Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya."— Előadás másolata:

1 LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya

2 LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Göncz Kinga miniszter Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium Minden megszülető élet érték – b abakötvény Magyarországon

3 LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Életkezdést segítő program a 100 lépésben – a babakötvény Cél: a gyermekvállalási kedv ösztönzése  Minden januártól születendő gyermeknek Ft-ot utal az állam egy elkülönített Start-számlára.  A legrosszabb helyzetben levők 7 és 14 éves korukban további Ft-ot kapnak.  A lekötött összeghez csak a 18. évét betöltött fiatal juthat hozzá.

4 LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A babakötvény pénzügyi kedvezményei A számlán levő összeg adótól, illetéktől és járuléktól mentes. A szülői hozzájárulást a megtakarítás összegéhez igazodó közvetlen támogatás ösztönzi: ez a gyermek számlájára befizetett összeg 10 %-a, (legfeljebb évi Ft), az RGYK-ban részesülők esetében a szülői befizetés 20%-a (legfeljebb évi Ft). Az állami gondoskodásban lévő gyerekek számára évi Ft az állami befizetés.

5 LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Példa a számításra Havi Ft befizetése esetén az állam havi Ft ad hozzá az összeghez, amit a gyermek számláján jóváírnak. (Ez évi Ft.), azaz az éves betét Ft. Ha nincs szülői befizetés, akkor a várható hozam révén Ft-ot kap kézhez. Az RGYK-ra jogosult gyermek esetében havi Ft befizetése után az állam havi Ft ad hozzá az összeghez, amit a számlán jóváírnak. (Max. évi Ft.) Ez évi Ft. Havi Ft befizetésével az állami támogatás havi Ft (évi Ft). Ha a szülő semmit nem fizet be, a gyermek akkor is Ft-ot kap kézhez.

6 LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Megtakarítás a minden gyermeknek járó támogatás mellett

7 LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Megtakarítás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak emelt összegű támogatásánál

8 LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Köszönöm figyelmüket!

9 LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya


Letölteni ppt "LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya."

Hasonló előadás


Google Hirdetések