Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Windows használata Bevezetés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Windows használata Bevezetés."— Előadás másolata:

1 A Windows használata Bevezetés

2 A Windows képernyő felépítése
Ikonok: Az ikonok kis méretű ábrák, amik fájlokra, mappákra, programokra mutatnak.  Asztal (Desktop): Az asztalon helyezkednek el a Windows speciális ikonjai. Az asztalon elhelyezhetjük a saját ikonjainkat.  Tálca: Ezen található a Start menü, valamint ezen jelennek meg az egyes elindított ablakok és programok jelképei.

3 A tálca A Tálca az éppen futó programok közötti váltásra szolgál. A Tálca beállításától függően egyéb dolgok, pl. a pontos idő is megjelenhetnek rajta. A Tálcán található a Start gomb is, mellyel a következő feladatokat tudjuk elvégezni Programok indítása Rendszerbeállítások Intéző elindítása Állományok, mappák keresése Kilépés a Windows -ból

4 Ablak, típusai, részei Programablak, más néven alkalmazásablak a programok elindításakor jelenik meg Párbeszédablak akkor jelenik meg, ha a program az általunk kiadott parancsot csak további információk segítségével tudja elvégezni.

5 Ablak mozgatása Egy program ablakát a címke megragadásával mozgathatjuk el. A nyilat felvisszük a címkébe, lenyomjuk, és lenyomva tartjuk az egér gombot mindaddig, míg arra a helyre nem kerül az ablak, ahol látni szeretnénk. Címke: Az ablak tetején található, a program nevét tartalmazó vízszintes sáv.

6 Ablak átméretezése Az ablak jobb felső sarkában található gombokkal
Minden programablak jobb felső sarkában három gombot találunk: az Elrejt a Maximalizál/Visszaállít a Bezár gombot. Az egér segítségével az ablak szélére állva. Egy ablak mérete oldalvonalának vonszolásával is megváltozik. Ha az egeret az oldalvonalra visszük kettős nyíl jelenik meg. Ekkor lenyomjuk a bal egérgombot, és lenyomva tartva húzzuk az egeret addig, míg a szükséges méretet meg nem kapjuk.


Letölteni ppt "A Windows használata Bevezetés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések