Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2008. 11. 16.Készítette: Sinkovics Boglárka Az állatok futóversenye Egy őszi napon az erdő lakói elhatározták, hogy futóversenyt rendeznek. Arra gondoltak,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2008. 11. 16.Készítette: Sinkovics Boglárka Az állatok futóversenye Egy őszi napon az erdő lakói elhatározták, hogy futóversenyt rendeznek. Arra gondoltak,"— Előadás másolata:

1 2008. 11. 16.Készítette: Sinkovics Boglárka Az állatok futóversenye Egy őszi napon az erdő lakói elhatározták, hogy futóversenyt rendeznek. Arra gondoltak, hogy az erdő tisztása éppen megfelelő hely lenne erre a célra. Bagoly, a tisztás őre azt javasolta a szervezőknek, hogy a tél közeledte miatt szedjenek be az állatoktól bizonyos összegű terméspénzt a bérleti díjra, így az ínséges időkre is marad majd nekik egy kis elemózsia.

2 Mennyibe kerül a tisztás egész napra? Adatok: Számítás: Válasz: - A tisztás foglalója egy délelőttre 5380 terméspénz. Ha délután is akartok maradni, ennek a kétszeresét kell kifizetnetek.

3 - Na, jó… adok nektek 3240 terméspénz kedvezményt, hogy ne legyen ilyen drága. Mennyibe került így a tisztás bérleti díja egy napra? Adatok: Számítás: Válasz:

4 Ezt a díjat az odalátogató vendégektől szerették volna begyűjteni a szervezők. 20 erdőlakó jelezte, hogy szívesen megnézné a versenyt. Hány terméspénzt kellett fizetnie egy erdőlakónak, ha mindenki ugyanannyival járult hozzá a bérleti díjhoz? Adatok: Számítás: Válasz:

5 Elérkezett a nagy nap. Mikor minden állat összegyűlt, az indulók névsorát Mókus Misi olvasta fel: 1-es rajtszámmal: Nyúl Béla 2-es rajtszámmal: Madár Mari 3-as rajtszámmal: Róka Rudi 4-es rajtszámmal: Csiga Csabi 5-ös rajtszámmal: Gyík Gyuri

6 A táv a csipkebogyóbokortól a fáig vezető út volt, összesen 5 lépés a számegyenesen. 0 12345 10 perc elteltével a versenyzők a következő pontokon állnak: Négy egész nyolc tized: Nulla egész egy ezred: Három egész harminchat század: Kettő egész öt tized: Kettő egész ötven század:

7 Keresd meg ezeknek a pontoknak a közelítő helyét a számegyenesen! 4,80,001 3,36 2,5 2,50 0 12345

8 Állítsd növekvő sorrendbe ezeket a számokat! ……………………………………………………………………………............... Mit gondolsz? Így 10 perc elteltével mi lehetett a verseny állása? 1.helyezett: 2.helyezett: 3.helyezett: 4.helyezett: 5.helyezett:

9 Milyen lehetséges sorrend állhat elő, ha az első 3 helyen Róka Rudi, Madár Mari és Nyúl Béla osztozott és nem lett holtverseny? 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. ………….

10


Letölteni ppt "2008. 11. 16.Készítette: Sinkovics Boglárka Az állatok futóversenye Egy őszi napon az erdő lakói elhatározták, hogy futóversenyt rendeznek. Arra gondoltak,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések