Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PALICS 2011. ápr. 13-án mi, a szegedi SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy nyertes pályázat jóvoltából részt vehettünk egy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PALICS 2011. ápr. 13-án mi, a szegedi SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy nyertes pályázat jóvoltából részt vehettünk egy."— Előadás másolata:

1 PALICS 2011. ápr. 13-án mi, a szegedi SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy nyertes pályázat jóvoltából részt vehettünk egy egy- napos palicsi kiránduláson.

2 Az úticél a palicsi állatkert volt, de előtte gyönyörködhettünk az autóbuszból a város szép épületeiben, s azok rendezett kertjeiben. Az állatkert bejáratánál már vártak minket, s készségesen ismertették a napi programot. Az állatkert különböző állomásain biológusok, állatgondozók, természetvédők fogadtak minket és érdekes ismereteket adtak át nekünk. A tanulócsoportokat vegyesen alakították ki, így lehetőségünk nyílt vajdasági magyar és szerb gyerekekkel való megismerkedésre is.

3 Az első helyen a majmok viselkedését figyelhettük meg.

4 Még mi is beleéltük magunkat a „majomszerepbe”.

5 Menet közben találkoztunk falatozó és lustálkodó jegesmedvékkel,

6 valamint játékos fókákkal is.

7 További állomások:

8 Struccok

9 Hüllők

10 Emlősök és rágószerveik

11 Az állatok és érzékszerveik

12 Érdekesség: csukott szemmel kitapogathattunk állatszőrt, agancsot, csigaházat.

13 Menet közben találkoztunk még

14 -elefánttal

15 -kérődző állatokkal

16 -csodás tollú pávával

17 A délutánra a nap is kisütött és mosolyogva, élményekkel gazdagon tértünk haza.

18 Köszönjük! Viszontlátásra!
Mártika néni és Angéla néni Dátum: ápr. 22. Fényképezte: Fülöp-Király Márta Írta: Berkes Angéla Szerkesztő: Baranyi Dénes 7.a Közreműködött: A Palicsi Állatkert dolgozói, buszvezető A Szegedi Vadaspark és a Palicsi Állatkert jóvoltából. Köszönet mindenkinek a részvételért!


Letölteni ppt "PALICS 2011. ápr. 13-án mi, a szegedi SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy nyertes pályázat jóvoltából részt vehettünk egy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések