A fény éve alkalmából egy természettudományos témahéten vehettünk részt, melyet Kaposvár főépítész asszonyának előadása nyitott meg. a prezentáció a fény.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Arany János élete és munkássága
Advertisements

Témahét a 3. b osztályban október
A FÖLD, ÉLETÜNK SZÍNTERE
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
KIRÁNDULÁS ÓFALUBAN II. rész május 8.
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Szakmatanulás érettségi után a Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központban (BeTISZK) 1073 Budapest Dohány utca 65.
Középiskolai Fizikatanári Ankét – Kaposvár, 2009 Kolláth Zoltán (MTA KTM CsKI, MCSE)
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
A tercier és a kvaterner szektor
Előzmények  Tervezés  Szakemberek alkalmazása (testnevelő tanár, edző, rekreációs szakember, OKJ-s végzettségű segítő..stb)  Hivatalos meghirdetés.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
TECHNIKA ÉS ÉLETVITEL 5. évfolyam
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP /
Árpád Fejedelem Általános Iskola
Készitette:Bota Tamás Czumbel István
Te vagy az, akiből élet árad,
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek.
PALICS ápr. 13-án mi, a szegedi SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy nyertes pályázat jóvoltából részt vehettünk egy.
Negyedik előadás Március 11
6. Tájékozódás és navigáció
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Japán írásjegyhálózatok vizuális ábrázolása. Első ábra.
Rokonok. Sok - sok évvel ezelőtt, amikor 23 éves voltam, hozzámentem egy özvegyhez, aki olyan gyönyörű volt, hogy az csak na. Ennek az özvegynek volt.
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Karinthy Frigyes Gimnázium
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
Lous Comfort Tiffany ( ) Tiffany amerikai művész és ipari tervező, aki jól ismert műveit üveggel társítja. Az Art Nouveau (Új művészet) mozgalom.
A konfliktusok és elhárításuk
Gábor Áron élete és kora
Hubble.
Arthur király, Merlin és a Szent Grál
Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA. Miért szervezünk témahetet minden évben? Azért,… hogy a jelen valós problémáit boncolgatva együtt tanulhassunk hogy.
A dráma- és színházismeret-tanár képzési és kimeneti követelményei
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
„Egészségedre” témahét. „Egészségedre” témahét „Egészségedre” témahét.
Vezetői konfliktuskezelés (fegyelmi ügyek)
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Gyermekvilág régen és ma
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Angliai tanulmányi út február március 16.
Johannes Kepler Őze Norbert 9.c.
Tycho Brahe Povisel Petra 9.b.
Határtalanul!.
Basa Szilvia (ZMDG21) NBKS0031ÁO.  A fizikában és a kémiában: ionizált gáz  Az ionizált fogalom itt mit is jelent?  A negyedik halmazállapot  Elektromos.
PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.
Te vagy az akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag vagy.
Alliance Francaise-Debrecen Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola.
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
TERMÉSZETTUDOMÁNYOS TÉMAHÉT 1.nap A témahét első napján tanulóink új prezentációs technikával a Prezivel ismerkedtek meg.
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
ÉRTÉKELÉSI GYAKORLAT A SZAKISKOLÁKBAN konferencia előadás október 4. Dr. Ranschburg Ágnes
Informatika. A pályázatról Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán- szakközépiskola, mint partneriskolával.
I-110. Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem! Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag.
Pályaválasztási tájékoztató szeptember. Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság képviselete Kapcsolattartás a kis- és középvállalkozások.
Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!
Hubble.
Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Készítette: Dóka István
Előadás másolata:

A fény éve alkalmából egy természettudományos témahéten vehettünk részt, melyet Kaposvár főépítész asszonyának előadása nyitott meg. a prezentáció a fény szerepét mutatta be az épületek megalkotásában és a mindennapi életben például a házak benapozásától kezdve egészen a legfurcsább modern műremekekig

Ezt követően iskolánkban az ember által alkotott világítási módokról és azok jövőjéről a Coeluxról informálták kis csapatunkat.

Utunkat Patcán a Katica tanyán gyakorlattal folytattuk. A természetes fényeloszlást az egyes növénytársulások között figyelhettük meg a tanya kötél pályáján, ahol összekovácsolódott társaságunk az akadályok által

Ezután az éjszakai égbolton lévő fontosabb csillagképeket és csillagokat tekintettük meg távcső segítségével. Az éjszaka folyamán egy túra keretében személyesen is megbizonyosodtunk, hogy a fényszennyezésnek súlyos következményei vannak mint például egyes szentjánosbogár fajok az éjszakai fények által megzavarodnak tájékozódási képességeikben és halálukat lelve a kihalás felé vitték fajukat.

Utazásunk utolsó napján iskolánkban újonnan felállított meteorológiai házikó segítségével fejlesztettük meteorológiai ismereteinket és jegyeztük fel az időjárást, melyet a kirándulás folyamán rendszeres időpontokban megfigyeltünk.

A témahét során a sok új ismeret megszerzése mellett fejlődött az együttműködési készségünk, formálódott világlátásunk. Új élményekkel gazdagodtunk