Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A táplálkozás rendje.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A táplálkozás rendje."— Előadás másolata:

1 A táplálkozás rendje

2 Téli-nyári étrend Téli étrend napi kétszeri nincs nehéz munka,
ebéd 9-10 óra körül vacsora 4-6 óra körül nincs nehéz munka, nincs szükség nagyon tápláló ételekre, gyakoribb a tej kenyérrel

3 Téli-nyári étrend Nyári étrend Napi háromszori sok és nehéz munka,
reggeli (früstök) 8 óra kenyér, szalonna, túró, hagyma délebéd 12 óra bableves, kaszásleves (húsos) vacsora 9 óra főzelék, kása sok és nehéz munka, tápláló, erőt adó ételek,

4 Heti étrend Tésztaevő napok: Húsevő napok:
hétfő-szerda-péntek, főtt tészták (túrós, mákos…) tördelt tészták (lebbencs) Húsevő napok: kedd-csütörtök-vasárnap, káposztáshús, gulyás, pörkölt, levesek Gyors-, hústalan ételek szombaton főzelékek, kásák, tojásételek

5 Szalonna A leggyakoribb húsétel, Naponta fogyasztották, Főleg nyersen
Nagy tápértékű

6 Az étkezés módja Gyakori a közös tálból fogyasztás,
a mezőn, munka során szilkéből.

7 Ételcsoportok Húsételek Levesek Tejes és tojásételek, tejtermékek,
nyersen, főve, sütve, levesben, káposztában Levesek Tejes és tojásételek, tejtermékek, Zöldségek, főzelékek (levesnek, főzeléknek) Tésztaételek Kifőtt tészták, tördelt tészták, sütemények (ünnepekkor)


Letölteni ppt "A táplálkozás rendje."

Hasonló előadás


Google Hirdetések