Határon átnyúló egészségügyi ellátások az EU-ban – Az európai egészségügyi együttműködés lehetőségei Dr. Novák Krisztina Országos Betegjogi, Ellátottjogi,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GKV - kötelező egészségbiztosítás (előre meghatározott szolgáltatások előre meghatározott önrésszel) A kötelező egészségbiztosítás alapelve: minden biztosítottnak.
Advertisements

Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság
1 BALESETBIZTOSÍTÁS (munkahelyi egészségbiztosítás) az üzleti biztosítók szerepvállalásával Összeállította: Magánbiztosítók egészségügyi reformbizottsága.
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Egészségügy Betegjogok.
Az egészségügyi rendszer Az egészségügy "piac" sajátosságai
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Európai Betegjogi Karta. Európai Betegjogi „Karta” Célja: A betegek tizennégy jogának proklamációja, alapvető jogok gyakorlati megvalósíthatóságát szolgálják.
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
Szakmai irányelvek, protokollok készítésének, megjelentetésének eljárásrendje Szy Ildikó osztályvezető Egészségügyi Minisztérium III. Egészségpolitikai.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Az egészségbiztosítási rendszer átalakítása
1,,Gazdasági kihívások az egészségiparban’’ Gyártó- és Forgalmazó Cégek Vezetőinek Országos Konferenciája Az egészségbiztosítási koordináció tények és.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
A szolgáltatások szabadsága Európában kontra egészségügy: az egészségügyre vonatkozó külön direktíva várható tartalma az egészségügyre vonatkozó külön.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
AZ EU SZOCIÁLPOLITIKÁJA Gyulavári Tamás
Kormányszóvivői tájékoztató Újabb elfogadott reformtörvények 4/5.
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülés április 10. A Nemzeti Egészségügyi Programok és a Népegészségügyi Program.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
Egészségügyi panaszok az Európai Fogyasztói Központ gyakorlatában „Egészségügyi szolgáltatások – békéltető testületek szerepe és jövője a fogyasztóvédelemben”
Dr. Kincses Gyula, Kincses Gyula Javaslat az egészségügyi technológiák egységes életciklus-esemény- rendszerének kialakítására Dr. Kincses Gyula.
Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
Egészségbiztosítási rendszer
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Balesetbiztosítás. Milliós segítség Választható csomagok, fix díjtételek Nem kell tarifálni! Nincs egészségügyi kockázatelbírálás!
Az egészségbiztosítás hatósági felügyelete Az Egészségbiztosítási Felügyelet helye, szerepe és eredményei.
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
Az OBDK betegjogi képviselői tevékenységének évi tapasztalatai
HATÁRON ÁTNYÚLÓ ELLÁTÁSOK NÓGRÁD MEGYÉBEN A ÉVBEN Debrecen, április 23.
Egynapos sebészet a finanszírozás tükrében
UNIÓS BETEGEK ELLÁTÁSA KÖZFINANSZÍROZOTT KAPACITÁSON
Országos Egészségbiztosítási Pénztár – Egészség, biztonság!
Családtámogató ellátások
TÁMOP / Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ A szociális szolgáltatásokat igénybevevők jogvédelme.
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
AMIT AZ UNIÓS MUNKAVÁLLALÁSRÓL TUDNI KELL. EUR opean E mployment S ervices.
Az emberkereskedelem kérdései az áldozatok szempontjából Gál Eszter Európai Együttműködési Főosztály október 21. Belügyminisztérium.
Dr. Kovács Krisztina 1 HOVÁ FORDULJON A FOGYASZTÓ? Az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek.
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
Európai Uniós ismeretek A négy alapszabadság. Alapvető jogok az Európai Közösségben – a 4 alapszabadság EGK – cél: a tagállamok közös piacának kiépítése.
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
A minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló kormányrendelet (B-súly rendelet) módosításának aktualitásai Komáromi Tamás (Healthware.
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
A TB rendszerek koordinációja az EU-ban
Vizitdíj, az Állami Egészségügyi Központ létrehozása
Nemzetközi magánjog II.
A TB rendszerek koordinációja az EU-ban
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

Határon átnyúló egészségügyi ellátások az EU-ban – Az európai egészségügyi együttműködés lehetőségei Dr. Novák Krisztina Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus Budapest, 2015. április 23.

Az egészségügy szabályozása nemzeti hatáskörben maradt. Előzmények: ellentmondás az Unión belül a határon átnyúló egészségügyi ellátások megítélésben Az Európai Unió egyik alapelve a személyek és szolgáltatások szabad áramlása, így az egészségügyi ellátások határtól független igénybe vétele. A Szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról szóló 883/2004/EK rendelet szerint eddig /EU Egészségbiztosítási Kártyával vagy speciális gyógykezelések/ korlátozottan valósult meg. Igény a tagállami beteg szabad döntésére, hogy melyik tagállamban kívánja igénybe venni az egészségügyi szolgáltatást. Az egészségügy szabályozása nemzeti hatáskörben maradt. Okai: eltérő egészségügyi alaprendszerek; nem egységes jogosulti kör; eltérő ellátási csomag; más elszámolási rendszerek; általános pénzhiány Egészségügyi kormányzatok az egészségügyi rendszer fenntarthatóságát féltik.

A 2011/24/EU Irányelv fő elvi meghatározásai IRÁNYELVI CÉL: a biztonságos és magas színvonalú határon átnyúló egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés megkönnyítése az EU-ban. Az unió polgárai diszkrimináció-mentesen vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatást egy adott tagállamban. Egyenlő bánásmód elvének érvényesítése 2013. október 25–től kötelező az irányelv alkalmazása Tagországonként korlátozások lehetnek, így: a bejövő betegek ellátása nem veszélyeztetheti az adott ország saját betegeinek ellátását a más tagállamban, költségtérítéssel igénybe vehető ellátások köre előre meghatározható (előzetes engedélyezés szükséges) a más tagállamban igénybevett ellátások költségeihez való hozzájárulás összege nem kell, hogy meghaladja a tagállamban szokásos mértéket (belföldi költségen történő megtérítés)

Bejövő betegek 1. HOZZÁFÉRÉS az uniós betegek hozzáférhetnek a közfinanszírozott (és magán) egészségügyi szolgáltatáshoz az alábbi két feltétel együttes teljesülése esetén: az ellátásokat a magyar biztosítottakkal azonos feltételekkel vehetik igénybe, ÉS az ellátások igénybevételének költségeit a belföldi költségmérték szerint meg kell fizetni a szolgáltatónak (www.oep.hu oldalon havonta) ELLÁTÁS NYÚJTÁSA külföldi beutaló alapján minden progresszivitási szinten történhet ellátás (ha a beutaló nem értelmezhető, az orvos magyarországi beutaló bemutatását kérheti) az ellátások nyújtása a magyar szakmai szabályok szerint történik – várólistára való felkerülés is része ennek – egyenlő bánásmód alapelve szerint főszabály: magyar nyelv használata az ellátás során

Bejövő betegek 2. KÖLTSÉGEK ELSZÁMOLÁSA Az uniós beteg közvetlenül a szolgáltatónak FIZET az ellátásokért (nem az OEP-en keresztül) – a szolgáltató határozza meg, hogy előre, vagy utólag, készpénzben vagy átutalással Térítési díj meghatározása HBCS szerint (a finanszírozási rendelet tartalmazza), belföldi költségmérték havonta frissül az OEP honlapján TÁJÉKOKAPOTT ZTATÁS – AZ OBDK FELADATA Nemzeti Kapcsolattartó Pont – National Contact Point – www.patientsrights.hu Külföldről hívható zöld szám működtetése: +36-20-999-0025 Személyes konzultáció lehetősége (angol, német, olasz, francia nyelveken is) Üzenőfal működtetése a honlapon (panaszoknak és észrevételeknek)

Bejövő betegek 3. PANASZTÉTELI LEHETŐSÉG A beteg az egészségügyi ellátással kapcsolatban betegjogi és szakmai panaszt tehet (műhiba, minőségi, biztonsági kifogás). A bejövő betegek nem veszélyeztethetik a hazai egészségügyi rendszer biztonságos működését. Korlátozás: Magyar biztosítottak (jogosultak) megfelelő egészségügyi ellátásának biztosítása Magyarországon - egészségügyi kormányzat legfontosabb célja. Megtagadható az uniós beteg fogadása, ha ez a szolgáltató területi ellátási kötelezettségen alapuló feladatainak folyamatos ellátását veszélyezteti - indoklási kötelezettség.

Kimenő betegek 1. HOZZÁFÉRÉS Előzetes engedélyezési rendszer működtetése az irányelv alapján a következő területeken: legalább egy éjszakás kórházi tartózkodás; kiemelten speciális és költséges orvosi infrastruktúra, felszerelés alkalmazása; különleges kockázatot jelentő kezelések. Engedélyköteles ellátások listája: 340/2013. Korm. rendelet melléklete 3000 OENO pontérték alatti ellátás nem visszatérítendő; /GYSE 4500/ A mellékletekben nem szereplő ellátások engedély nélkül végeztethetők. Korlát: az engedélyezési rendszerek nem léphetik túl a szükséges és arányos mértéket, és nem akadályozhatják indokolatlanul a betegek szabad mozgását.

Kimenő betegek 2. A külföldi gyógykezelés engedélyezhető: A társadalombiztosítás által be nem fogadott gyógykezelés Magyarországon szakmailag elfogadott és reális egészségnyereséggel jár, VAGY a társadalombiztosítás által befogadott gyógykezelés Magyarországon a beteg egészségi állapotára tekintettel orvosszakmai szempontból ELFOGADHATÓ IDŐN BELÜL magyarországi egészségügyi szolgáltatónál nem biztosítható. ELLÁTÁS NYÚJTÁSA Előzetes engedélyezéshez kötött ellátás esetén az OEP eljárását követően a külföldi egészségügyi szolgáltatónál igénybevett ellátásból az OEP annyi támogatást nyújt a betegnek, amelyet az a magyar ellátás esetén fizetne a szolgáltatónak (Belföldi költségmérték).

