Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Twido PLC és Magelis XBT GT grafikus terminál programozása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Twido PLC és Magelis XBT GT grafikus terminál programozása"— Előadás másolata:

1 Twido PLC és Magelis XBT GT grafikus terminál programozása
Készítette: Borsodi András (KHRHLK) Buzás Patrik (NK4WGB) Pusztai Péter (PCWZJH) Wertmüller Virág (VILIWW)

2 Telemecanique Twido PLC
Telemecanique Twido PLC-je rugalmas automatizálási megoldásokat kínál a vezérlőrendszerek számára. Jellemzők: könnyen kezelhető rugalmas nagy teljesítményű vezérlési funkciók kompakt kivitel

3 Tápfeszültségként a vezérlők használhatnak:
100 és 240 V közötti váltakozó feszültséget (biztosítva az érzékelők 24 V-os tápfeszültséget) 19,2 es 30 V közötti egyenfeszültséget (ekkor az érzékelők számára külső segédtáplálást kell biztosítani).

4 TWD LC**40DRF sajátosságai:
40 I/O 7 diszkrét és/vagy analóg I/O és/vagy kommunikációs bővítőmodul, ez lehet digitális kijelző, memóriabővítő kazetta, valós idejű óra, és további RS 485 vagy RS 232C kommunikációs portok a huzalozásban is nagy rugalmasságot enged meg a kompakt vezérlős megoldás a kijelző, illetve a dugaszolható memória lehetővé teszi az alkalmazások könnyű beállítását, átvitelét és biztonsági mentését a memóriakazetták EEPROM technologiája lehetővé teszi a programok biztonsági mentését és átvitelét bármilyen kompakt vagy moduláris felépítésű Twido vezérlőre

5 TWD LC**40DRF felépítése:
Nyitható sorkapocs védőfedelet, az 5-ös jelű kivezetésekhez való hozzáféréshez. Nyitható védőfedelet, a hozzáféréshez. Egy RS485 típusú, mini-DIN csatlakozót a soros porthoz (ez teszi lehetővé a programozó terminál csatlakoztatását). Egy levehető fedél által védett modul helyet, a TWD XCP ODC típusú, digitális diagnosztikai és karbantartási kijelző modul részére.

6 TWD LC**40DRF felépítése:
Egy csavaros sorkapcsot, az érzékelők 24 V tápfeszültséggel való ellátásához és a bemeneti érzékelők csatlakoztatásához. Egy csatlakozót, a TWD D**, TWD A**I/O- bővítő-és a TWD NOI10M3/ NCO1M kommunikációsmodulok számára (legfeljebb 7 db modul lehetséges). Egy kijelző blokkot. Egy csavaros sorkapcsot a kimeneti működtető elemek csatlakoztatásához.

7 TWD LC**40DRF felépítése:
Két analóg beállító pontot. Egy bővítő csatlakozót, második RS232C/RS485 soros port hozzáadásához, egy TWD NAC ***típusú adapter segítségével. Egy csavaros sorkapcsot, a V feszültségű hálózat vagy a 19, V-os táplálás csatlakoztatásához. Egy csatlakozó, a 32 vagy 64 kB kapacitású, TWD XCP MFK32/MFK64 típusú memóriakártya számára.

8 TWD LC**40DRF felépítése:
Egy, a vezérlő alján keresztül hozzáférhető RJ45 csatlakozó, az Ethernet TCP/ IP hálózatra történő csatlakozáshoz. Egy modul hely, a vezérlő belső RAM- memóriájának biztonsági táplálására szolgáló, opcionális akkumulátor befogadására.

9 TwidoSuite A TwidoSuite egy grafikus fejlesztő környezet a Twido programozható vezérlők alkalmazásinak elkészítéséhez, konfigurálásához és karbantartásához. A TwidoSuite teszi lehetővé a vezérlő programok beírását a TwidoSuite létra vagy lista szerkesztőinek segítségével, valamint a program átvitelét a vezérlőre és futtatását is biztosítja

10 Magelis XBT GT 1130 bemutatása:
A csúcsminőségű Magelis XBT GT érintőképernyők reális és részletes képeket készítenek a videó minőségében. Különböző megjelenítési módok állnak rendelkezésre a különböző vizualizációs követelményekhez. A kontraszt és a fényerő állítható. Különleges kiemelés a Magelis XBT GT sorozat multimédiás képessége. A Magelis XBT GT-hez csatlakoztatott kamera lehetővé teszi a képek valós idejű megtekintését.

11 Magelis XBT GT 1130 felépítése:
Kijelző Érintőképernyő Tápellátás LED Tápbemenet sorkapocs Soros I/F 8 érintkezős RJ45 Eszközport csatlakozó Funkcióváltó kapcsolók (R1-R6) RS485 vonali polarizáció választókapcsoló Ethernet interfész

12 Vijeo Designer: A Magelis XBT GT 1130 terminál a Vijeo Designer program segítségével programozható. A konfigurálószoftverrel kezelői párbeszéd alkalmazások hozhatók létre XBT GT, GK és GTW terminálok automatizált rendszer vezérléséhez. Ezzel a szoftverrel XBT GT multimédiás funkcióinak (videó és hang) kezelése is megvalósítható. A Vijeo Designer konfigurálószoftver a hat konfigurálható ablak köré kifejlesztett ergonómiai tulajdonságainak köszönhetően a kezelői párbeszéd projektek gyors és egyszerű feldolgozását teszi lehetővé.

13 Források:

14 Köszönjük a figyelmet! Győr, 2018

15 Kérdések: Mi az a TwidoSuite
Kérdések: Mi az a TwidoSuite? A TwidoSuite egy grafikus fejlesztő környezet a Twido programozható vezérlők alkalmazásainak elkészítéséhez, konfigurálásához és karbantartásához. Mi a különbség az EPROM és az EEPROM között? Mindkettő programozható ROM, de az EEPROM törlése elektronikus úton történik UV-fény helyett. Milyen eszköz a Magelis XBT GT 1130 és hogyan programozhatjuk? Grafikus terminál, Vijeo Designer szoftverrel programozható.


Letölteni ppt "Twido PLC és Magelis XBT GT grafikus terminál programozása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések