Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat."— Előadás másolata:

1 Megújul a Sulinet Expressz

2 Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat is támogatják, akik erre nem szorulnak rá. Minderre a további adócsökkentés érdekében van szükség.

3 Az Oktatási Minisztérium eddig is érvényesítette a rászorultsági elvet. A minisztérium nem alanyi jogon, hanem rászorultsági elv alapján dolgozta ki az ingyenes tankönyv- és étkezési támogatást az óvodában és az iskolában.

4 Az Oktatási Minisztérium 2003. nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet és a számítástechnikai eszközök elterjedésének segítése, valamint az oktatás modernizálása irányított adócsökkentés formájában, amely az információs társadalom családi infrastruktúrájának megteremtését szolgálja. A program kedvezményezetti körét ezért úgy állapítottuk meg, hogy az oktatás szereplői (pedagógusok, szülők és diákok) vehessék igénybe az adókedvezményt.

5 A Sulinet Expressz program első féléve a várakozásoknál is nagyobb sikert hozott: kb. 60 000 új számítógép került a háztartásokba kb. 150 000 számítógép lett felújítva kb. 200 000 család jutott számítástechnikai eszközökhöz

6

7 A féléves tapasztalatok alapján indokolt a program átalakítása. A kormány stratégiai célja a digitális kultúra elterjesztése, ezért az OM tervei szerint a jövőben a Sulinet Expressz Programban nem csak az oktatás szereplői vehetnek részt. Ugyanakkor a társadalmi igazságosság elveinek érvényesülése érdekében a későbbiekben a legtehetősebbek nem vehetik igénybe az adókedvezményt.

8 Kibővíteni a hozzáférők körét Érvényesíteni a rászorultság elvét Hatékonyabban felhasználni az adókedvezmény rendszerét, hogy jobban szolgálja a tényleges számítógép-vásárlás lehetőségét Az átalakítás célja:

9 A korábbi igényjogosulti kör kibővül. A személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó minden magánszemély jogosult a programban részt venni. A vásárlóknak 30 százalék önrészt kell vállalniuk minden terméknél. (Ezt az önrészt a 86 000 forint feletti vásárlásoknál már eddig is viselték az igényjogosultak.) A magánszemély az összevont adóalap adóját csökkentheti az általa számítógép-, számítástechnikai eszköz megszerzésére fordított összeg 70 százalékával, legfeljebb hatvanezer forinttal - abban az esetben, ha jövedelme nem haladja meg az évi bruttó 3.4 millió forintot. Változások I.

10 Abban az esetben, ha a magánszemély jövedelme meghaladja az évi 3.4 millió forintot, de a 4 millió forintot nem éri el, az összevont adóalap adóját sávosan csökkentheti. Ha a magánszemély jövedelme meghaladja az évi 4 millió forintot, akkor a Sulinet Expressz adókedvezményt nem veheti igénybe. Természetesen a módosítások nem érintik a törvénymódosítás hatályba lépése előtti vásárlásokat és a tartós bérleti konstrukciókat. Változások II.

11 A Sulinet Projekttanács mai ülésén úgy döntött, hogy a programból 2004. március 8-tól kikerülnek az alábbi termékek: szünetmentes tápegység; digitális fényképezőgép; hangszereszközök A Sulinet Projekttanács másik döntése értelmében a programban értékesíthető termékek köre bővül az alábbi számítástechnikai eszköztípussal: alaplap

12 A Sulinet Expressz program folytatására szükség van. A tervezett változások azt eredményezik, hogy a jövőben növekedni fog a számítógép vásárlások aránya az egyedi termékekhez képest.


Letölteni ppt "Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések