Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Első indítás után legrosszabb esetben ezt látjuk:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Első indítás után legrosszabb esetben ezt látjuk:"— Előadás másolata:

1

2 Első indítás után legrosszabb esetben ezt látjuk:

3 Pedig ezt szeretnénk: Ne csak az irányítópult (vezérlőpult) jelenjen meg, Hanem az oldal - böngésző is! A FŐ ESZKÖZTÁR is! a MENÜSÁV is !

4 a FŐ ESZKÖZTÁR RÉSZE a Főmenü Ha ide kattintasz, a FŐ ESZKÖZTÁR kinyílik vagy összezár: a Főmenü részei:

5

6 Így teljes az melynek részei: ActivInspire ablak

7 TIPP Keresd ezeket a kis ikonokat a Böngészők, Menük és Eszköztárak felső részén. Segítségükkel gyorsan testreszabhatod egy elem viselkedését: A legördülő menüről kiválaszthatja, hogy hol helyezkedjen el az elem, és hogy mekkora része legyen látható. Kapcsológomb, amellyel összezárhatod az elemet, hogy kevesebb helyet foglaljon el, illetve újra kinyithatod. Kapcsológomb, amellyel rögzítheted az elemet. Ezzel megakadályozhatod az elem automatikus elrejtését, vagy azt, hogy véletlenül elmozgasd. Elemek mozgatásához kattints a felső szélén található sötétkék területre, és húzd oda, ahol használni szeretnéd. Az ActivInspire következő futtatásakor a program emlékezni fog a beállításokra.

8 Fő eszköztár Amikor legelőször elindítod az ActivInspire alkalmazást, az eszköztár a legnépszerűbb eszközök gyűjteményét tartalmazza. A Fő eszköztárban a számos rendelkezésre álló eszköz közül kiválasztott néhány elem található. További eszközök széles választékát találhatod meg az Eszközök menüben is. Az ActivInspire legközelebbi indításakor emlékezni fog rá, hogy hol hagyta legutóbb az eszköztárat, és hogy milyen eszközöket tartalmazott. A kép az ActivInspire Professional alapértelmezett Fő eszköztárát mutatja. Az Eszközök funkciójuk szerint vannak csoportosítva. A csoportok között választóvonal található.

9

10

11

12

13

14

15 A helyükre kereshetsz általad gyakrabban használt eszközöket. Ha az itt felsorolt eszközök között van olyan, amit ritkán használsz akkor ki tudod emelni a Fő eszköztárból. Itt  !

16 A Fő eszköztárat (és a hozzájuk kapcsolódó beállításokat) az ActivInspire 5 féleképpen tudja alapértelmezésben megnyitni. Ezekhez a beállításokhoz profilok vannak rendelve. Az öt profil: A táblánálMatematikaMédiaNyelvekSzerzői munka A nevük utal arra, hogy mire használhatók. Használhatod őket eredeti formájukban, vagy további módosíthatod őket, hogy megfeleljenek saját igényeidnek. Beállíthatod: A profilt Beállíthatod az olyan elemek helyzetét, láthatóságát és viselkedését, mint a Fő eszköztár, a Menüsávok és a Dokumentum fülek. Elemek hozzáadásával és eltávolításával igényeidnek megfelelően személyre szabhatod a Fő eszköztárat, és a kijelölő és átméretező fogantyúkat. Saját parancsikonokat hozhatsz létre, hogy amikor megnyomod a saját magad által létrehozott gombot, az ActivInspire megnyisson egy fájlt vagy elindítson egy programot. A Szavazó/felmérő rendszerrel, a matek-eszközökkel, a multimédiával és sok más eszközzel testreszabhatod a munkádat.

17 Az egyes profilokhoz tartozó Fő eszköztárak: Sajátom  :

18 Az eszközök kiválasztásánál segítség, hogy a már kiválasztott eszköz szürke, a még választható színes ikonnal jelenik meg:

19 Az ActivInspire böngészői Oldalböngész ő Forrásböngész ő Objektum-böngész ő Jegyzetböngész ő Tulajdonság böngész ő M ű velet böngész ő Szavazás böngész ő Hát akkor böngésszünk! 

20 A képen egy több oldalból álló flipchart látható. Meg van nyitva az Oldalböngésző, és a flipchart első három oldalának nézőképeit is láthatod. A nézőképen látható felugró menü-ikon azt jelzi, hogy ez az aktuális oldal. (Ez azt jelenti, hogy kiválaszthatsz egy elemet vagy egy területet az oldalon, és dolgozhatsz vele.) Másik oldal megjelenítéséhez kattints a nézőképére.

21 TI PP Mozgasd ezt a csúszkát!

22 Ez a Böngésző abban segít, hogy gyorsan megtekinthesd, kiválaszthasd és használhasd az ActivInspire alkalmazásban található forrásokat, és így érdekesebb flipchartokat készíthess. A Forráskönyvtár játékok és tevékenységek, jegyzetek, felmérések, hátterek, fogalomtérképek, képek, alakzatok, hangok, és más elemek széles választékát tartalmazza. A könyvtárat könnyen kibővítheted saját és mások forrásaival. Az alapbeállítás szerint a Forrásböngésző megnyitja a Közös források mappát. Az ActivInspire összes forrása kategóriák szerint csoportosítva van, és világosan elnevezett mappákban van tárolva. A Forrásböngészőben két ablak található, mindkettő saját felugró menüvel és eszközökkel: A Böngésző felső részében található Mappák ablak a kiválasztott terület mappáit mutatja. Az alsó részen található Elemek ablak a kiválasztott almappában található források nézőképeit és fájlnevét mutatja. Ha nem jelöltél ki egy almappát, ez az ablak üres.

23 A Mappák ablak alkalmazása: - Gyorsan megkeresheted és megnézheted egy adott mappa összes forrását, pl. Saját források, Közös források vagy a lemez/hálózat más helyei. - Forrásaidat a gyorsabb keresés érdekében indexálhatod. - A forrásokat név vagy kulcsszó alapján keresheted. - Kereshetsz az összes forrás, vagy csak bizonyos típusú források között. - Kereshesz forrásokat a Promethean Planet-en is. Az Elemek ablak alkalmazása - Azonnal láthatod, hogy hány fájlt tartalmaz egy mappa. - A Böngészőben megjelenítheted a kiválasztott források nézőképeit és fájlneveit. - Módosíthatod a kiválasztott mappában található források megjelenítési módját és nézőkép-méretét. - A fogd és vidd módszerrel forrásokat - pl. oldalsablonokat, tevékenységeket, és kérdésoldalakat - húzhatsz át a böngészőből a flipchartra. - Egy képi forrás háttérszínét átlátszóvá teheted, amikor áthúzod az oldalra. - A Bélyegzővel egy forrás több másolatát is beszúrhatod a flipchartra. A két ablak bármelyikét használhatod ahhoz, hogy saját készítésű forrásaidat áthúzd a flipchart-oldalról a Forráskönyvtár egyik mappájába.

24 Ebben a példában: A Mappák ablak a Közös forrásokat mutatja, amelyben az Állatok című almappa van kiválasztva.

25 Az Elemek ablak azt mutatja, hogy a macska szó keresésekor 14 db találatot kaptunk. A z egyik fájlon látható hangjegy- szimbólum azt jelöli, hogy hangeffektus is tartozik hozzá.


Letölteni ppt "Első indítás után legrosszabb esetben ezt látjuk:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések