Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IT Essentials I. IT Alapismeretek: PC Hardver és Szoftver v4
Advertisements

Számítógépes vírusok.
Vírusok, vírusvédelem.
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Az operációs rendszer.
Rendszer Stabilitása Automatikus frissítés Irodai programcsomagok funkciói Irodai programcsomag támogatásának bemutatása Reményi György.
BIOS A BIOS mozaikszó, a Basic Input/Output System rövidítése, magyar fordításban alapvető ki- és bemeneti rendszerként szokták emlegetni.
INTERNET.
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak.
A szoftverek csoportosítása
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
CCleaner Skyman ™.
A számítógép előnyei (Ma és régen).
Készítette: Majdán Csaba. A dokumentumok összegyűjtésével feldolgozásával rendszerezésével foglalkoznak Biztosítják a dokumentumokhoz való hozzáférést.
A szoftver. A SZOFTVER -Azokat a szellemi javakat hívják összefoglalóan így -amelyekben kihasználhatjuk a hardverben rejlő -teljesítményt.
Internetes források alapján készítette:
SOFTWARE.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Ez függ, a számítógép méretétől és felhasználásától: 1.Nagygép – vállaltnál 2.PC - vállaltnál vagy otthon 3.Speciális számítógép egy berendezésben.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Készítette : Vasas László. AZ első PC-t, Harvard Egyetemen készítették ben. Howard Aiken vezetésével elkészült a Mark I. Bár a háborús időkben.
Vírus típusú csaj: Észre sem veszed, és beköltözött a lakásodba, mindent kisajátít. Internet típusú csaj: Fizetned kell, hogy hozzáférjél.
Fontos értesítés  48 órán belül egy új vírus kerül a forgalomba, amit a MICROSOFT éppen most tett közzé. Ha t kapsz valakitől,
Az operációs rendszereK
Operációs rendszer ECDL - 2. modul Szilágyi András.
Operációs rendszerek. Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Számítógép belső felépítése
Operációs rendszer.
Szoftverek. szoftver (software): A számítógép hardver elemeinek mûködtetését végzõ programok, a gép használatához szükséges szellemi termékek összessége.
A számítógép ergonómiája
Az operációs rendszer Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Bemutatkozás Név: Vespi Gábor Kelt: december 27.
Operációs rendszerek Oberhuber Balázs.
INFORMATIKA ALAPFOGALMAK
15. óra A Windows XP alapjai
Szoftver Program – utasítás sorozat, amelyet a számítógép végre tud hajtani. Operációs rendszer – programcsomag, amely kapcsolatot teremt a felhasználó.
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
Vírusok, vírusvédelem.
A szoftver, szoftvertípusok
Operációs rendszerek fejlődése
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
14. Tétel Cégéhez újonnan vásárolt és a szállító által előtelepített munkaállomások érkeznek. A kísérőlevélből kiderül, hogy az operációs rendszer eredeti.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
A számítógép (computer)
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Olyan, rendszerint kisméretű programok vagy programrészek, amelyek észrevétlenül terjedjenek és kárt okoznak. A felhasználó tudta nélkül működnek. Képesek.
Széchenyi István Általános Iskola Informatikai infrastruktúra bemutatása Tanár: Mohay Péter Cím: 1143 Budapest Telepes u.32.
REGISTRY - regisztrációs adatbázis
A számítógép részei Hardver és szoftver elemek
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Az operációs rendszer.
Szoftverek csoportosítása
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Szoftver Program Operációs rendszer – Programcsomag, kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között. Pl: Windows és DOS, Linux (ingyenes), Unix.
Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm.
Csajtípusok az informatikus férfiak szerint PéPéeS
Lemezkezelés és adattárolás. Lemezműveletek - Formázás: az a művelet, ami a háttértárakat előkészíti a használatra. Az eredeti tartalom elvész a lemezről.
Elérésük Win7 alatt: Windows gomb> Minden program> Kellékek> Rendszereszközök> …
Az operációs rendszer.
Számítógépes alapismeretek
ÉrdiPaletta Miért fizetnél olyan szoftverekért az irodádban, amit ingyenesen is beszerezhetsz? március 1.
Operációs rendszerek.
melynek során megtanuljuk azt, hogy...
melynek során megtanuljuk azt, hogy...
A Linux operációs rendszer
melynek során megtanuljuk azt, hogy...
Előadás másolata:

Egészséges Windows

A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli, hogy az ember értsen a számítógépek kezeléséhez valamilyen szinten. Ám ezeket a gépeket karban kell tartani. Nem csak fizikailag (leporolni, kicserélni megigazítani dolgokat), hanem mostmár egyre inkább szoftveresen is. A karbantartások elengedhetetlenek annak érdekébe, hogy számítógépünk minden tekintetben jól működő képes legyen, ne legyenek vele kisebb (lassú) esetleg nagyobb (be se tölt az op. rendszer) hibák.

Alap karbantartó programok: Lemez töredezettség mentesítő Hibaellenőrzés Lemez Karbantartó Mindegyik nagyon hasznos és alapból megtalálható a Windows operációs rendszereken

Letölthető tartalmak Avast Vírusirtó. A káros fileoktól, programoktól óvja a számítógépet Ccleaner Összetett PC karbantartó szoftver.