Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, 2015. május 18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A évi szja különbözet elszámolása a 0708-as bevallásban Hessyn Informatikai és Oktatási Kft
Advertisements

1 Nem fizethető ki az osztalék előleg devizában,
Tisztességtelen Devizahitelek?
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Bevezetési és tájékoztatási követelmények a Budapesti Értéktőzsdén
Gazdasági informatika
Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla
Informatika I. 6. Adattábla függvények, érzékenységi vizsgálatok.
Kamatszámítás.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév 2. félév.
Hiteltörlesztési konstrukciók
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Készítette: Matukovics Gábor,1 Honlap:
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Vállalkozási ismeretek
Példa Ft kölcsön esetében: Tehát azonos futamidő alatt és azonos összeg esetében a havi részlet nem növekvő hanem csökkenő összeggel!
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Agrárfejlesztési Főosztály december 13.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
A kötvény árfolyama és hozama
Projektzárással kapcsolatos teendők
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Európa Pénzügyi Tanácsadója Árfolyamgát Kik vehetik igénybe az árfolyamgát lehetőségét? Azok az ügyfelek, akik CHF, EUR, vagy JPY alapú, lakóingatlan.
EBKM számítási módszerei Készítette: Pál János Raj Gergő.
A lakossági ügyfelek részére kínált hiteltípusok.
A Központi hitelinformációs rendszer bemutatása
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
HUF (210*180) HUF (210*180) HUF (140 CHF) HUF (210 CHF) Kamatrész Tőkerész HUF (140*180) 180 HUF fölötti rész [(240-
Devizahitel  A devizahitel olyan hitel, ahol mind a hitel folyósítása, mind pedig a törlesztése az adott devizában történik.
Hiteltörlesztési konstrukciók
Az annuitás Gazdasági és munkaszervezési ismeretek, 2. előadás
A pénzügyi lízing lényege, számviteli kezelése
Jogszabályok, intézményi szabályzatok Törvények, kormányrendeletek A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet.
Mérlegképes kötelező továbbképzés SZÁMVITEL 2015 Mérleg és eredménykimutatás összeállításának egyes kiemelt tételei – különös tekintettel az elmúlt időszak.
23–24. Hitelekhez kapcsolódó pénzügyi számítások A. Milyen hiteltörlesztési módokat különböztetünk meg? B. Hogyan számítjuk a hitelek törlesztőrészletét?
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Rail Cargo Hungaria Lakáscélú hiteltörlesztés 2015.
Otthonvédelmi akcióterv Árfolyamrögzítés augusztus 12.
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Készítette: Szűcs Krisztina.
Adózói fórum – A végelszámolás számvitele „röviden” Kovács Lajos
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
MNB ajánlás a nemteljesítő lakossági jelzáloghitel-adósok fizetőképességének helyreállításáról Virág Barnabás, ügyvezető igazgató Freisleben Vilmos, igazgató.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Az elektronikus számla adóigazgatási azonosításra alkalmassága.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
C_08.00 és C_10.00 táblák Magyar Nemzeti Bank Pintér Csilla
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Gazdasági informatika
SZÁMVITEL.
Gazdasági informatika
Dr. Sutyinszki Petra Jogi tanácsadó
SZÁMVITEL.
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Az Erste Bank Hungary Zrt
Országgyűlési Képviselők választása április 8.
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Diszkontpapírok árfolyam és hozamszámításai
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
Közlemény az NHP fix konstrukció igénybevételéről
Előadás másolata:

Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, május 18.

Ebben a rubrikában „Az elszámolást és a forintosítást megelőző” törlesztőrészletként a januári törlesztő összege szerepel. Az elszámolást és forintosítást követően Önnek akkor is csak maximum ennyit kell havonta törlesztenie, ha a számítások eredményeként „az elszámolást és a forintosítást követő” törlesztőrészlet nagyobb a januárinál, ahogy ez a táblázatos példában is látható. A maximált törlesztőrészletet jogszabály biztosítja Önnek az árfolyamgát (rögzített árfolyam) alkalmazási időszakának kezdetétől számított 60. hónapig, de legkésőbb a hitel lejáratáig. Ebben az esetben az elszámolás és forintosítás előtti és – a kalkulációnak megfelelő – utáni törlesztőrészlet különbségét egy technikai gyűjtőszámlán kezeli a bank. Erről a ***-gal jelölt információ ad tájékoztatást. Minderről további részleteket a kölcsönszerződés módosuló rendelkezéseiről szóló tájékoztató IV. pontjában talál. Elszámoló levél 2 Ezen az oldalon az elszámoló levél II. Szerződésmódosuláshoz kapcsolódó információk pontjának táblázata látható, amely a kölcsönszerződés módosulásával kapcsolatos főbb adatokat foglalja össze az elszámolást és forintosítást megelőzően, illetve azt követően.

Hiteltörténeti kimutatás 3 Az elszámoló levél Hiteltörténeti kimutatás melléklete évenkénti összesítésben mutatja meg az előírt törlesztőrészleteket, a teljesített befizetéseket és az ezek eredményeként fennmaradó tartozásokat. Ebben az oszlopban szerepel az időszakos tájékoztatásokban a hitelszerződés – tisztességtelennek minősülő – feltételei szerint előírt törlesztőrészletek évenkénti összege a hitelező által alkalmazott nem fixált törlesztő árfolyamok használatával kifejezve. Az előírt törlesztőrészletek éves összege a bank időszakosan megküldött kimutatásai alapján ellenőrizhetők. Ebben az oszlopban látható a kölcsönszerződéshez kapcsolódóan ténylegesen teljesített befizetések évenkénti összege a befizetés devizanemében. Az éves összegek a bank időszakosan megküldött kimutatásai alapján ellenőrizhetők.

Törlesztési tábla 4 A törlesztési táblázat a forintosított tőketartozásra kalkulált havi törlesztőrészleteket mutatja be tőketörlesztés ( : ,60) és kamattörlesztés ( : ,29) bontásban, és külön oszlopban jeleníti meg a kezelési költséget ( : ,34), amelyek együttes összege adja az elszámoló levélben szereplő „Az elszámolást és a forintosítást követő” törlesztőrészlet kalkulált összegét (57.314,23 Ft). A törlesztési tábla, mely ugyancsak az elszámoló levél melléklete, a hátralévő futamidőre vonatkozóan tartalmazza a törlesztési kötelezettségeket és a fennálló tartozás összegét.

Tájékoztatás a kölcsönszerződés módosuló rendelkezéseiről 5 Ebben a tájékoztatásban a forintosított tőketartozás és a hátralévő futamidő alapján kalkulált havi törlesztőrészlet (57.314,23 Ft), illetve külön soron a fizetendő maximált törlesztőrészlet (51.631,20 Ft) egyaránt szerepel. A maximált törlesztőrészlethez tartozó rendelkezést a tájékoztatás fentiekben idézett IV.3. pontja tartalmazza. A fizetendő maximált törlesztőrészlet összege azonos az elszámoló levél II. Szerződésmódosuláshoz kapcsolódó információk pontjának táblázatában „Az elszámolást és a forintosítást megelőzően” oszlopban feltüntetett „Törlesztőrészlet összeg”-ével. Az elszámoló levél egyik melléklete tartalmazza a hitelszerződés jogszabályok erejénél fogva módosuló rendelkezéseit is, amelyekből a törlesztési kötelezettségre vonatkozóan az alábbiakat emeljük ki.