Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak"— Előadás másolata:

1 Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak
Vezetőképző Akadémia Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak

2 Képzési kategóriák Kompetencia tréningek Projekt-tréningek
Fluktuáció-management tréningek Burnout prevenció tréningek Sikerretorika tréningek Vezetői coaching Egyéni vezetői szupervízió

3 Kivitelezésük A képzések igény szerint rendelhetők, bármely elem önálló modulként is működik. A tréningek ideális létszáma fő. A coaching és a szupervízió egyénileg történik. A Kompetencia tréningeken a fejlesztendő kompetencia-elemeket a résztvevőkkel együtt határozzuk meg a konkrét deficitek behatárolását követően. Ezek adják az alapját annak a tréningnek, amely teljesen testreszabottan az adott vezető(k) képzési iránya lesz.

4 Kompetencia tréningek
A folyamat kiindulópontja a cég által megfogalmazott kompetencia-ideálprofil. A vezetők megismerik saját erősségeiket és kompetencia deficitjeiket, majd egyedi célirányos kompetencia fejlesztésre kerül sor.  A tréning módszertanában ötvözi az önismereti jelleget a készség-facilitációval.

5 Projektmenedzsment tréningek
A tréning alapja egy létező projekt, mely a cég tevékenységéhez illeszkedik. Erre az alapra a tréninget megelőzően kidolgozunk egy olyan szimulációs struktúrát, ami alkalmassá teszi a résztvevőket arra, hogy saját konkrét problémáikat megjeleníthessék a tréningen és a fejlesztés eredményeként munkájukban felhasználhassák a tréningen kapott gyakorlati tool-okat. A tréning módszertanában akció-központú és workshop-jellegű.

6 Fluktuációmenedzsment tréningek
Toborzási eljárások, módszerek Felvételi eljárások lebonyolítása Felvételi eljárások lebonyolítására való kiképzés Teljesítményértékelő rendszer kidolgozása Skolasztikus disputa: a visszajelző beszélgetés rendszere

7 Burnout prevenció tréningek
A személyes attitűd szerepe a problémák és feladatok megközelítésében A vezetői felelősség egyéni nyomása A vezetői időgazdálkodás általános és specifikus problematikája Szereptorlódások, szereperóziók a munkahelyen és a magánéletben A kiégési spirál behúz és felemészt Kivitelezhető énvédő eljárások, prevenciók

8 Sikerretorika tréningek
- Személyes nyelv és retorikai stílus - Hang és beszédtechnika a gyakorlatban - A testtartás és a hangzás hatásmechanizmusai - Meglepetés-effektusok tudatos és hatásos bevetése - Bosszantó félbeszakítások, elterelő manőverek irányítása - Kérdések kereszttüzében - Ha népszerűtlen bejelentések és a rossz hírek ránk várnak… - Hogyan néz ki egy jól felépített és sikerre ítélt moderáció? - Hogyan néz ki egy jól felépített és sikerre ítélt prezentáció?

9 Vezetői coaching Kiindulópont: a coachingban mindig arról van szó, hogy a munkatársak hogyan működnek a szervezeten belül. Célja a cselekvés javítása, egyénre szabott karrierépítés. Elsődleges érdek a szervezeti érdek, és kezdettől fogva fontosak az eredmények és értékelések. Folyamatjellegű Felnőtt-Felnőtt kapcsolat. A változás hatékony eszköze. Minden esetben egyedi megállapodás alapján zajlik.

10 Egyéni vezetői szupervízió
Miről is van szó? A humán tőke mentális karbantartásáról és fejlesztéséről, amelyben a szupervizor a külső megfigyelői pontot jeleníti meg. Reflektív kérdések sorozatával dolgozik, amelynek célja, hogy a partnere érzelmileg olyan távolságra kerüljön a saját zavaró, megoldhatatlannak tűnő problémáitól, hogy önreflektív módon is képessé váljék rátekinteni, az elmozdulás érdekében. Minden vezetőnek szüksége van egy olyan székre, amelyben helyet foglalva a megnyugvás másfél órája vár rá, és a probléma megoldása is körvonalazódik.


Letölteni ppt "Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak"

Hasonló előadás


Google Hirdetések