Kimenő betegek 3. KÖLTSÉGEK ELSZÁMOLÁSA A magyar beteg az általa választott EU tagállami szolgáltatónál maga fizet az adott tagállam szabályai szerint. Utólagos OEP megtérítés – kizárólag az ellátáskor magyar biztosítással rendelkező betegeknek. Az ellátásról szóló számlát és egyéb dokumentációt (hiteles fordítással) a beteg juttatja el az OEP-nek. TÁJÉKOZTATÁS – AZ OBDK FELADATA (lásd: korábbi dia)

Összefoglaló táblázat   E111/Európai Egészségbiztosítási Kártya (sürgősségi/ideiglenes munkavállalás) S/2 / E112 (hiányzó ellátás pótlása) Az új direktíva szerinti (a beteg akaratából igénybevett ellátás) Az igénybevétel oka A más államban tartózkodás alatt fellépő nem tervezett, nem halasztható ellátási szükséglet. A saját államban az adott technológia/ellátás egyáltalán nem, vagy ésszerű időn belül nem nyújtható. A beteg választása, igénye (nem szükséglete) alapján máshol igénybevett ellátás. Előzetes engedély Jogviszony-igazolás (E111, majd E-health card esetén nem szükséges). Minden esetben kötelező, és a konkrét ellátásra szól. (Konkrét ellátásra, és csak az engedélyben megnevezett szolgáltatónál!). A direktívában meghatározott nagyobb értékű (kórházi és kiemelt diagnosztika) ellátásoknál előzetes engedély szükséges. Az engedély nem szolgáltató-specifikus. Mit fizet a saját biztosító? Az igénybevétel helye szerinti országban felmerülő teljes közfinanszírozott költséget (amit ilyen esetben a kinti biztosító fizet egy ottani biztosítottnak). A teljes költséget, beleszámítva az ellátást nyújtó tagállamban a betegre háruló önrészt. A kiutazás költségei méltányosságból megtéríthetők. A két állam közfinanszírozási díjtétele közül az alacsonyabbat. Mit fizet a beteg? Az ellátás igénybevételének helye szerinti önrészt. A küldő ország szerinti önrészt. Az ellátás költségét kifizeti, majd a visszatérítési szabályoknak megfelelő összeget otthon visszakapja.

A megkeresések tárgyai Központban: Jogosultság külföldi ellátásra Kiemelt kérdések: Hogyan juthat állami támogatáshoz (jogosultság) Milyen árakon Mely szolgáltatónál Határon túli magyarok ellátása Nem befogadott vagy várólistás ellátások Visszatérő kérdések: Hazánkban dolgozó külföldiek rokonainak ellátása, finanszírozása Külföldön dolgozó magyar állampolgárok hazai gyógykezelése: finanszírozás, engedélyezés, elszámolás, visszatérítés Külföldiektől ellátás-minőségi és betegbiztonsági kérdések Hivatásos ellátásszervezők megkeresései Ritka betegségek ellátása külföldön

Túlnyomóan általános kérdések a jogosultságokról 90%-ban magyar betegek és egészségügyi szakemberek Mérsékelt, de folyamatos érdeklődés a rendszer iránt Méltányossági kérdések forrás: OBDK

www.eubetegjog.hu .

www.patientsrights.hu

Együttműködés az EU-val, NCP-kel Határon átnyúló betegjogi gyakorlat feltérképezése szakmai látogatással: Németország, Svédország, 2015 Európai Betegfórum és EU Bizottság szakmai konferenciái Betegszervezetek szerepe, Szlovénia, 2014. (július) Egyeztető találkozó, Brüsszel, 2014. (szeptember) Határon átnyúló eü. ellátások - első egyeztető találkozó a tagállami kapcsolattartó pontokkal, Európai Bizottság, Brüsszel, 2014. (február) Szomszédos országok NCP-ivel szoros együttműködés Időszakos egyeztetések Szakmai találkozó Betegmozgás egyeztetése Elérendő célok: A külföldön már jól működő gyakorlatok átültetése a magyarországi rendszerbe, annak érdekében, hogy: 1. a betegjogok védelme és hatékony érvényesítése javuljon 2. a betegek informáltságának mértéke tovább növekedjen.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Dr. Novák Krisztina www.obdk.hu e-mail: drnovakkrisztina@obdk.hu Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Nemzeti Kapcsolattartó Pont Cím: 1075 Budapest, Madách tér 4. Levelezési cím: 1365 Budapest, Pf.: 646 Telefon: +36-1-9202-700