Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Sinkovics Boglárka Kalózkaland Történetünk nagyon régen játszódik, mikor a tengereket kalózok uralták. A mi kalózcsapatunkat Kajla Kalózok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Sinkovics Boglárka Kalózkaland Történetünk nagyon régen játszódik, mikor a tengereket kalózok uralták. A mi kalózcsapatunkat Kajla Kalózok."— Előadás másolata:

1 Készítette: Sinkovics Boglárka Kalózkaland Történetünk nagyon régen játszódik, mikor a tengereket kalózok uralták. A mi kalózcsapatunkat Kajla Kalózok néven ismerte meg a világ. A legénység tagjai: Egy nap, mikor éppen a hasukat süttették a hajó fedélzetén, Egér Elemér egy palackpostát pillantott meg a hullámok hátán. Egér Elemér Róka RudolfKalóz Károly Medve Márton

2 Miután Egér Elemér kihalászta a palackpostát, a hajó legénysége izgatottan várta, mit rejthet a papiros. Meglepődtek, mikor ezt az üzenetet találták: Te, ki ezt a postát megtalálod és megfejted e rejtvényt, megleled egy kincsesláda térképét. 660:55 = 936:12 = 864:24 = 1316:14 = 529:23 =

3

4 -R-RUBINT-sziget… Hát ezaz! Kiáltott fel Kalóz Károly! Irány a Rubint-sziget! És már szárnyalt is a hajó a sziget felé. Mikor két nap múlva kikötöttek, meg is találták a térképet egy fa odvában. Mikor kinyitották, ezt az utasítást találták: Menj Keletnek 6 lépést!

5

6 http://www.umapalata.com/design_en/games/AZartDIN.asp?file=AZartDIN.swf Ekkor egy sűrű erdő szélére értek, amit egy óriási szörny őrzött. Mikor meglátta a kalózokat, így szólt: - Ha sikerül megoldanotok a következő feladatot, megmutatom nektek az irányt a kincs felé.

7 Nagyon jó! Betartom az ígéretemet, úgyhogy itt a segítség: Menjetek északnak 5 lépést!

8

9 Az egyik sziklán a következő feladványt találták:

10 Mikor az utolsó feladatot is megoldották kalózaink, a szikla szétnyílt és a következő feliratot találták: Gratulálok! Menj keletnek 6 lépést!

11

12 Mikor megtették a 6 lépést, nagyon meglepődtek. Egy folyó partján találták magukat. -Most mit csináljunk? - kérdezte Róka Rudolf. - Hogyan tovább? -Azt hiszem, a víz alatt kell keresnünk a következő segítséget – felelte Medve Márton, és azzal becsobbant a vízbe. Jó fél perc is eltelt, mire Medve Márton kikecmergett a partra. -Mi történt? – kérdezték kórusban a többiek. -Lenn a folyó fenekén van egy hatalmas lény. Ez őrzi az utolsó segítséget. -Akkor nincs mit tenni, Medve Mártonnak le kell mennie és meg kell oldania a feladványt.

13 Ekkor a polip azt mondta: Ügyesek vagytok, még senki nem oldotta meg a feladványt idáig. Így örömmel mutatom nektek az utolsó segítséget a kincshez! Menjetek észak felé 4 lépést!

14

15 -H-Hurrá! Megtaláltuk a kincset! Gazdagok vagyunk! -D-De hiszen ez zárva van! Hogyan tudnánk kinyitni? – sóhajtott elkeseredetten Egér Elemér. -N-Nézzétek csak! – kiáltott Róka Rudolf – A lakaton is van egy fejtörő! Mindenki izgatottan nézte a feladványt: Ha az összes kétjegy ű számot megtalálod, amit ezekb ő l a számkártyákból ki lehet rakni, tiéd a kincs ! 4 6 9 6

16

17 Kalózaink igazságosan szétosztották az aranyat 5 egyenlő részre. Segíts a kalózoknak megszámolni, mennyi aranyat kaptak fejenként! Mielőtt megszámolnád, pontosan mennyi van, becsüld meg az eredményt! =7 =6 =3


Letölteni ppt "Készítette: Sinkovics Boglárka Kalózkaland Történetünk nagyon régen játszódik, mikor a tengereket kalózok uralták. A mi kalózcsapatunkat Kajla Kalózok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések