Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kereső programok használata • Nevem: Czibula Péter • Tanárom neve: Béresné Gyenes Anna • Iskolám neve: Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskola • Iskolám.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kereső programok használata • Nevem: Czibula Péter • Tanárom neve: Béresné Gyenes Anna • Iskolám neve: Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskola • Iskolám."— Előadás másolata:

1 Kereső programok használata • Nevem: Czibula Péter • Tanárom neve: Béresné Gyenes Anna • Iskolám neve: Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskola • Iskolám címe: 1204 Budapest, Török Flóris u. 89.

2 Hogyan keressek a legpontosabban? 1. Próbálj meg tőszavakban keresni 2. Ne általános hanem szakmai szavakkal keress 3. A keresés legyen egyértelmű pl.: ha egy fizikai fogalomra vagy kíváncsi akkor:  A fizika szóra nagyjából 4 500 000 találatot kapok, ez nem lesz jó  Az áram szóra nagyjából 538 000 találatot kapok, ez még mindig sok  Fizika áram szóra nagyjából 107 000 találatot kapok, ez már nagyjából elfogadható

3 Miket lehet keresni a keresőkkel?  Képeket  Szöveget  Híreket  Bejegyzéseket  Időpontokat  Menetrendeket  Kulturális eseményeket  Zenéket  Videókat

4 Mire használhatok még egy kereső szolgáltatást? 1. Időjárás keresésére (időjárás: településnév) Időjárás keresésére (időjárás: településnév) 2. Számológép (5*9 ; 5+9) Számológép (5*9 ; 5+9) 3. Térkép (Térkép: Debrecen) Térkép (Térkép: Debrecen) 4. Moziműsorok keresésére Moziműsorok keresésére 5. Fordításra Fordításra 6. Üzletek keresése Üzletek keresése 7. Átváltó Átváltó

5 Időjárás keresése Ha azt szeretném hogy az én településem időjárását mutassa, akkor írjuk be a keresés mezőbe azt, hogy pl.: időjárás Budapest Az első találat máris jó lesz Látható, hogy az aktuális és az elkövetkezendő 3- napra is megmutatja a várható időjárást.

6 A számológéphez használható karakterek MűveletMűveleti jelPélda Összeadás+5+9 Kivonás-5-4 Szorzás*9*6 Osztás/9/3 Négyzetre emelés^5^3 (5-nek a 3.-négyzete) Gyökvonássqrtsqrt(49) [fontos hogy az értéket mindig helyezzük zárójelbe] Százalékszámítás%5% of 100 (jelentése : 5%-a a 100-nak)

7 Térkép használata Ha térképet keressen, akkor egyszerűen csak írd a keresés mezőbe azt, hogy pl: térkép Debrecen Látható, hogy az első találat Debrecen térképe és mellé mutat pár képet Debrecenről

8 Moziműsorok keresése Ha moziműsort akarunk keresni, akkor írjuk be azt a keresés mezőbe, hogy: mozi Budapest Láthatjuk, hogy felsorol filmeket, és róluk néhány információt, pl. mennyi ideig tart, korhatár besorolás, szinkronizált vagy sem. Segítségül még egy térképet is kapunk.

9 Áruház keresése Ha keresni szeretnénk egy terméket egy áruházon belül, akkor ajánlott az áruház nevét beírni. A talált oldalakon belül általában van árukereső, ajánlott oda beírni az áru nevét. Az első találat mellé kapunk egy kis térképet is.

10 Fordító használata Ha találtok egy idegen nyelvű szöveget, akkor a google beépített keresőjével lefordíthatjátok. Beállítható a forrásnyelv, és a célnyelv is.

11 Átváltó használata MagyarA google-ban használhatópélda Kilométerkilometer1 kilometer in miles Mérföldmiles1 miles in kilometer Métermeter1 meter in centimeter Centimétercentimeter1 centimeter in meter Millimétermillimeter1 centimeter in millimeter Másodpercsecond1 minute in second Percminute1 second in minute Órahour1 hour in minute Literlitre1 litre in decilitre Deciliterdecilitre100 decilitre in litre Hektoliterhectoliter1 hectoliter in litre Az átváltó használata: érték (1) váltandó mértékegység (hour) cél mértékegység (minute)

12 A keresést szűrő lehetőségeink  site: valami.hu ha emlékszel melyik oldalon volt amit kerestél, akkor ezt írd a keresés elé  filetype:.txt ;.doc ;.pdf ha csak egy bizonyos fájlformátumot szeretnél keresni, például dokumentumot vagy zenét  intitle: a legjobb dolgok egy helyen ez arra szolgál, hogy ha emlékszel mi volt a weboldal title* - részében akkor ezt szintén írd a keresendő szó elé  inurl: valami ha az url-nek csak az egyik részére emlékeztél *címsorban megjelenő szöveg

13 Egyéb lehetőségek  Ha azt szeretnéd, hogy a beírt szavak pontosan úgy legyenek a találati listában ahogy azt beírtad, akkor a keresést rakd idézőjelbe  Ha kiszeretnél szűrni szavakat, akkor a keresni kívánt szöveg mögé egy „–” jellel írd be amit ki akarsz szűrni a keresési listáról  Ha nem tudod pontosan mi volt a szöveg, akkor helyettesítsd egy * -gal

14

15 Forrás Keresési funkciók A google felfedezése


Letölteni ppt "Kereső programok használata • Nevem: Czibula Péter • Tanárom neve: Béresné Gyenes Anna • Iskolám neve: Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskola • Iskolám."

Hasonló előadás


Google Hirdetések