Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Halmazok Tanítás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Halmazok Tanítás."— Előadás másolata:

1 Halmazok Tanítás

2 Halmazműveletek Halmazok egyesítése (Unió) Halmazok metszete
Halmazok különbsége Halmazok komplementere Szimmetrikus differencia

3 Unióképzés Definíció: Két halmaz uniójának (egyesítésének, összegének) nevezzük azoknak az elemeknek a halmazát, amelyek a két halmaz közül legalább az egyiknek elemei. Az A és B halmaz uniójának jele:. (Olvasd: „A unió B”, vagy „A uniója B-vel”.)

4 Metszetképzés Definíció: Két halmaz metszetének (közös részének, szorzatának) nevezzük azoknak az elemeknek a halmazát, amelyek mindkét halmaznak az elemei. Az A és B halmaz metszetének jele: A ∩ B . (Olvasd: „A metszet B” vagy „A és B metszete”.)

5 Különbségképzés Definíció: Az A és B halmaz (ebben a sorrendben tekintett) különbségének nevezzük azoknak az elemeknek a halmazát, amelyek elemei az A halmaznak és nem elemei a B halmaznak. Az A és B halmaz különbségének jele: A\B . (Olvasd: „A mínusz B”.)

6 Komplementer halmaz Definíció: Egy H (nem üres) halmaznak legyen egy részhalmaza az A halmaz. Az A halmaz H halmazra vonatkozó komplementerének (komplementer halmazának) nevezzük a H \ A halmazt. Ennek jele: A¯

7 Szimmetrikus differencia
Definíció: Az A és B halmaz szimmetrikus differenciáján értjük az (A\B)  (B\A) halmazt. Jelölése: A ΔB. (Olvasd: „A delta B”.)


Letölteni ppt "Halmazok Tanítás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések