Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet."— Előadás másolata:

1

2  A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.  De vásárolhat is,  Újságot olvashat,  És szinte bármilyen Önt érdeklő információhoz hozzá juthat.

3  Szöveges ( a mindennapokban nem elterjedt)  Grafikus Linkeket követve különböző dokumentumokat tudunk megnézni. A kapcsolatok nem egy egész dokumentumot, csak annak címét tartalmazzák. Ha erre rákattint, az adott címen levő dokumentum töltődik be. A másik mód, úgy gépeljük be a web címet.

4

5 Az ablak felső fehér részébe gépelheti be a kívánt oldal nevét, pontos címét a webcímet. Az ablak alsó részében pedig maga a Web dokumentum látható. Hogy egy oldalon mi a link és mi nem azt nehéz megkülönböztetni, ezért általában aláhúzással van kiemelve, sőt ha az egér mutatót fölé visszük akkor egy nyílból kézzé válik.

6 A webcím felépítése Pl. www.emagyarorszag.huwww.emagyarorszag.hu  A www = world Wide web  Emagyarorszag=a honlap, weblap neve .hu=országkód

7 A linkeknek két színük lehet:  az egyik az új amit még nem néztünk meg  a másik pedig az, amit már egyszer megnéztünk Linkek lehetnek különböző grafikák, képek is, ezek azonban nincsenek aláhúzva, csak ha fölé visszük az egeret tudjuk meg, hogy adott kép link-e.

8  Ha egy témában szeretnénk elmélyedni, de nem tudjuk az ezzel foglalkozó oldalak címét, akkor érdemes egy keresőt indítani.  A keresőkben egy vagy több kulcsszó beírásával tudjuk megjeleníteni az adott témával foglalkozó oldalakat. Minél pontosabban határozom meg a kulcsszót, annál jobb találati listát kapok.

9

10  A keresőbe beírjuk a kulcs szavakat.  Majd be állítjuk az esetleges nyelvet, vagy hogy képet keresünk stb.  Elindítjuk a keresést.

11  A keresésünk eredményét egy találati listában kapjuk vissza.  A lista elején látjuk, hogy összesen hány találat van.  A listában láthatjuk azt, hogy a beírt kulcs szavak milyen szövegkörnyezetben vannak.  Mi az adott oldal web címe.

12

13  Ha nagyon sok a találat akkor érdemes szűkíteni, még kulcs szót megadni.  A listában a minket érdeklő oldal linkjére rákattintva, meg is tudjuk nézni azt.

14 GYAKORLÁS Az eddig elmondottak gyakorlati használata gép mellett.


Letölteni ppt " A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések