Megszentelt Élet Éve 2015.. Francesco a meglepetések embere: akit Jánosnak kereszteltek – de Ferencnek hívtak a nagyravágyó ifjú - aki soha nem.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Advertisements

2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
A szerzetesrendek.
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
FERENCES ÉLETÜNK SZENT FERENC KISN Ő VÉREI KÖZÖSSÉGÉBEN.
EGYHÁZTÖRTÉNET.
Keresztesek.
„pap vagy te mindörökké”
Jézus te vagy minden álmom
Assisi Szent Ferenc, a költő és a szent
Arthur király, Merlin és a Szent Grál
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
F: Laci A Melki apátság Zene: Gregorian - Voyage - voyage Automatikus diaváltás.
Nagyböjt első hete.
A keresztény egyház a korai középkorban
Ébresztő!.
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT  !!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
BETLEHEM.
KATTINTÁSRA >>> Assisi Szent Ferenc Az írások szerint 1181-ben született, (eredeti neve Giovanni di Bernar­done volt,) Fran­c­esco néven ismerték, Édesanyja.
A kezdetek A lovagrend a szentföldön alakult a zarándokok védelmére. Kezdetben „Krisztus szegény lovagjai” voltak. A templomosok nevet azért kapták, mert.
Mi csak vándorok vagyunk itt a földön, vándorként éljük életünk,
Salamon temploma 11/C.
Rajczy Mária Mechtilda
DON BOSCO.
Középkori szerzetesrendek
Csendes Keresztút.
Bosco Szent János. Élete Szegény családban született 1815-ben. Kétéves volt csupán, mikor édesapja meghalt, így édesanyja, Margit, egyedül nevelte három.
A Rend alapítója 1182–ben született Assisiben.
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 6. Második nap.
Egy jezsuita – akit ismerek . Csendesedjek el Fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 5. Első nap.
Hallgatva ezt az önazonossági kérdést, amelyet Jézus szegez tanítványaihoz, eszembe jutott pár hasonló kérdést feltenni a mi Társaságunkkal kapcsolatosan:
Csendesedjek el fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
Csendesedjek el Fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
LOVAGGÁ VÁLÁS ÉS LOVAGI ERÉNYEK
Isten szeretetének szabad szerető viszonzása nem lehet pusztán spekulatív vagy elméleti. Az elméleti elveknek mindenáron döntő cselekvéshez kell vezetniük:,,a.
Assisi Szent Ferenc.
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Assisi Szent Ferenc Assisi Szent Ferenc (latinul: Franciscus Assisiensis) vagy ahogy a Ferenc-rendiek nevezték: Szerafikus Szent Ferenc (latinul: Franciscus.
Szent Bernadette.
Nem tudom mikor lesz.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Jézus hű Megváltó.
Magyarország a korai feudalizmus korában
Szociális és Gyermekvédelmi feladatellátás a Görögkatolikus Metropóliában.
Megszentelt Élet Éve
Készítette:Keresztesi Zsombor Forrás:Wikipédia
Kialakulása, nyugati és keleti
A KÖZÉPKORI EGYHÁZ A SZERZETESRENDEK.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Nincs ideális Egyház, de van egy, szent, katolikus és apostoli Egyház.
Assisi Szent Ferenc.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
93.
Árpádházi Boldog Jolán
Keresztút.
Isten lakhelye.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
A HUNYADI LÁSZLÓ OPERA FODOR ANDRÁS 10.GB.
Előadás másolata:

Megszentelt Élet Éve 2015.

