Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szabályozószelep statikus tulajdonsága Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szabályozószelep statikus tulajdonsága Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"— Előadás másolata:

1 A szabályozószelep statikus tulajdonsága Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA varga.i@neobee.net

2  A szabályozószelep egyik legfontosabb jellemzője az átáramlási tényező vagy szeleptényező (K v ).  A tényező számértéke azt fejezi ki, hogy 1 bar nyomáskülönbség esetén hány m 3 /h 5-30 o C-os víz áramlik a szelepen keresztül.  Az átáramlási tényező ismerete mellett, nagyon fontos tudni, hogy miként változik a közeg térfogatárama a szelepen a szeleporsó teljes útja során.

3 Gyorsan nyitó (a) Lineáris (b) Lassan nyitó (c)

4  A gyorsan nyitó szelepek kis szeleporsó elmozdulásra nagy áramlásváltozást hoznak létre.  A lassan nyitó szelepek nagy szeleporsó elmozdulásra kis áramlásváltozást idéznek elő.  A lineáris jelleggörbe azt mutatja, hogy a szeleporsó elmozdulásával arányosan változik a közeg térfogatárama.


Letölteni ppt "A szabályozószelep statikus tulajdonsága Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések