Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan legyünk jó tanulók? avagy túlélőtechnikák az egyetemen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan legyünk jó tanulók? avagy túlélőtechnikák az egyetemen."— Előadás másolata:

1 Hogyan legyünk jó tanulók? avagy túlélőtechnikák az egyetemen

2 Bejárás, pontosság Érkezzünk mindig idejében óráinkra és maradjunk is végig!Érkezzünk mindig idejében óráinkra és maradjunk is végig! (Senki nem mondta, hogy az órarended összeállításkor tíz előtt vagy kettő után kezdődő órákat kéne választanod! Arról sem te tehetsz, ha a napi két órád egymásba lóg egy órácskát.)(Senki nem mondta, hogy az órarended összeállításkor tíz előtt vagy kettő után kezdődő órákat kéne választanod! Arról sem te tehetsz, ha a napi két órád egymásba lóg egy órácskát.)

3 Órai aktivitás Mindig figyeljünk a tanárra, gépteremben ülve hajtsuk pontosan végre az előírt feladatokat!Mindig figyeljünk a tanárra, gépteremben ülve hajtsuk pontosan végre az előírt feladatokat! (Jó megoldás, ha iwiw-et vagy fészkúbot nézel, lehet, hogy épp úgyis az a következő téma.)(Jó megoldás, ha iwiw-et vagy fészkúbot nézel, lehet, hogy épp úgyis az a következő téma.)

4 Lecke a következő órára Mivel órán jelen vagy és figyelsz is, ez számodra nem fog gondot okozni.Mivel órán jelen vagy és figyelsz is, ez számodra nem fog gondot okozni. (Ugye milyen fontos a megfelelő padtárs kiválasztása? Ő tán emlékszik és el is mondja, mit kellett volna megcsinálni. Következő hétre te is elkészülhetsz vele.)(Ugye milyen fontos a megfelelő padtárs kiválasztása? Ő tán emlékszik és el is mondja, mit kellett volna megcsinálni. Következő hétre te is elkészülhetsz vele.)

5 Anyaggyűjtés az internetről A világháló nagy segítséget nyújthat a felkészüléshez, éljünk vele! A tanulás közbeni zenehallgatás pedig segíti az elmélyülést.A világháló nagy segítséget nyújthat a felkészüléshez, éljünk vele! A tanulás közbeni zenehallgatás pedig segíti az elmélyülést. (Azért, mert ma ez a negyedik órányi koncertfelvétel, amit végignézek a YouTube-on, ne vonj le téves következtetéseket!)(Azért, mert ma ez a negyedik órányi koncertfelvétel, amit végignézek a YouTube-on, ne vonj le téves következtetéseket!)

6 Beadandó dolgozatok Általában a szemeszter végéig kell őket benyújtanod, de egy kis előredolgozással ezzel sem lesz gondod, idejében megleszel.Általában a szemeszter végéig kell őket benyújtanod, de egy kis előredolgozással ezzel sem lesz gondod, idejében megleszel. (Neszójjábe, a jövő hét lesz az utolsó, nem ez! Ma még csak május harmadika van.)(Neszójjábe, a jövő hét lesz az utolsó, nem ez! Ma még csak május harmadika van.)

7 Vizsgaidőszak Válaszd a lehető legkorábbi időpontokat: hamarabb túl leszel az egészen és marad a szabadság!Válaszd a lehető legkorábbi időpontokat: hamarabb túl leszel az egészen és marad a szabadság! (Egy korai időpontot bármikor kitolhatsz a legutolsóra. Az előtte levő két napban gondolkodj rajta, hogy most már tanulni is kéne – addig viszont szabad vagy!)(Egy korai időpontot bármikor kitolhatsz a legutolsóra. Az előtte levő két napban gondolkodj rajta, hogy most már tanulni is kéne – addig viszont szabad vagy!)

8 Aki nem lustálkodással töltötte az egyetemi éveit, annak ez sem okozhat problémát.Aki nem lustálkodással töltötte az egyetemi éveit, annak ez sem okozhat problémát. (Ilyen hülye kérdést! Honnan tudjam? Beszéljük meg 2-3-4 év múlva, ha végeztem.)(Ilyen hülye kérdést! Honnan tudjam? Beszéljük meg 2-3-4 év múlva, ha végeztem.)

9 További jó szórakozást kívánok az egyetemi évekhez! Fujt Ildikó


Letölteni ppt "Hogyan legyünk jó tanulók? avagy túlélőtechnikák az egyetemen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések