Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sebességeloszlás sima csőben, és a határréteg fogalma Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sebességeloszlás sima csőben, és a határréteg fogalma Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"— Előadás másolata:

1 Sebességeloszlás sima csőben, és a határréteg fogalma Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA varga.i@neobee.net

2 LAMINÁRIS áramlásTURBULENS áramlás δ- A határréteg vastagsága.

3 A kísérletek szerint a w – átlagsebesség, turbulens áramlás esetén, a maximális sebesség 80 %-a, illetve: Lamináris áramlás esetén, a maximális sebesség 50 % -a, illetve:

4 Mindkét áramlási jellegnél a cső fala mentén kialakul egy határréteg, amelynek a rétegvastagsága δ, több tényezőtől függ, de legjobban:  az áramlás jellegétől,  a cső belső falának érdességétől,  a cső alakjától.

5  Lamináris áramlásnál a határréteg vastagsága nagyobb, mint turbulens áramlás esetén.  A határrétegben a fluidum részecskéi rétegesen áramlanak, párhuzamosan a cső falával.


Letölteni ppt "Sebességeloszlás sima csőben, és a határréteg fogalma Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések