Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
A táplálkozás rendje
2
Téli-nyári étrend Téli étrend napi kétszeri nincs nehéz munka,
ebéd 9-10 óra körül vacsora 4-6 óra körül nincs nehéz munka, nincs szükség nagyon tápláló ételekre, gyakoribb a tej kenyérrel
3
Téli-nyári étrend Nyári étrend Napi háromszori sok és nehéz munka,
reggeli (früstök) 8 óra kenyér, szalonna, túró, hagyma délebéd 12 óra bableves, kaszásleves (húsos) vacsora 9 óra főzelék, kása sok és nehéz munka, tápláló, erőt adó ételek,
4
Heti étrend Tésztaevő napok: Húsevő napok:
hétfő-szerda-péntek, főtt tészták (túrós, mákos…) tördelt tészták (lebbencs) Húsevő napok: kedd-csütörtök-vasárnap, káposztáshús, gulyás, pörkölt, levesek Gyors-, hústalan ételek szombaton főzelékek, kásák, tojásételek
5
Szalonna A leggyakoribb húsétel, Naponta fogyasztották, Főleg nyersen
Nagy tápértékű
6
Az étkezés módja Gyakori a közös tálból fogyasztás,
a mezőn, munka során szilkéből.
7
Ételcsoportok Húsételek Levesek Tejes és tojásételek, tejtermékek,
nyersen, főve, sütve, levesben, káposztában Levesek Tejes és tojásételek, tejtermékek, Zöldségek, főzelékek (levesnek, főzeléknek) Tésztaételek Kifőtt tészták, tördelt tészták, sütemények (ünnepekkor)
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.