Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kereső program használata Készítette : Berger Nikolett Felkészítő tanárom: Veres Miklós Iskolám: Debrecen, Fazekas Mihály Általános Iskola.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kereső program használata Készítette : Berger Nikolett Felkészítő tanárom: Veres Miklós Iskolám: Debrecen, Fazekas Mihály Általános Iskola."— Előadás másolata:

1

2 Kereső program használata Készítette : Berger Nikolett Felkészítő tanárom: Veres Miklós Iskolám: Debrecen, Fazekas Mihály Általános Iskola

3 Bemutatása -A-A világhálón történő keresést helyettünk nagy teljesítményű számítógépek végzik. -S-Speciálisan erre a feladatra írt keresőprogramok segítségével.

4 Keresőprogram -A keresőprogram olyan keresőrendszer, amellyel az interneten keresztül tudunk: -Információt, híreket, dokumentumokat, -képeket keresni. -A szövegszerkesztő programok képesek egy adott szót, de szótöredékeket is megkeresni a szövegben. -Ez arra jó, hogy nem kell végignézni az egész szöveget ahhoz, hogy megtaláljunk egy szót. -Ezt a keresőfunkció megteszi helyettünk.

5 Google -H-Hogyan keresünk benne? -P-Pl.: Ha ki akarjuk keresni a „recept” szót, akkor belépünk a www.google.hu honlapra. -B-Beírjuk a recept szót. -M-Máris feljönnek a találatok. -N-Ne dőljünk be az első találatnak, mert nem biztos, hogy az a megfelelő! -M-Mindig nézzük meg az összes lehetőséget!

6 Yahoo -A-A www.yahoo.hu olyan földrajzi honlap, ahol külföldi országokat, városokat lehet megkeresni. -P-Pl.: Szeretnéd megkeresni Kínát, akkor: -B-Beírod, hogy Kína, és feljönnek a különböző találatok. -K-Kikeresed a neked megfelelőt!

7 E-bolt - A mikor meg szeretnék keresni egy áruházban az elektronikus dolgokat, akkor: -k-klikk a www.ebolt.hu oldalra. -E-Ez az oldal elektronikus műszaki áruházról szól. -H-Ha szeretnék egy notebookot, akkor megnézhetjük, hogy mennyibe kerülhet, és hogy néz ki.

8 Index -w-www.index.hu – ahol híreket érhetünk el. -P-Pl.: El akarsz utazni, és még nem tudod, hogy hová szeretnél, akkor erre az oldalra lehet lépni, és híreket keresni. -H-Ha érdekel a sport, rögtön megtalálhatod a sporthíreket. -H-Ha a bulvár és a kultúra érdekel, akkor azt is megtalálhatod.

9 Keresőprogramok használata -E-Ez a rész a keresőmotorok által felismert bonyolultabb kifejezéseket tárgyalja a GOOGLE-t használva példaként. -M-Minden keresőmotor képes végrehajtani egyszerű és összetett keresést. -P-Pl.: Simán begépeled a keresett szavakat. -U-Utóbbi segítségével bonyolult kifejezésekre kereshetünk.

10 Milyen eszközökkel érdemes keresni? -É-Én általában GOOGLE keresővel szoktam kezdeni, mert szerintem ez a legjobb. -A-Amellett szoktam használni a STARTLAP keresőjét, ha nem kulcsszavak, hanem témakör alapján keresek, és annak megfelelő oldalait böngészem. -É-Érdemes a GOOGLE keresővel keresni, gyorsabb, és időt takarítunk meg vele.

11 A felhasznált források -A néhány képet a ClipArt-ból kerestem ki. -Saját szavaimmal írtam mindent a diákba.


Letölteni ppt "Kereső program használata Készítette : Berger Nikolett Felkészítő tanárom: Veres Miklós Iskolám: Debrecen, Fazekas Mihály Általános Iskola."

Hasonló előadás


Google Hirdetések