Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre."— Előadás másolata:

1 A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre

2 gőzgép gyógyszeripar biotech, nanotech, infotech autóipar vasút USA, J, D, UK, CH USA, J, DUSA, D, UK UK, D, USA UK vegyipar, elektronika Gazdasági fejlődés periodikus jellege élelmiszeripar 2050 ?

3 KKV szektor Észak-alföldi régióban

4 gazdasági innováció: - agrártermelés, élelmiszeripar és agrobiznisz - alternatív energia források - informatika - vidéki vendéglátás és turizmus (gyógy és rekreációs jelleg) - logisztika társadalmi innováció: - esélyegyenlőség biztosítása (oktatás-képzés, munka és kereseti lehetőségek, szociális és egészségügyi területeken) - környezettudatos magatartás és életvitel - szociális ellátó rendszer - K+F tevékenység FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS ADOTTSÁGAINK ÉS LEHETŐSÉGEINK HARMONIZÁLÁSA

5 A „kettős hajtású” innovációs modell Eladható termék koncepció Termék terv Gyártható termék koncepció Termék fejlesztés Új termék MARKET PULL TECHNOLOGY PUSH

6 A „visszacsatolásos” innovációs modell Új szükségletek Ötletek megfogalmazása Új technológiák K+Fgyártás marketing és értékesítés Társadalmi és piaci igények Élenjáró termékek és eljárások piac

7 FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK FEJLESZTÉSE AZ ELÉRNI KÍVÁNT REÁLIS CÉL MEGFOGALMAZÁSA, KONCEPCIÓ KIDOLGOZÁSA, FUNKCIONÁLIS ÖSSZETEVŐK MEGJELÖLÉSE A SZÜKSÉGES NÖVÉNYI ALAPÚ FORRÁSOK/TERMÉKEK FELDERÍTÉSE LÉPTÉKNÖVELT TECHNOLÓGIAI VIZSGÁLATOK, GYÁRTÁSI HÁTTÉR BIZTOSÍTÁSA A KIINDULÁSI ANYAGOK KOMPLEX ANALTIKAI VIZSGÁLATA IN VITRO/IN VIVO HATÁSTANI VIZSGÁLATOK A TERMÉK LABORATÓRIUMI ELŐÁLLÍTÁSA PRÓBA GYÁRTÁS MARKETING VIZSGÁLATOK, MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS KIDOLGOZÁSA ENGEDÉLYEZTETÉS A TERMÉK PIACI BEVEZETÉSE/FORGALMAZÁSA

8 Az egyed morfológiai, fiziológiai, viselkedésbeli tulajdonságainak az összessége. genom + környezeti hatások = tulajdonságok TÁPLÁLKOZÁS EGÉSZSÉG BETEGSÉG Hagyományos Preventív Terápiás

9 vitaminok víz elemek, nyomelemek Normális sejtműködés metabiom szénhidrátok lipidek proteinek terpének, fitohormonok kénvegyületek glükózinolátok polifenolok, flavonoidok Hogyan hat a táplálék – bioaktív hatóanyagok a szervezetünkre ?

10 BIOAKTÍV HATÓANYAGOK IN VITRO vizsgálatok IN VIVO vizsgálatok BIOLÓGIAI HASZNOSULÁS EMÉSZTÉS FELSZÍVÓDÁS KIVÁLASZTÁSVÉRÁRAM SEJT Baktérium ÉLETTANI HATÁS PLAZMA SZERV SZÖVET METABIOM GENETIKAI és MOLEKULÁRIS AKTIVÍTÁS - minőségi és mennyiségi összetétel - antioxidáns kapacitás MEGGY EXKTRAKT BPC

11 Speciális diétán alapuló humán élettani vizsgálatok (magas hozzáadott érték)

12 Technológia fejlesztése (magas hozzáadott érték)

13 Marketing (magas hozzáadott érték)

14 Kiváló minőségű alapanyag (magas hozzáadott érték)

15 Aktív állami szerepvállalás 1.Termelési és értékesítési stabilitás 2.Szigorú minőségirányítás (fogyasztó- és piacvédelem érdekében) 3.Egészségtudatos táplálkozás

16 Beltartalmi védjegy (bioaktív hatóanyag, szermaradvány, toxin,stb.) Új magas hozzáadott értékű élelmiszerek Preventív és terápiás táplálkozás Versenyképes agrár és élelmiszervertikum Vidék megtartó ereje Mi lesz az eredmény?

17 Eat functional food LIVELONGERLIVELONGER STAYHEALTHIERSTAYHEALTHIER


Letölteni ppt "A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések