Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Előadók: Jeszenszky Anna Róza Balogh Judit.  Állandó hőmérsékleten, a nyomás fordítottan arányos a térfogattal.  V, a gáz térfogata  p, a gáz nyomása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Előadók: Jeszenszky Anna Róza Balogh Judit.  Állandó hőmérsékleten, a nyomás fordítottan arányos a térfogattal.  V, a gáz térfogata  p, a gáz nyomása."— Előadás másolata:

1 Előadók: Jeszenszky Anna Róza Balogh Judit

2  Állandó hőmérsékleten, a nyomás fordítottan arányos a térfogattal.  V, a gáz térfogata  p, a gáz nyomása  k állandó

3  Franciscus Cornelis Donders: holland orvos a XIX. században.

4

5

6  Rekeszizom összehúzódik  mellüreg térfogata megnő  Tüdőben a nyomás csökken  levegő beszívás

7  Rekeszizom munkája passzív folyamat  A bordaközi izmok feszülése megszűnik  mellkas térfogata csökken  A tüdőben megnő a nyomás  kiáramlik a levegő

8

9  Csuklás  Asztma  Tüdő rák  Tüdő gyulladás  Gépi lélegeztetés

10  A rekeszizom önkéntelen összerándulása.  Oka: a tüdőbe hirtelen beáramló levegő miatt, a gégefedő lezárul, ez okozza a csuklás jellegzetes hangját.  Kiválthatja: ◦ Túl gyors étkezés. ◦ Ha forró ételre, hideg üdítőt iszunk. ◦ Ha sok alkoholt fogyasztunk. ◦ Izgalom, stressz.

11  Két típusa van.  A gyulladás következtében összeszűkülnek a légutak.  Nehéz kilégzéssel jár.

12  Típusai ◦ Primer (elsődleges)  Az ép tüdőben keletkezik  Vírusok, baktériumok okozzák ◦ Szekunder (másodlagos)  Már valamely meglévő tüdőbetegségen fejlődik ki.  Lecsökkenti a légző felületet.

13

14  Rosszindulatú szövetburjánzás.  Nehezen gyógyítható.  A betegség évente 1,3 millió ember halálát okozza világszerte.  Dohányzás a legfőbb rizikó faktor.

15  Több féleképpen alkalmazzák. ◦ Tubusos ◦ Maszkos

16


Letölteni ppt "Előadók: Jeszenszky Anna Róza Balogh Judit.  Állandó hőmérsékleten, a nyomás fordítottan arányos a térfogattal.  V, a gáz térfogata  p, a gáz nyomása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések