Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A SZAKDOLGOZAT CÍME A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A SZAKDOLGOZAT CÍME A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010."— Előadás másolata:

1 A SZAKDOLGOZAT CÍME A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.

2 Útmutató Ezt a prezentációmintát használhatja a saját anyaga elkészítésekor. Nem kötelező, más formában is elfogadjuk.

3 Néhány tanács Címszavakat írjon, ne hosszú, összetett mondatokat! A legkisebb betűméret ne legyen 20 pontnál kevesebb! Ahol lehetséges, használjon ábrákat, grafikonokat, de csak módjával! A prezentációban max 10-12 dia legyen!

4 Felépítés A probléma bemutatása Elemzés, program, kutatás Szakirodalom feldolgozása Eredmények, következtetések, összefoglaló Válasz a bíráló észrevételeire, kérdéseire Befejezés

5 A probléma bemutatása Például: A jelenlegi rendszer hiányosságai Az új rendszerrel szembeni elvárások

6 Elemzés, program, kutatás Például: A jelenlegi helyzet elemzése, trendek megállapítása. Részletes feladatspecifikáció. Módszertanok áttekintése, összehasonlítása. Értékelési kritériumok meghatározása. Stb.

7 Szakirodalom feldolgozása Például: A téma szakirodalmának áttekintése, összefoglalása. A szakirodalom hiányosságainak ismertetése (melyik részével a témának nem foglakozott senki.) Amennyiben nem jellemzően kutatást végzett, ez a pont el is maradhat.

8 Eredmények, következtetések, összefoglaló Például: A probléma megoldásának bemutatása. A megoldás lehetséges haszna. További, még megoldásra váró feladatok. A probléma megoldásában végzett saját munka.

9 Válasz a bíráló észrevételeire A bíráló által megfogalmazott kifogások ismertetése. A kifogásokra adott válasz. A bíráló által feltett kérdések. A kérdésekre adott válasz.

10 Befejezés A befejezés legegyszerűbb és leghatásosabb megoldása amikor egy mondatban összefoglaljuk dolgozatunk és munkánk célkitűzését és alapvető eredményét. Nagyon ügyeljünk arra, hogy egész prezentációnk során, különösen pedig annak befejezésekor negatív megállapításokat, nehézségekre való utalást ne hozzunk fel mentségünkre.

11 A vizsga előkészítése A prezentációját legkésőbb a záróvizsga előtt 2 nappal küldje el a zarovizsga@gdf.hu címre.zarovizsga@gdf.hu A prezentációt küldheti.ppt,.pps vagy.pptx, ppsx formátumban. A fájlnév a saját neve legyen: „Gipsz_Jakab.pps”. A védés reggelén az aznapi vizsgázók prezentációja a vizsgatermi gépen lesz, az „Asztalra” kirakva. A záróvizsgára hozza magával a kinyomtatott prezentáció egy példányát is. Célszerű olyan nyomtatást választani, ahol egy oldalon pl. 6 dia szerepel.

12 Köszönöm a figyelmet! Készítették: Balogh Anikó F. Ható Katalin


Letölteni ppt "A SZAKDOLGOZAT CÍME A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010."

Hasonló előadás


Google Hirdetések