SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Advertisements

Mozgássérültek Interaktív Portál használatának a lépései
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
A prezentáció művészete
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Az ILIAS rendszer a következő címeken érhető el:
A Windows használata Bevezetés.
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Segédlet - SoundCloud.com. 1. kép  Groups – Search for groups –ra kattintva jön be az oldal  Beírjuk a csoport nevét – Search-re kattintva alul megadja.
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Egy kis segítség kezdő pps kedvelőknek !
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Használata Készítette: Medve Tamás.
ShelfMan Kézikönyv.
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
FRAME-k (keretek). FRAME-k A frame-ek (keretek) segítségével a képernyőt felosztva egyszerre jeleníthetünk meg több webes dokumentumot a képernyőn. Fejlec.html.
A Vocatude program telepítése
KÉP KÉSZÍTÉSE ÁTLÁTSZÓ HÁTTÉRREL 1 PERC ALATT.
Készítette: Szobonya Ferenc
Mire jók a tabulátorok? Lehetőséget nyújtanak
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Excel: A diagramvarázsló használata
Szövegszerkesztési szabályok
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
A körlevél készítésének menete
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Access-Űrlapkészítés
HTML oldal felépítése Készítette: Pataki Arnold
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Egyéni animációk készítése
Zsombori Balázs Neumann János Számítástechnikai SZKI
,,Én így tanítanám az informatikát”
Képek használata dokumentumban Open Office Writer Segítségével Nevem: Hartmann Levente Felkészítő tanárom: Rácz Márton Iskolám: Balatonfüredi Eötvös Loránd.
A Gimp képszerkesztő program
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Készítette: Zágonyi Abigél Felkészítő tanár: Fegyver Imre Huszár Gál Iskola 4030 Debrecen, Diószegi út 15.
Egyéni animáció készítése
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
A prezentációkészítés alapjai
XChanger. org regisztráció, és pénzküldés A regisztrációhoz Kattints ide! A regisztrációhoz Kattints ide!
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
EGYÉNI ANIMÁCIÓ.
A videoeszköz beállítása A videokép megosztásához kamerára van szükség, de mások videoképét kamera nélkül is láthatja. A kamera beállítása: Kattintson.
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Az NVU webszerkesztő program
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
Számítógépes programok használata
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Információ és kommunikáció
Felkészítő tanár: Vereb Márta
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Rajzprogramok Bevezetés a Paint program használatába.
Windows Movie Maker.
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Előadás másolata:

SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story

Mi ez a program? A programmal mozgóképes történetek hozhatóak létre, amelyekhez kísérőszöveget vehetsz fel és háttérzenével bővítheted a történeted. Tehát a képeidből videót csinálhatsz!

Hogyan használjuk a programot? Első lépésben töltsük le a programot az alábbi címről: _ html Microsoft Photo Story Itt a zöld download gombra kell kattintani, majd a fájl mentése opcióra:

Microsoft Photo Story Ha ez sikerült, nyissuk meg a programot, ekkor ezt a kezelőfelületet fogjuk látni: A lementett Pstory.msi fájlt megnyitva telepítsük a programot.

Microsoft Photo Story Hogyan tudsz videót szerkeszteni? Itt vannak a lépések: Ha bármikor elakadtál akkor, ide kattintva tájékozódhatsz. 1. Válaszd ki azokat a képeket, amikből mozit szeretnél csinálni. Ha kiválasztottad a kívánt képeket, akkor megjelenik A „Tovább” gomb 2.2.

Microsoft Photo Story 3.3. Bármikor elmentheted a munkát Kattints Ezekkel az eszközökkel a képeket tudod forgatni, színeket javítani, szerkeszteni… Válogasd ki a képeket

Itt adhatod meg a filmed címét. A felirat betűszínét, méretét, típusát változtathatod. Különböző képi hatásokat állíthatsz be… 4.4. Kattints Microsoft Photo Story

Betűtípus módosítása: Az itt beírt szöveget tudjuk formázni Láthatod a végeredményt

Microsoft Photo Story Képi effektusok: Eredeti Fekete-fehér Szépia Körvonal, fehér Vízfesték Negatív

Microsoft Photo Story Ha szeretnél kísérőszöveget felvenni: Felvevő, leállító és törlő gomb A felvett szöveget visszahallgathatod 5.5. Kattints

Microsoft Photo Story Ide kell kattintani A következő lépésben beállíthatod hogy a képek mennyi időnként jöjjenek egymás után és milyen módon jelenjenek meg

Microsoft Photo Story A képek automatikusan 5 mp-ig láthatóak, de egyénileg is beállíthatod az időtartalmat Beállíthatod hogy mozogjanak a képek a videóban. (pl: itt a bal alsó sarokból a jobb felső sarokba vándorol a kép) Itt meg tudod nézni, mit csináltál Időtartam :

Microsoft Photo Story Itt meg tudod nézni, mit csináltál A kiválasztott áttűnést láthatod itt Minden képre külön-külön választhatsz egy képmegjelenítési fajtát. Fent a középső ablakban láthatod, hogy fog kinézni. Áttűnés:

Microsoft Photo Story Legvégül állítsd be, hogy milyen zene szóljon a videó közben: Kattints Megnézheted, meghallgathatod a filmedet, hogy milyen az általad kiválasztott zenével Kiválasztott zene Ha nem tetszik a zene, akkor törölheted és új számot választhatsz 6.6. Te is csinálhatsz a videódhoz illő zenét

Microsoft Photo Story Válaszd ki milyen műfajú zene legyen (Country, Dance, Jazz stb) Beállíthatod a zene tempóját és intenzitását Te döntheted el, hogy melyik zenekar játssza a zenédet Eldöntheted, milyen stílusban szeretnéd meghallgatni a kiválasztott zenét (Romantikus, Jókedvű, Szomorú stb.) Ha úgy döntenél saját zenét készítesz:

Microsoft Photo Story Nem maradt más hátra, mint a mentés „Tallózás” gombra kattintva válaszd ki azt a könyvtárat, ahova a kisfilmedet menteni szeretnéd Kattints Filmedet elmentheted a gépre, és akár a barátaidnak is elküldheted…

Megnézheted a saját kisfilmedet, vagy egy másik (új) videót készíthetsz! Mentsd el a kész videót! Itt láthatod a videóval kapcsolatos fontos tudnivalókat (mi a neve, mekkora, hol található) 8.8. Nem maradt más hátra, mint a mentés Microsoft Photo Story Kattints