Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Géntechnikák Labor FÁG DISPLAY Fekete Nóra 2007. III. 29.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Géntechnikák Labor FÁG DISPLAY Fekete Nóra 2007. III. 29."— Előadás másolata:

1 Géntechnikák Labor FÁG DISPLAY Fekete Nóra 2007. III. 29.

2 Mi a fág display? Gyors és eredményes módszer fehérjék vizsgálatára. A fág genomjába egy fehérjét kódoló gént ültetünk, ami így megjelenik a fág felszínén.

3 Első lépés: Gén beillesztés Sokféle gént (gyakran egy organizmus minden génjét) egy- egy fág genomjába illesztenek- minden fágba eltérő gént. Beillesztés a pIII-as génnél.

4 2. lépés: Protein display A megváltoztatott pIII gén mostmár egy hozzáadott szegmentet tartalmaz, ami megjelenik a fág felszínén. Egy fág csak egy fehérjét/peptidet termel.

5 3. lépés: Könyvtár létrehozása Az így kapott gyűjteményt könyvtárnak hívjuk. A rokon fehérjék megőrzik legtöbb fizikai és kémiai tulajdonságukat

6 4. lépés: Target Exposure Az előzőleg immobilizált célmolekulához hozzáadjuk a fág könyvtárat.

7 5. lépés: Kötődés A könyvtár néhány tagja kötődni fog a célmolekulához. A rengeteg fehérje közül kiválaszthatjuk azokat, amik a legspecifikusabb an kötődnek.

8 6. lépés: Izolálás Inkubálás után lemossuk a nem kötődött fágokat.

9 7. lépés: Amplifikáció A kiválasztott legspecifikusabban kötődő fehérjét kódoló fágot baktériumon tenyésztve gyorsan termelődik nagy mennyiség a kívánt fehérjéből, amit ezek után szekvenálhatunk. Egy milliárd fehérjéből általában 10-1000 félét választanak ki.


Letölteni ppt "Géntechnikák Labor FÁG DISPLAY Fekete Nóra 2007. III. 29."

Hasonló előadás


Google Hirdetések