Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

POSZTEREK KÉSZÍTÉSE. A poszterek célja Eredetileg a kutatatások eredményeinek bemutatását szolgálja tudományos konferenciákon- esetünkben iskolai keretek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "POSZTEREK KÉSZÍTÉSE. A poszterek célja Eredetileg a kutatatások eredményeinek bemutatását szolgálja tudományos konferenciákon- esetünkben iskolai keretek."— Előadás másolata:

1 POSZTEREK KÉSZÍTÉSE

2 A poszterek célja Eredetileg a kutatatások eredményeinek bemutatását szolgálja tudományos konferenciákon- esetünkben iskolai keretek között A konferencia alatt folyamatosan vagy időszakosan látható- így sok emberhez eljut

3 A poszterekkel szembeni formai követelmények Nem olyan részletesek mint a közlemények, inkább a prezentációkra hasonlítanak A prezentációval szemben, itt teljes mondatokat használnak A szöveg mennyiségénél figyelni kell a érdeklődők „teherbírására” A poszter mellé a konferenciákon gyakran ún. handoutot is tesznek, amelyből a konferencia látogatói egy-egy példányt magukkal vihetnek. Ezek olyan A4-es lapok, amelyek a poszter kicsinyített, és adott esetben kissé átdolgozott változatai.

4 A poszteren van egy-két jól látható pont (cím vagy ábra), amiből egyértelműen kiderül, hogy miről szól a munka A poszter különböző részeinél (technikailag szövegdobozok vagy táblázat cellái) jelölik az olvasás irányát is. Általában fentről lefelé és balról jobbra haladnak, de több hasábos elrendezéseknél ez még nem adja meg a pontos sorrendet. Emiatt vagy a dobozok közti nyilakkal vagy a dobozok címeinek sorszámaival jelölik a sorrendet. Mindenképp szerepel a poszteren és a handouton is a szerzők elektronikus elérhetősége: az email címük és az esetleges weblapjuk címe- iskolán belüli munka esetében név, osztály, csoport, esetleg a fenntiek

5 Technikai megoldások A posztereket elkészíthetjük szövegszerkesztőben vagy prezentációkészítő programmal is Technikailag általában táblázatot használhatunk, de alkalmazhatunk szövegdobozokat is Ingyenes PowerPoint-ban készült poszter mintákat tölthetünk le a PosterSession.com oldalárólPosterSession.com A poszter maximális méretét a konferencia szervezői meg szokták adni- esetünkben én-, amitől felfelé nem lehet eltérni

6 Az irodai szoftverrel- pl. Microsoft Word- elkészíthető dokumentumok mérete korlátozott. Ilyenkor az jelenthet megoldást, hogy a posztert arányosan kisebbre készítjük el, és a nyomtatás során nagyítjuk ki. A posztert legszebben egy nyomdában nyomtatható ki. Mi azonban természetesen úgy készítjük, hogy egy nagy kartonlapra ragasztják fel a kinyomtatott anyagokat. (Ez a megoldás az iskolai körülményeknek megfelel, de konferenciákon már nem alkalmazzák.)

7 Az szöveges rész Krajcsi Attila: című munkája alapján készült


Letölteni ppt "POSZTEREK KÉSZÍTÉSE. A poszterek célja Eredetileg a kutatatások eredményeinek bemutatását szolgálja tudományos konferenciákon- esetünkben iskolai keretek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések