Pénzforgalom a bankszámlán

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bankszámla és bankkártya
Advertisements

Lépj be az AlertPay oldaladra:
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Kötelezettségek 10. feladat kidolgozása
Elektronikus ügyintézés
Pénzügyi kultúra fejlesztése
Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Automatikus szállítási hűségprogram
Kivonat.
HOGYAN CSÖKKENTHETŐ A FORGALOMBA KERÜLŐ KÉSZPÉNZ MENNYISÉGE? IIR Cash Management konferencia október 1. Homa Péter, Bankkártya.hu.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” 1 Emlékszel rá? 1. Hogyan megy a regisztráció? 2. Mire való a regisztráció?
Készítette: Schiszler Anett Szekeres Kornél H7T9UZ IQCPCZ
NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás.
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
Használata Készítette: Medve Tamás.
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
Nemzetközi pénzügyi ügyletek
Siemens Financial Services – Kisértékű eszköz finanszírozás
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára (ha például segíteni szeretnénk valakinek)
AlertPay Internetes Számlához Bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP. -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
A magyar háztartások fizetési szokásai
A külkereskedelmi gyakorlatban alkalmazott átutalások, beszedvények
11. Pénzügyi rendszer.
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
EME Zrt. 2007/Fürst György/ EME mobilfizetés – bankszámláról?! Füst György Igazgatóság elnöke EME Zrt november 20. EME mobilfizetés - Bankszámláról?!
Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul 1 A számlák összehasonlítása Ellenőrző kérdések.
A készpénz és más eszközök használata
Wellness Előfizetési Program. A program lényege – A program lehetővé teszi a a vásárlók számára, hogy Szépségtanácsadójukon keresztül-, meghatározott.
A bankok.
Fizetési művelet, fizetési számla, pénzforgalmi számla, fizető fél
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
A Digitális Pénz Kállay Petra Zsirkai Noémi.
BANKI ÜGYINTÉZÉS Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
4. Tétel A kereskedelmi bankok mérlegen kívüli bankszolgáltatásai, a kereskedelemfinanszírozás (bankgarancia, elfogadványhitel, akkreditív)! A bankgaranciák.
Korszerű pénzkezelés otthon
A családi költségvetés
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Mit jelent gazdálkodni?
Bankkártyát, de okosan! Mire jó a bankkártya?
Korszerű pénzkezelés. 1.Az első banki kapcsolatod: bankszámlanyitás Miért lesz szükséged bankszámlára?  Továbbtanulás esetén kötelez a fősuli ill. egyetem.
A bankok reagálása a válság okozta intézkedésekre, kontra ügyfelek Lábos Nikolett Gabriella Konzulens: Csányi Tamás Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
11. Pénzforgalom a bankszámlán A. Mi a bankszámlakivonat? B. Mit neveznek pénzforgalomnak? C. Milyen készpénz nélküli fizetési módok vannak?
Abaqoos Banki virtuális pénztárca. Bankkártya vs. E-Banking alapú átutalás.
35. Életpályánk pénzügyi döntései A. Milyen pénzügyi lépések kísérik végig életünket?
Speciális pénzáramlás-sorozatok
Bankrendszer Pénzügyi tervezés osztály.
Felső tagozatos tanárok képzése
Összehasonlító példák
Bérek könyvelése Schalkhammer-Kenyeres Márta
5–6. A családi költségvetés
A PÉNZFORGALOM (I.) „Én csak arra figyelmeztetlek benneteket,
A PÉNZFORGALOM (I.) „Én csak arra figyelmeztetlek benneteket,
ELSZÁMOLÁSFORGALOM
Feladatok.
Korszerű pénzkezelés.
SZÁMVITEL.
Elektronikus ügyintézés
Bankoljunk okosan! – KORSZERŰ PÉNZKEZELÉS Szakmai háttérismeretek
A családok és a vállalkozások pénzügyei
Vásárlás az interneten
Előadás másolata:

Pénzforgalom a bankszámlán Mi a bankszámlakivonat? Mit neveznek pénzforgalomnak? Milyen készpénz nélküli fizetési módok vannak?

Egyenleg a kupac tetején Szerencsés apuka mindig zavarban van, amikor megérkezik postán a banki számlaértesítője. „Egy kukkot sem értek ebből a sok számból!”– sóhajtozik, és a borítékot általában felbontatlanul dobja a kedvenc újságjai tetejére a konyhában. Mivel a munkabérük is erre a számlára érkezik, Szerencsés anyuka gyakran perlekedik vele emiatt, szerinte ugyanis mindig tisztában kell lennünk azzal, mennyi pénzünk van a bankban. Majd felbontja a borítékot! Saját érdekünkben fontos, hogy mindig szánjunk rá néhány percet, mit is tartalmaz az értesítés!

