Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ADÓVÁLTOZÁSOK 2006-2007. ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ADÓVÁLTOZÁSOK 2006-2007. ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni."— Előadás másolata:

1 ADÓVÁLTOZÁSOK 2006-2007

2 ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni 3 400 000 Ft éves összes jövedelemig lehet! 3 400 000-3 900 000 Ft között: összesen legfeljebb évi 100 ezer forintnak a 3 400 000 forint feletti összes jövedelem 20 százalékát meghaladó részének megfelelő – összegben érvényesíthető Hatálybalépés: 2007. január 1.

3 KAMATADÓ Gyakorlatilag csak a biztosítás mentesül alóla (NYESZ, ÖNYP) Nincs kamatadó: –Szeptember 1. előtti szerződések (ajánlat aláírás dátuma!) mindenféle szolgáltatása (eseti és rendkívüli díj terhére történő rész visszavásárlás is!) –Szeptember 1. utáni szerződések lejárati szolgáltatása legalább 10 éves tartam esetén, vagy legalább 3 éves nyugdíjcélú megtakarítás

4 KAMATADÓ Nem tekinthető azonban az említett bevételrész kamatnak, ha a biztosításra befizetett díj(ak) akár csak egy része e törvény szerint adómentesnek minősült. (céges AREX) Egyéb jövedelem

5 Bankbetét Az a kamatperiódus, amelyik szeptember 1. előtt kezdődik még kamatadó mentes, ám ami azután fordul az már adózik, függetlenül a lekötött betét devizanemétől.

6 Befektetési alapok A 2006. szeptember 1-ig megvásárolt alapok nem esnek a kamatadó hatálya alá, az azt követően vásároltak viszont igen.

7 Kötvények A kamatszelvények is a 20%-os kamatadó alá esnek, kamatperiódus szeptember 1. után kezdődik, függetlenül attól, hogy a kötvény mikor került megvásárlásra. A DKJ-k az árfolyamnyereség után adóznak, de csak a szeptember 1. után vásároltak.

8 Részvények Szeptember 1. után adózni kell az árfolyamnyereség után, de a részvény tulajdonosa választhat, hogy a bekerülési ár vagy az augusztus 31-i ár legyen a mérvadó a nyereség kiszámításakor (azon részvényeknél, amelyeket szeptember 1. előtt vásároltak). Azaz nem szükséges átkötni.

9 Még nem hatályos A Bankszövetség megkereste a köztársasági elnököt az aláírás megtagadását kérve, ami, ha megtörténik az adószabályok bevezetésére halasztó hatállyal bír.

10 KAMATADÓ A jelenlegi tervezet szerint nincs kedvezmény kamatból származó jövedelemre!


Letölteni ppt "ADÓVÁLTOZÁSOK 2006-2007. ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni."

Hasonló előadás


Google Hirdetések