Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért 2002. október 18.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért 2002. október 18."— Előadás másolata:

1 Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért 2002. október 18.

2 Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Lakásépítési kedvezmény összegének emelése A lakásépítési kedvezmény növelésére utoljára 1994- ben került sor. Akkor a kedvezmény egy gyermek esetén 50.000 forintról 200.000 forintra, két gyermek esetén 300.000 forintról 1.200.000 forintra nőtt. Mivel a kedvezmény összege az 1994-es emelés óta változatlan maradt, a kormány ismét annak nagy mértékű emeléséről döntött: A kedvezmény minden további gyermek után 200-200 ezer forinttal emelkedik.

3 Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Lakásépítési kedvezmény megelőlegezése 1992-ig a lakásépítési kedvezményt az állam megelőlegezte. A magas infláció miatt azonban ez a lehetőség megszűnt. 2002. december 1-től gyermektelen házaspárok két gyermek, egy gyermekes családok pedig további egy gyermek után újra kérhetik a kedvezmény megelőlegezését. A megelőlegezett kedvezményt önálló kölcsönként lehet felvenni, amelyet a megelőlegezés időtartama alatt nem kell törleszteni. Az intézkedéssel a kormány abban nyújt segítséget, hogy a gyermekek már az új otthonukba születhessenek. A rendelkezés szerint így a kedvezmény az első gyermek születése előtt 3 évvel, a második gyermek születése előtt 6 évvel már felvehető. Amennyiben a gyermekek nem születnek meg, a támogatás kamattal és kezelési költséggel növelt összegét kell visszafizetni.

4 Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Lakás-előtakarékosság támogatása A kormány a lakás-előtakarékossági szerződésekhez kapcsolódó állami támogatás összegét a jelenlegi 36.000 forintról duplájára, 72.000 forintra tervezi emelni. Négy éves megtakarítási időt alapul véve az előtakarékossági szerződés lejártakor az eddigi átlagosan 1,3 millió forint helyett átlagosan 2,6 millió forintot vehetnek fel az igénylők. Az összeg tartalmazza a saját befizetés, az állami támogatás és a kedvezményes kamatozású hitel összegét.

5 Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Lakáspiac élénkítése A belügyminiszter mellett működő Lakásügyi Kollégium több javaslaton dolgozik, melyek elfogadása élénkítheti a lakáspiacot, és jelentősen növelheti az épülő bérlakások számát. A kormány a kedvezményes kamatozású, jelzáloglevél- alapú hitelt felvevők körét bővíteni kívánja, és ki kívánja terjeszteni azt az építési vállalkozókra is. A bérlakás-építés fellendítése érdekében a kormány lehetővé kívánja tenni, hogy az önkormányzatok is átvállalhassák az alacsony kamatozású, jelzálog-alapú hiteleket, illetve a jelzáloghitelt átvállaló önkormányzatok a bekerülési költség 40%-áig állami támogatást igényelhessenek. A fenti intézkedések az előzetes számítások szerint a jelenlegi 4.500 helyett évi 8.000 bérlakás építését teszik lehetővé.


Letölteni ppt "Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért 2002. október 18."

Hasonló előadás


Google Hirdetések