Egyenleg a kupac tetején Kinek a nevén van a számla? Milyen időszakról szól a bankszámlakivonat? Milyen bevételek érkeztek a számlára? Milyen kifizetések történtek a számláról? Ki kapta a kifizetett összegeket? Mennyibe kerül a számlavezetés? A banki számlakivonat olyan, a bankok által készített hiteles értesítés, mely egy meghatározott időszak alatt a számlán bekövetkezett pénzügyi eseményeket tartalmazza.

Házhoz jön az ajándék Szerencsés Peti nagyival összefogva lepi meg Évit: az interneten vásárol neki születésnapjára egy fényképező-gépet a nagyitól kapott zsebpénze terhére. A megrendelés feladása előtt azonban döntenie kell: kiszállításkor készpénzzel fizet-e, vagy bankkártyával egyenlíti ki a számlát az interneten keresztül, és személyesen veszi át az ajándékot a boltban. A pénzforgalom lehet készpénzes és készpénz nélküli.

Házhoz jön az ajándék A kiszállítás díja 960 forint + áfa (27%), a bankkártyás fizetés díjmentes, egy buszjegy a boltig bruttó 580 forintba kerül (oda-vissza ez pont kétszer ennyi!). Az utazás körülbelül egy órát vesz igénybe a boltig. Melyik megoldás éri meg jobban Petinek? Te melyik megoldást választanád? Indokold a döntésedet! Az utóbbi időben a készpénz nélküli fizetési formák (például a bankkártyás fizetések vagy a banki átutalások) egyre inkább elterjednek. Ennek oka, hogy készpénzt – főleg nagyobb összeg esetén – magunknál tartani kevésbé biztonságos, és kényelmetlen is, ráadásul a készpénzhez jutásnak adott esetben költsége is van.

Számlára fel! Szerencsés anyuka a villanyszámlát minden hónapban átutalással fizeti ki az elektromos művek részére, a gázszámlát viszont a gázszolgáltatóval kötött szerző-dés alapján csoportos beszedési megbí-zással egyenlíti ki. Mindkét fizetés a mai napon esedékes. A pénzforgalom készpénz nélkül is bonyolódhat. Ennek fontos feltétele, hogy a pénztulajdonosok számlát nyissanak egy banknál.

Számlára fel! A gázszámla 10 200 forint, a villanyszámla 10 600 forint. Szerencsés anyuka bankszámlaszáma: 12345678-12345678-12345678 A gázszolgáltató bankszámlaszáma: 11111111-22222222-33333333 Az elektromos művek bankszámlaszáma: 44444444-55555555-66666666, számlavezető bankja a SporBank (közlemény nincs). Töltsétek ki a fenti adatok alapján az elektromos művek (ÉMÁSZ Nyrt.) részére az alábbi átutalási megbízást! Van-e Szerencsés anyukának teendője a gázművek részére történő fizetésnél? A bankszámlavezetés is egy szolgáltatás, ami értelem-szerűen költségekkel jár. A számla fenntartásáért számlavezetési díjat fizetünk, a lebonyolított műve-letek után pedig forgalmi vagy tranzakciós díjat kell fizetni.

Összegzés

A pénzforgalom A pénz állandó, szakadatlan körforgását, a pénztulajdonosok közötti pénzmozgások összességét, amelynek során az áruk cseréjét és az egyéb fizetéseket teljesítjük, pénzforgalomnak nevezzük.

A készpénz nélküli fizetési módok A bankszámlánk segítségével sokféle fizetési megbízást fogadhatunk és küldhetünk. Készpénzt fizethetünk be, illetve készpénzt vehetünk fel (például bankfiókban, pénzkiadó automatáknál, postahivatalokban). Ha a számlához bankkártyát is igényeltünk, akkor vásárláskor egyre több helyen kártyával is fizethetünk. Ezenkívül megbízást adhatunk egyszerű (eseti) vagy rendszeres átutalásra, felhatalmazást csoportos beszedési megbízás teljesítésére.

A legfontosabb tudnivalók Mi az a bankszámlakivonat? A banki számlakivonat olyan, a bankok által készített hiteles értesítés, mely egy meghatározott időszak alatt a számlán bekövetkezett pénzügyi eseményeket tartalmazza. Megmutatja az aktuális egyenleget is, tehát hogy mennyi pénz folyt be és mennyit fizettünk ki az időszak végéig. Mit neveznek pénzforgalomnak? A pénz állandó, szakadatlan körforgását, a pénztulajdonosok közötti pénz-mozgások összességét, amelynek során az áruk cseréjét és az egyéb fizetéseket teljesítjük, pénzforgalomnak nevezzük. A pénzforgalom lehet készpénzes és készpénz nélküli. Milyen készpénz nélküli fizetési módok vannak? A bankszámlánk segítségével sokféle fizetési megbízást fogad-hatunk és küldhetünk. A legelterjedtebb fizetési módok az (egyszerű vagy rendszeres) átutalás, a bankkártyával történő fizetés, valamint a csoportos beszedés (inkasszó). A következő óra témája: A pénzügyi tervezés