Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan legyünk jó tanulók?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan legyünk jó tanulók?"— Előadás másolata:

1 Hogyan legyünk jó tanulók?
avagy túlélőtechnikák az egyetemen

2 Bejárás, pontosság Érkezzünk mindig idejében óráinkra és maradjunk is végig! (Senki nem mondta, hogy az órarended összeállításkor tíz előtt vagy kettő után kezdődő órákat kéne választanod! Arról sem te tehetsz, ha a napi két órád egymásba lóg egy órácskát.)

3 Órai aktivitás Mindig figyeljünk a tanárra, gépteremben ülve hajtsuk pontosan végre az előírt feladatokat! (Jó megoldás, ha iwiw-et vagy fészkúbot nézel, lehet, hogy épp úgyis az a következő téma.)

4 Lecke a következő órára
Mivel órán jelen vagy és figyelsz is, ez számodra nem fog gondot okozni. (Ugye milyen fontos a megfelelő padtárs kiválasztása? Ő tán emlékszik és el is mondja, mit kellett volna megcsinálni. Következő hétre te is elkészülhetsz vele.)

5 Anyaggyűjtés az internetről
A világháló nagy segítséget nyújthat a felkészüléshez, éljünk vele! A tanulás közbeni zenehallgatás pedig segíti az elmélyülést. (Azért, mert ma ez a negyedik órányi koncertfelvétel, amit végignézek a YouTube-on, ne vonj le téves következtetéseket!)

6 Beadandó dolgozatok Általában a szemeszter végéig kell őket benyújtanod, de egy kis előredolgozással ezzel sem lesz gondod, idejében megleszel. (Neszójjábe, a jövő hét lesz az utolsó, nem ez! Ma még csak május harmadika van.)

7 Vizsgaidőszak Válaszd a lehető legkorábbi időpontokat: hamarabb túl leszel az egészen és marad a szabadság! (Egy korai időpontot bármikor kitolhatsz a legutolsóra. Az előtte levő két napban gondolkodj rajta, hogy most már tanulni is kéne – addig viszont szabad vagy!)

8 Aki nem lustálkodással töltötte az egyetemi éveit, annak ez sem okozhat problémát.
(Ilyen hülye kérdést! Honnan tudjam? Beszéljük meg év múlva, ha végeztem.)

9 További jó szórakozást kívánok az egyetemi évekhez!
Fujt Ildikó


Letölteni ppt "Hogyan legyünk jó tanulók?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések