Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 A Windows használata Bevezetés. 2 A Windows képernyő felépítése  Ikonok : Az ikonok kis méretű ábrák, amik fájlokra, mappákra, programokra mutatnak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 A Windows használata Bevezetés. 2 A Windows képernyő felépítése  Ikonok : Az ikonok kis méretű ábrák, amik fájlokra, mappákra, programokra mutatnak."— Előadás másolata:

1 1 A Windows használata Bevezetés

2 2 A Windows képernyő felépítése  Ikonok : Az ikonok kis méretű ábrák, amik fájlokra, mappákra, programokra mutatnak.  Ikonok : Az ikonok kis méretű ábrák, amik fájlokra, mappákra, programokra mutatnak.  Asztal (Desktop) : Az asztalon helyezkednek el a Windows speciális ikonjai. Az asztalon elhelyezhetjük a saját ikonjainkat.  Asztal (Desktop) : Az asztalon helyezkednek el a Windows speciális ikonjai. Az asztalon elhelyezhetjük a saját ikonjainkat.  Tálca : Ezen található a Start menü, valamint ezen jelennek meg az egyes elindított ablakok és programok jelképei.

3 3 A tálca  A Tálca az éppen futó programok közötti váltásra szolgál. A Tálca beállításától függően egyéb dolgok, pl. a pontos idő is megjelenhetnek rajta.  A Tálcán található a Start gomb is, mellyel a következő feladatokat tudjuk elvégezni  Programok indítása  Rendszerbeállítások  Intéző elindítása  Állományok, mappák keresése  Kilépés a Windows -ból

4 4 Ablak, típusai, részei  Programablak, más néven alkalmazásablak a programok elindításakor jelenik meg  Párbeszédablak akkor jelenik meg, ha a program az általunk kiadott parancsot csak további információk segítségével tudja elvégezni.

5 5 Ablak mozgatása  Egy program ablakát a címke megragadásával mozgathatjuk el. A nyilat felvisszük a címkébe, lenyomjuk, és lenyomva tartjuk az egér gombot mindaddig, míg arra a helyre nem kerül az ablak, ahol látni szeretnénk. Címke: Az ablak tetején található, a program nevét tartalmazó vízszintes sáv.

6 6 Ablak átméretezése 1. Az ablak jobb felső sarkában található gombokkal  Minden programablak jobb felső sarkában három gombot találunk:  az Elrejt  a Maximalizál/Visszaállít  a Bezár gombot. 2. Az egér segítségével az ablak szélére állva.  Egy ablak mérete oldalvonalának vonszolásával is megváltozik. Ha az egeret az oldalvonalra visszük kettős nyíl jelenik meg. Ekkor lenyomjuk a bal egérgombot, és lenyomva tartva húzzuk az egeret addig, míg a szükséges méretet meg nem kapjuk.


Letölteni ppt "1 A Windows használata Bevezetés. 2 A Windows képernyő felépítése  Ikonok : Az ikonok kis méretű ábrák, amik fájlokra, mappákra, programokra mutatnak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések