Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Komplex logopédiai terápia az óvodában Esetprezentáció Somogyi Tímea Szűcs Edina Várhegyi Lászlóné.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Komplex logopédiai terápia az óvodában Esetprezentáció Somogyi Tímea Szűcs Edina Várhegyi Lászlóné."— Előadás másolata:

1 Komplex logopédiai terápia az óvodában Esetprezentáció Somogyi Tímea Szűcs Edina Várhegyi Lászlóné

2 Rövid történeti áttekintés  Az előzmények az 1990-es évek elejéig nyúlnak vissza.  Az 1994-ben életbe lépő közoktatási törvény motiváló ereje.  Budapest-szerte szaporodnak a logopédiai csoportok, óvodák.  1998-ban létrejön a terézvárosi két csoportos logopédiai óvoda.

3 A súlyos beszédállapotú gyermek jellemzői A beszédfogyatékos, súlyosan akadályozott beszédfejlődésű gyermek nem azonos a beszédhibással!  Mi jellemző ezekre a gyerekekre?  Kik kerülnek a logopédiai csoportba?

4 Mit jelent a komplex logopédiai terápia?  A logopédiai foglalkozások az egész napos óvodai program szerves részei.  Team munka: a team tagjai a mozgásfejlesztő terapeuta, a két óvónő, s az óvodapszichológus. Vezetője a logopédus.  Fejlesztési terv: differenciál a diagnózis, a fejlettségi szint, s az életkor szerint.

5 Hogyan valósul meg a gyakorlatban a komplex terápia? Esetprezentáció Egy kisfiú fejlesztése a logopédus és a mozgásterapeuta szemszögéből

6 Összefoglalás, következtetések

7 Köszönjük a megtisztelő figyelmet! Somogyi Tímea Szűcs Edina Várhegyi Lászlóné


Letölteni ppt "Komplex logopédiai terápia az óvodában Esetprezentáció Somogyi Tímea Szűcs Edina Várhegyi Lászlóné."

Hasonló előadás


Google Hirdetések