Francesco a meglepetések embere: akit Jánosnak kereszteltek – de Ferencnek hívtak a nagyravágyó ifjú - aki soha nem lett lovag a gazdag örökös - akiből Isten szegénykéje lett a „gazdag ifjú” – a „nők bálványa” – aki a Szegénység Úrnő jegyese lett a rendalapító - aki nem akart szerzetesrendet alapítani az elvonultságot kereső bűnbánó – „aki után az egész világ futott”

*1181. Assisi, Itália  okt.3. Assisi apja Pietro di Bernardone, Assisi leggazdagabb polgára (kereskedő) – Édesanyja francia származású asszony apja lovagi dicsőségről, nemesi rangról álmodozik fia számára – ehhez nem sajnál semmi pénzt Keresztelő Szent János tiszteletére Giovanni lesz. Apja kis franciának (Francesco) hívja: légy vidám, mulass, élj a vagyonnak, legyen rangod, legyél lovag, nemes ember! Ferenc elhatározza: csak a legnagyobb urat fogja szolgálni! – lovagként harcol Perugia ellen, majd keresztes lovag akar lenni – dicsőséget akar és nemesi rangot kapni Apja a legdrágább lovagi felszerelést adja neki

Élete: Spoletoban egy titokzatos hangot hall: „Ferenc, ki a nagyobb: az úr vagy a szolga? Akkor miért nem az Úrnak akarsz szolgálni?” „Mit tegyek Uram? Térj haza, ott megtudod!” Lovagi felszerelését elajándékozza, visszafordul, hazatér. Rájön, hogy a legnagyobb Úr, az ISTEN! Ettől kezdve sokat és hosszan imádkozik. San Damiano romos kápolnájában megszólal Jézus: „Menj és építsd fel egyházamat, mely, mint látod, roskadozik!”

Élete: Lovagi felszerelését elajándékozza, visszafordul, hazatér. Rájön, hogy a legnagyobb Úr, az ISTEN! Ettől kezdve sokat és hosszan imádkozik. San Damiano romos kápolnájában megszólal Jézus: „Menj és építsd fel egyházamat, mely, mint látod, roskadozik!” – szó szerint érti és rendbehoz – szinte felépít – három romos templomot, előbb egyedül, majd a hozzá csatlakozó testvérekkel (1208)

Élete: 1209-ben megalapítja az I. Rendet 1215-ben a II. Rendet Szent Klárával 1221-ben a III. Rendet a világban élő családos követői számára 1226-ban átköltözik az örökkévalóságba Temetésekor már szentként tisztelik. Ma az un. Ferences Család a legnépesebb a világon.

Szentté avatták: 1228-ban  ünnepe: okt. 4. Ő az első stigmatizált a történelemben

I.Rend ( férfiak, 1209.) k) (OFM-) (OFM Conv.) (OFM Cap.) = II. Rend: Klarisszák (nők, 1215.) III. Rend – (régen terciariusok, 1221.) (Ferences Világi Rend (OFS, 420/ ) és szerzetesi életformában élő kongregációk is ide tartoznak- (kb ) Ezek közül Magyarországon, szerzetesként élő élő közösségek: Annunciáta Nővérek Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei Assisi Szent Ferenc Leányai Assisi Szent Ferenc Segítő Nővérei Ferences Mária Misszionárius Nővérek Ferences Szegénygondozó nővérek (Hajós M. Ágnes nővér) Kegyelemosztó Miasszonyunk Oblátái Szent Erzsébetről Nevezett Betegápoló Nővérek Szent Ferenc Kisnővérei Szent Ferenc Kistestvérei Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek A Ferences Család:

Híres ferences terciáriusok (Világi Rendiek) Árpád-házi IV. Béla Liszt Ferenc II. Rákóczi Ferenc XX. sz-i pápák: XIII. Leó ( ) Szent X. Piusz ( ) XV. Benedek ( ) XI. Piusz ( ) XII. Piusz ( ) Szent XXIII. János ( )

Assisi a béke városa októberében és januárjában II. János Pál pápa Assisiben gyűlt össze a világ vallási vezetőivel, hogy a békéért imádkozzanak október 27. XVI. Benedek imádkozott itt a világ vallási vezetőivel, hogy a világ békéjéért könyörögjenek.