Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek."— Előadás másolata:

1 TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról

2 „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek nem mindegy mi lesz itt a zenében egy- két emberöltő múlva, nem mehet el közömbösen az iskola mellett, amikor énekszó hallik ki belőle.” Kodály Zoltán Kodály Zoltán

3 Intézményünk a Kiskunfélegyházi Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a város három nagy múltú iskolájának összevonásával jött létre 2001-ben.

4 Az „énekes iskola” Kodály Zoltán zenepedagógiai programja alapján jött létre Félegyházán 1957-ben. Az „énekes iskola” Kodály Zoltán zenepedagógiai programja alapján jött létre Félegyházán 1957-ben. Sok viszontagságos év és több költözés után 1973. június 30-án az iskola önállóságát is feladva, tagozatként az újonnan épült Batthyány Iskola része lett. Sok viszontagságos év és több költözés után 1973. június 30-án az iskola önállóságát is feladva, tagozatként az újonnan épült Batthyány Iskola része lett. 1973. szeptember 1-től a Batthyány Lajos ének-zene tagozatú Általános Iskola biztosított minden feltételt, az énekes osztályok számára, sikeres tevékenységükhöz. 1973. szeptember 1-től a Batthyány Lajos ének-zene tagozatú Általános Iskola biztosított minden feltételt, az énekes osztályok számára, sikeres tevékenységükhöz.

5 Az iskola 1926-ban nyitotta meg kapuit Állami Polgári Fiúiskola néven. Az iskola 1926-ban nyitotta meg kapuit Állami Polgári Fiúiskola néven. Majd egy önálló új épületbge költözött át 1939-ben és immáron Szent István Polgári Fiúiskola néven működött tovább. Majd egy önálló új épületbge költözött át 1939-ben és immáron Szent István Polgári Fiúiskola néven működött tovább. A II. világháború sok lemondással járt ezért az iskola a Constantinum leánynevelő intézet falai között valamint a tanároknál otthon, 10 fős csoportokban is tevékenykedett. A II. világháború sok lemondással járt ezért az iskola a Constantinum leánynevelő intézet falai között valamint a tanároknál otthon, 10 fős csoportokban is tevékenykedett. Az intézmény 1949 szeptemberétől viseli a Petőfi Sándor Általános Iskola nevet. Az intézmény 1949 szeptemberétől viseli a Petőfi Sándor Általános Iskola nevet. 1988-ban megindult a matematika-számítástechnika tagozatos oktatás. Első osztálytól kezdve számítástechnikát és emelt szintű matematikát tanulhattak a gyerekek. 1988-ban megindult a matematika-számítástechnika tagozatos oktatás. Első osztálytól kezdve számítástechnikát és emelt szintű matematikát tanulhattak a gyerekek.

6 A hangszeres zeneoktatás iránti igény egyre inkább fokozódott a városban. A hangszeres zeneoktatás iránti igény egyre inkább fokozódott a városban. A minisztérium, Félegyházán, 1968 őszén, önálló Állami Zeneiskolát hozott létre. A minisztérium, Félegyházán, 1968 őszén, önálló Állami Zeneiskolát hozott létre. Első helyiségük a Móra téren lévő volt „Iparos- székház” volt. Első helyiségük a Móra téren lévő volt „Iparos- székház” volt. Innen kezdve az Állami Zeneiskola látta el, az egész városra kiterjedően, a többoldalú hangszeroktatást. Innen kezdve az Állami Zeneiskola látta el, az egész városra kiterjedően, a többoldalú hangszeroktatást. 1989-ben költözött át a Petőfi tér 8. szám alatti épületbe, majd 2011. január 20-tól működik a három intézmény egy épületben. 1989-ben költözött át a Petőfi tér 8. szám alatti épületbe, majd 2011. január 20-tól működik a három intézmény egy épületben.

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23


Letölteni ppt "TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések