Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM 1.Az óvoda önállóan készíti el 2.Kész programok közül válogat ↓ ÜTEMTERV ↓ TERVEZET.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM 1.Az óvoda önállóan készíti el 2.Kész programok közül válogat ↓ ÜTEMTERV ↓ TERVEZET."— Előadás másolata:

1

2 ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM 1.Az óvoda önállóan készíti el 2.Kész programok közül válogat ↓ ÜTEMTERV ↓ TERVEZET

3 Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja (ONAP) 137/1996. (VIII.28) Korm. rendelete 1996 szeptember 1-én lépett hatályba

4 FELÉPÍTÉSE: I.BEVEZETŐ II.GYERMEKKÉP, ÓVODAKÉP III.AZ ÓVODAI NEVELÉS FELADATAI Az óvodai nevelés általános feladatai Az egészséges életmód alakítása Az érzelmi nevelés és a szocializáció biztosítása Az értelmi fejlesztés, nevelés megvalósítása

5 IV.AZ ÓVODAI ÉLET MEGSZERVEZÉSÉNEK ELVEI V.AZ ÓVODAI ÉLET TEVÉKENYSÉGI FORMÁI ÉS AZ ÓVODAPEDAGÓGUS FELADATAI VI. A FEJLŐDÉS JELLEMZŐI AZ ÓVODÁSKOR VÉGÉRE

6 A NEMZETI ETNIKAI KISSEBSÉG ÓVODAI NEVELÉSÉNEK IRÁNYELVE AZ ÓVODÁK ÉS A FOGYATÉKOS GYERMEK A FOGYATÉKOS GYERMEK ÓVODAI NEVELÉSÉNEK IRÁNYELVE

7 FELKÉSZÜLT AZ ÓVODA A MÓDSZERTANI SZABADSÁGRA? AZ ÚJTÍPUSÚ TARTALMI SZABÁLYOZÁSRÓL SZEMÉLYES HANGON

8 V. AZ ÓVODAI ÉLET TEVÉKENYSÉGI FORMÁI ÉS AZ ÓVODAPEDAGÓGUS FELADATAI 1.JÁTÉK 2.VERS, MESE 3.ÉNEK, ZENE, ÉNEKES JÁTÉK 4.RAJZOLÁS, MINTÁZÁS, KÉZI MUNKA 5.MOZGÁS 6.A KÜLSŐ VILÁG TEVÉKENY MEGISMERÉSE 7.MUNKA JELLEGŰ TEVÉKENYSÉGEK 8.TANULÁS

9 RAJZOLÁS, MINTÁZÁS, KÉZI MUNKA 1.A rajzolás, festés, mintázás, építés, képalakítás, a kézi munka különböző fajtái, a műalkotásokkal való ismerkedés is fontos eszközei a gyermeki személyiség fejlesztésének. 2.Az ábrázoló tevékenységekre az egész nap folyamán biztosítson teret, lehetőséget az óvodapedagógus. Maga a tevékenység – s ennek öröme – a fontos, nem a mű, nem az eredmény.

10 3.Ezen tevékenységek az óvodapedagógus által biztosított feltételekkel, az egyéni fejlettséghez és képességekhez igazodva segítik a képi-plasztikai kifejezőképesség, komponáló, térbeli tájékozódó és rendező képességek alakulását, a gyermeki élmény és fantáziavilág gazdagodását és annak képi kifejezését: a gyermek tér-, forma-, színképzeteinek gazdagodását, képi gondolkodásuk fejlődését, esztétikai érzékenységük, szép iránti nyitottságuk, igényességük alakítását.

11 4.Az óvodapedagógus feladata megismertetni a gyerekeket a különböző anyagokkal és a kézi munka technikai alapelemeivel.

12 „Minden pedagógusnak joga, hogy a nevelőtestület tagjaként részt vegyen …az intézmény nevelési …programjának tervezésében és értékelésében”, „a nevelési program alapján a nevelés módszereit megválassza”.


Letölteni ppt "ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM 1.Az óvoda önállóan készíti el 2.Kész programok közül válogat ↓ ÜTEMTERV ↓ TERVEZET."

Hasonló előadás


Google Hirdetések