Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Híd Európában Közhasznú Egyesület (HÍE Egyesület)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Híd Európában Közhasznú Egyesület (HÍE Egyesület)"— Előadás másolata:

1 Híd Európában Közhasznú Egyesület (HÍE Egyesület) www.hidegyesulet.hu

2 Nonprofit Akadémia 2010 Támogatónk: Budapest 2010. február 18.

3 Milyen előkészületi munkákkal (is) jár egy sikeres pályázat megírása és megvalósítása? Pályázatírás, projektszervezés előfeltétele: személyünk + munkaszervezetünk tudatos fejlesztése

4 Tervezés – Lásd a jövőt ! A legrosszabb terv is jobb, mint a semmilyen! Hosszú távon gondolkozz! Mondj le a rövid távú előnyökről, a várható hosszú távú előnyökért cserébe Ismerd, tudd a következményeket!

5 Alkoss jövőképet! „Ha életünk tényleg meghozott döntéseink összessége, akkor azon nem tudunk változtatni, de minden egyes új döntésünkkel befolyásolni tudjuk azt!” Végtelen határok - amerikai filmsorozat Sikered kulcsa: Minél világosabban látod a jövőre vonatkozó szándékaidat, annál hatékonyabban fogod megvalósítani

6 Gyakorlat - Házi feladat: 1. Otthon: mire vágysz a legjobban? Tervezd meg, miként fogod megvalósítani! 2. Munkahely: több forrásra lenne szükséged? Tervezd meg, miként fogod megvalósítani!

7 A CÉL kitűzése – mit akarsz elérni? Írásban Világosan megfogalmazni (hógolyó példa) Számok, számok, számok Határidő, hatásidő, határidő Jövendőt, jelen időben (2010. novemberében dolgozom „az álmom projekt” megvalósításán)

8 Gyakorlat - Házi feladat: 1. Teremts magadnak 1 szabad órát, amikor senki nem zavar, semmivel nem foglalkozol! 2. Szükséges üres papírlapok és toll. 3. Sorold fel, mit szeretnél érni, mindet 4. Melyik cél elérése hozza a legnagyobb hasznot? 5. Prioritás szerint számozd be! 6. Az első 3-ra készíts tervet! 7. Ne feledd: írásban, világosan, számszerűsítve, határidőt tűzve!

9 Kezdj a legfontosabb, legnehezebb feladattal Cselekvésorientáltság: Állj ellen a kísértésnek, hogy a könnyebb munkával kezdj Csinálni - megcsinálni Tevékenykedni – eredményt elérni Határidőre befejezni a feladatot

10 Gyakorlat - Házi feladat: 1. Otthon: kezdj azzal a feladattal, amit már régóta halogatsz! 2. Munkahely: kezd a reggeled azzal a feladatoddal, amit már hetek óta tolsz magad előtt!

11 Lista készítése a teendőkről alaplista, amin minden rajta van éves lista havi lista heti lista napi lista

12 Gyakorlat - Órai feladat: Ami feladatod eszedbe jut, azonnal írd fel egy papírra. Legyen napi rutin a feladatlista folyamatos írása.

13 Fontossági sorrend – a prioritások meghatározása Azzal kezd a napot, ami a legfontosabb! Legfontosabb? 1. a legnagyobb pozitív hozadéka van, ha elvégzed 2. a legsúlyosabb negatív következménye van, ha NEM végzed el Osztályozz folyamatosan. Magas prioritású feladat, alacsony prioritású feladat. Válaszd mindig a magasabb prioritású feladatot!

14 Pareto elv – a 20/80-as szabály Foglalkozz a legfontosabb feladatoddal! Gyakorlat - Házi feladat: Otthon: kezdj azzal a feladattal, amit már régóta halogatsz! Munkahely: kezd a reggeled azzal a feladatoddal, amit már hetek óta tolsz magad előtt!

15 Tedd fel a kérdést! – Mi az én munkám eredménye? Tevékenykedő szervezetek Eredményorientált szervezetek Tevékenykedő ember vagyok? Eredményorientált ember vagyok?

16 Projekttervezés Mit akarsz? - Pontosan meghatározni Leírni Határidőt tűzni Listát készíteni! – Mit kell tenni? Fontossági és logikai sorrend felállítása Cselekvési tervkészítése (TÁBLÁZAT: FELADAT, EREDMÉNY, HATÁRIDŐ) Haladéktalanul elkezdeni CSELEKEDNI Mit fogsz holnap reggel tenni?

17 Projektmenedzseri tevékenység főterületei 1. tervezés 2. szervezés 3. munkatársak kiválasztása 4. delegálás 5. mérés 6. kontroll 7. minőségi eredmény produkálása +1 Miért nem szerepel az „ellenőrzés”?

18 Kulcsfontosságú feladatkörök meghatározása azonosítsd be írj listát róla határozd meg az eredményét (számok) fejleszd magad ezekben a feladatkörökben

19 A szűk keresztmetszett meghatározása 1. minden folyamatban van! 2. keresd meg! 3. találj megoldást! Gyakorlat - Házi feladat: Otthon: Keresd meg, mi a TE életedben a szűk keresztmetszet? Munkahely: Keresd meg, mi a szervezetedben, a szűk keresztmetszet?

20 Megoldáskeresés - Kifogásgyártás Megoldáskeresés: minden erőmmel dolgozom azon, HOGYAN TUDOM a nehézségek ellenére megvalósítani, amit elterveztem? Kifogásgyártás: minden erőmmel dolgozom azon, miért NEM TUDOM megvalósítani, amit elterveztem? Gyakorlat - Házi feladat: Melyik típus vagy? Őszintén…

21 „Ez óriási feladat! Azt sem tudom, hol kezdjem?!” Az elején… Gyakorlat - Házi feladat: 1. Már van feladatlistád. 2. Már van a legfontosabb feladathoz összeírt részfeladatlistád. 3. MÉG MA végezd el az első feladatot! 4. HOLNAP végezd el a második feladatot! 5. HOLNAPUTÁN…

22 Szalámi taktika Hogyan eszel meg egy rúd téli szalámit? Kérem válassza ki a helyes megoldást!  „A”: egészben  „B”: felszeletelve És most alkalmazz analógiát a feladataidra.

23 Cselekedj! 1. Tervkészítő, álmodozó! 2. Terv szerint cselekvő, azaz cselekvés- orientált. 3. DE! Ne feledd előbb a tervezést… Gyakorlat - Házi feladat: Melyik típus vagy? Őszintén…

24 Jövő héten egy hónapos világkörüli útra indulsz! Van még valami, amit utazás előtt el kell intézned? Ha van, akkor intézd! MOST! Avagy egy biztos módszer a halogatás ellen!

25 Kitartás Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz! Ami legfontosabb, azzal. Folytasd tűzön-vízen át! Fejezed be a munkát!

26 Pozitív gondolkodás Az „afrikai cipőügynök” példázata. Csak az számít: Hogyan éled meg TE, az eseményt!

27 Ne féljünk a változástól! 1. Törvény: A világ állandó változásban van! 2. Egy dolog állandó: a változás. 3. A változás jó dolog! 4. „A nő kétszer” című film példázata Gyakorlat - Házi feladat: Írj össze 3 olyan eseményt életedből, amikor féltél a változástól, de abból jó dolog kerekedett ki!

28 Gyakorlat - Órai feladat: 1. Vegyél egy üres lapot! 2. Készíts listát azokról a feladatokról, amelyeket a HÉTEN el kell végezned! 3. Állíts fel prioritás listát!

29 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Híd Európában Közhasznú Egyesület (HÍE Egyesület)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések