Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PNEUMATIKUS ARÁNYOS-INTEGRALÓ SZABÁLYOZÓ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PNEUMATIKUS ARÁNYOS-INTEGRALÓ SZABÁLYOZÓ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"— Előadás másolata:

1 PNEUMATIKUS ARÁNYOS-INTEGRALÓ SZABÁLYOZÓ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA varga.i@neobee.net

2 Az arányos szabályozó integráló szabályozóval kiegészítve, a maradó szabályozási eltérést (hibát) teljesen kiküszöböli. Ez azért lehetséges, mert a szabályozó mindaddig működik, amíg az alapjel és a szabályozott jellemző között eltérés van. A 4-es integráló tömlő feltöltésének sebességét, vagyis az integráló hatást, az R 1 szelep segítségével lehet befolyásolni (ha a szelep jobban nyitva van, a tömlő gyorsabban töltődik – tágul, és fordítva).

3 A kimenőjel összetevői: Az integráló hatás az integrálási (utánállási ) idővel T i jellemezhető.

4 Az integrálási (utánállási) idő az az idő, amely szükséges ahhoz, hogy az integrális hatás megegyezzen az arányos hatás mértékével. A szabályozóból távozó kimenő jel (p) változása egységugrás bemenő jelre, különböző R 1 értékek esetén.

5 Kombinált arányos-integráló szabályozó


Letölteni ppt "PNEUMATIKUS ARÁNYOS-INTEGRALÓ SZABÁLYOZÓ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések