „A delta B”.)Definíció: Az A és B halmaz szimmetrikus differenciáján értjük az (A\B)  (B\A) halmazt. Jelölése: A ΔB. (Olvasd: „A delta B”.)


Letölteni ppt "Halmazok Tanítás. Halmazműveletek Halmazok egyesítése (Unió) Halmazok metszete Halmazok különbsége Halmazok komplementere Szimmetrikus differencia."

Hasonló előadás


Google Hirdetések