Fókuszcsoportos interjú

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az előadás témái Az ellenőrzés-értékelés-minősítés értelmezése, kapcsolata A portfólió fogalma, fajtái Érvek és ellenérvek a portfólió alkalmazásáról.
Advertisements

„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Tanfelügyelet – A megújuló külső értékelési rendszer
A tanári munka értékelése
A mentori munka kihívásai a mentorképzés tapasztalatai alapján
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat A és a szolgáltatásai Budapest, február.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
A szaktanácsadás támogató szerepe
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
A pedagógusminősítési rendszer
A fejlesztés hatása a szervezetre
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A gyakorlatvezető mentor
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Az e-portfólió használati köre
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
Szaktanácsadói támogatás az életpályamodellben
„A XXI. századi köznevelés”
Német nyelvtanárok a pedagógiai minősítés küszöbén;
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Ábrám Tibor Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Kémia szakmódszertani kutatások a Debreceni Egyetemen Tóth Zoltán.
A gyakorlati képzés megújítása a pedagógia szakos képzésben
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadás támogató szerepe Dr. Szabó Mária Budapest február 27.
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
A 2016.ÉVI PEDAGÓGUS MINŐSÍTÉSRŐL
Dr. Schiffer Csilla. „reflektív tanításon olyan, a pedagógiai tevékenységet folyamatosan és tudatosan elemző gondolkodást és gyakorlatot értünk, mely.
Pedagógus értékelési rendszer
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
Pedagógus minősítési vizsgák és eljárások meghatározása
Erasmus program az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Orosz Magdolna tudományos rektorhelyettes Budapest, október 2.
A Kutatótanár fokozat fejlesztésével kapcsolatos eredmények, dilemmák A pedagógusminősítési rendszer kiegészítése, kipróbálása és korrigálása a TÁMOP-3.1.5/
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A Mesterpedagógus és Kutatótanár Pilotprogram a pedagógus életpályamodell két legmagasabb fokozatának kidolgozására irányuló fejlesztések bemutatása Marosi.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
„Önértékelés, ahogyan mi tervezzük” NPK Tanfelügyeleti és minősítő szakértői tagozat.
TÉMASZIGET Kutatótanárok, vezető-,támogató- és innovatív mesterpedagógusok Mit kutat a kutatótanár? Kik az ezermesterek? Brassói Sándor, Marosi Katalin.
Oktatói és módszertani megújulás a felsőoktatásban Dr. Balázs László főiskolai docens.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Az e- portfólió dokumentumai a kompetenciák tükrében TÁMOP.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
Csapó Benő SZTE Neveléstudományi Intézet MTA-SZTE Képességfejlesztés Kutatócsoport A PISA céljai, tudományos alapjai.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
A SZAKTANÁCSADÁS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TANFELÜGYELET MINŐSÍTÉS KAPCSOLÓDÁSA.
AZ OKTATÁSI HIVATAL ÉS A SZAKÉRTŐK EGYÜTTMŰKÖDÉSE
Marosi Katalin Oktatási Hivatal
MEK - Mesterpedagógus Kutatás
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Mester(ség) Mócsánné NagyÁgnes innovátor mesterpedagógus
Barcsák Marianna KPSZTI
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Országos nagykereskedelmi menedzser
„Az akarat nem elég; tenni is kell.” Goethe
Tanfelügyelettel kapcsolatos előzetes feladatok - intézményvezetők
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Tapasztalatok és változások a Tanfelügyeletben
Az intézményi pedagógiai innováció A református köznevelési intézmények vezetői és fenntartók képviselői számára szervezett intézményvezetői konferencia.
Előadás másolata:

Fókuszcsoportos interjú 2015. február 14. Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Szerzők: Kálmán Orsolya, Kornai Júlia, Pethőné Nagy Csilla, Rapos Nóra, Salát Magdolna, Serfőző Mónika, Szivák Judit, Túri Ibolya TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Oktatási Hivatal Projektigazgatóság Cím: H–1055 Budapest, Szalay u. 10–14. Postacím: H-1055 Budapest, Honvéd u. 20/a www.oktatas.hu  

Szakmailag folyamatosan fejlődik Kutat, vizsgálatokat végez KI A MESTERPEDAGÓGUS? NEVEL, TANÍT Fejleszt, innovál Tudását megosztja Szakmailag folyamatosan fejlődik Kutat, vizsgálatokat végez A mesterpedagógus mindenekelőtt olyan kiváló pedagógus, aki saját intézményén belül szakmai tevékenységével modellként szolgál kollégái számára. A fentebbi tevékenységeket vagy e tevékenységek egy részét a mesterpedagógus saját intézményén túlmutató hatással végzi (pl. bemutatja tágabb szakmai közösségnek, hálózathoz csatlakozik stb.).

Szervezeti, rendszer-igények Minősítési folyamat Egyéni célok Mesterpályázat Mesterpedagógus- aspiráns Fejlődési terv Fejlődési folyamat Fejlődési portfólió Szervezeti, rendszer-igények Mesterprogram (5 évre) 5 évente beszámoló Pályázatban vállaltak megvalósítása Szakmai esemény

MESTERPEDAGÓGUS PROFILOK Vezető profilú mesterpedagógus Innovátor profilú mesterpedagógus Mentor profilú mesterpedagógus Képző profilú mesterpedagógus

Ki a kutatótanár? Elősegíti a kutatásalapú szemlélet erősödését a köznevelési rendszerben és intézményeiben. Támogatja a nevelési-oktatási intézményeket a pedagógiai jelenségek, problémák tényeken alapuló feltárásában, megértésében. Az oktatási rendszer, a pedagógiai világ, a tantárgy-pedagógia meghatározó és/vagy aktuális kérdéseiben, problémáiban tájékozott, ezeket rendszeresen elemzi és értelmezi a gyakorlat számára. Intézménye (szakmai közössége) vagy más intézmények fejlesztése vagy pedagógiai, tantárgy-pedagógiai újítások érdekében kutatásokat kezdeményez, illetve vezet önállóan vagy egy kutatócsoport vezetőjeként. Támogatja kollégáit a kutatások, vizsgálatok megtervezésében, lebonyolításában, értékelésében. A helyi kutatási és fejlesztési eredményeket terjeszti és népszerűsíti tágabb körben: országos vagy akár nemzetközi színtereken is. Rendszeresen kapcsolatot tart a pedagógusszakma és a tudományos közösségek egyes szereplőivel.

Alkotási/kutatási folyamat Szervezeti, rendszer-igények Minősítési folyamat Egyéni célok Kutatópályázat Kutatópedagógus- aspiráns Alkotói terv Alkotási/kutatási folyamat Alkotói portfólió Szervezeti, rendszer-igények Kutatóprogram (5 évre) 5 évente beszámoló Pályázatban vállaltak megvalósítása Szakmai esemény

Köszönjük részvételét! TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Oktatási Hivatal Projektigazgatóság Cím: H–1055 Budapest, Szalay u. 10–14. Postacím: H-1055 Budapest, Honvéd u. 20/a www.oktatas.hu