Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A védés Ősz Rita. Bírálat  A bírálat szempontjai  Szövegszerkesztés  Stílus  Szakirodalom  Saját munka  Eredmények  Kézbekapott bírálat nem tartalmazza.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A védés Ősz Rita. Bírálat  A bírálat szempontjai  Szövegszerkesztés  Stílus  Szakirodalom  Saját munka  Eredmények  Kézbekapott bírálat nem tartalmazza."— Előadás másolata:

1 A védés Ősz Rita

2 Bírálat  A bírálat szempontjai  Szövegszerkesztés  Stílus  Szakirodalom  Saját munka  Eredmények  Kézbekapott bírálat nem tartalmazza a javasolt jegyet.

3 A bizottság  3-5 főből álló szakmai bizottság  Az adott terület szakemberei  A bizottság kijelölése a vizsgaidőszak 3. hetében megtörténik. Lásd kommint.duf.hu  Mindenkinek kötelező a prezentációját 3 nappal a védés előtt feltölteni a honlapra.

4 A védés lebonyolítása 1.A bizottság köszönti a megjelenteket, majd egyesével hívják a jelölteket a védésre. 2.5-10 percben a dolgozat bemutatása prezentáció segítségével. 3.A bizottság kérdéseire a válaszadás. 4.Felmerülő problémák megvitatása… 5.Utána tételhúzás/kidolgozás.

5 A prezentáció formai szempontjai  A prezentáció megfelelő betűméretet, szinkontrasztokat tartalmazzon. (Háttér- szöveg) A prezentáció kivetítésre kerül!  A prezentációban ne használjunk háttérképet.  A prezentáció összes diája tartalmazzon címet.  A felsorolások pontjai között sortávolság: 1,5  A prezentációban csak jó minőségű képet használjunk.  Törekedjünk az egységes arculatra!

6 A prezentáció 1. oldal  A cím  Szerző Ezalatt ismerteti a jelölt a szakmai előéletét, a szakdolgozat készítés okait, célját.

7 A prezentáció 2. oldal  A dolgozat felépítésének vázlatos bemutatása. Itt ismerteti a jelölt, hogy milyen részekből áll a dolgozata, miért így építette fel a dolgozatát, mi volt vele a célja. Hipotézise.

8 A prezentáció 3. oldal  A felhasznált szakirodalmak/ források felsorolása. Itt ismerteti a jelölt az általa megismert forrásokat, amelyekre építette a dolgozatában az egyéni munkát. Csak felsorolás szerűen!!!!

9 A prezentáció 4-5-6. oldal  A saját munka (kutatás) bemutatása. A munkafolyamat, felmerülő problémák és azok megoldása, mérések, eredmények, javaslatok …. A jelölt itt mutatja be a szakdolgozat érdemi részét. Beszél a saját munkájáról, a munkája során felmerülő újdonságokról, eredményekről, érdekességekről….

10 A prezentáció 7-8. oldal  Összegzés  Elköszönés A jelölt itt beszél a szakdolgozatában leírt munka hasznáról, újdonságairól. Itt nyílik lehetősége a bírálatban leírt hibák megvédésére. ( A bírálatban feltett kérdések megválaszolására)

11 Köszönöm figyelmüket! Eredményes felkészülést!!!


Letölteni ppt "A védés Ősz Rita. Bírálat  A bírálat szempontjai  Szövegszerkesztés  Stílus  Szakirodalom  Saját munka  Eredmények  Kézbekapott bírálat nem tartalmazza."

Hasonló előadás


Google Hirdetések