Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
Advertisements

Az olvasástanítás módszere:
E-learning alapú távoktatásos képzés
Jó gyakorlat „A 21. század gyermekeiért” – IKT eszközök használata egy inkluzív iskolában II. Rákóczi Ferenc Tagiskola 7400 Kaposvár, Kanizsai u
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Dalton-tervvel a sikeresebb iskoláért.
Zárórendezvémy Zárórendezvény TIOP / Oktatástechnológiai fejlesztés a Huszár Gál Iskolában.
Iskolánkról.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Oktatás a legmagasabb szinten Ökoiskola a természetben Sportolók a csúcson.
Matematika kompetenciaterület
Differenciált tanulásszervezés szemlélete és módszerei
E-learning és a multimédia
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
1 Az aktív tábla használatáról. 2 "Mi vagyunk a technológiánk, az emberi lények nem érdemelték ki nevüket addig, amíg nem találták fel a fejszét, az ágyékkötőt.
A személyközpontú pedagógiai jelenléte a digitális tanórákon
Az IKT-eszközök alkalmazásának és fejlesztésének pedagógiai támogatottsága évfolyam OKI-kutatás-fejlesztési projekt.
Sokszínű Digitális Tanítás főszerkesztő-helyettes
E-learning alapú távoktatásos képzés
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
A gyakorlatvezető mentor
Előadó: Komjáthy Zoltán Oktatási Hivatal
Az információs és kommunikációs technológiák szerepe a szakképzésben február 22. Dr. Tóth Péter főiskolai docens Fővárosi Pedagógiai.
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
TÁMOP ÚJ Oktatásszervezés -és várható hatásai Nagy Anna Magdolna Eger, szept.03.
A digitális tananyagtartalom használatának lehetőségei a matematika kompetenciaterületeken.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál.
„Jó gyakorlatok” Nagyné G. Jordanoff Györgyi. A „jó gyakorlat” újszerűsége  a MiTiok programban szereplő tananyag adaptálása és felhasználása IKT eszközök.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
TIOK tapasztalatok a kompetencia fejlesztésről.
Kompetensek lettünk? június 27..
A tanulói laptop program megvalósítása a Kecskédi Általános Iskolában.
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Csipp-csepp, egy csepp – Ritmus az életünkben Papp Leonóra.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
Debreceni Egyetem Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a Hajdú-Bihar megyei pedagógusképzésben. HEFOP / /1.0.
A programcsomag Felépítése Előnyei Használata. A programcsomag összeállítása Alapja: kompetencia alapú oktatás, koncepció (gyakorlati haszon); Programtanterv:
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
Tananyagfejlesztési tapasztalatok – TISZK
A tanári mesterszak gyakorlatai Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Salát Magdolna PK OTF Tanárképzési Osztály.
TIOK IKT – összefoglaló Nagy Regina Sulinet Programiroda tartalomfejlesztési szakértő.
Debreceni Egyetem Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a Hajdú-Bihar megyei pedagógusképzésben. HEFOP / /1.0.
Tanulói laptop használata a tanítási órákon
Tanórai szokásaim 5/14.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
Tanórán kívüli tevékenységek gazdagítási lehetőségei Varga Attila február 4.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
Csökkentsük a túlterheltséget, tanítsuk többet a diákokat! Varga Attila február 4.
A fizika tanítása 10. lecke Az óraelemzés szempontjai.
Kompetenciafejlesztés - Tankönyvek
Honlap: Program: A Math-Bridge interaktív tanulási platform lehetséges szerepe az oktatási folyamatban.
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Nemzeti Köznevelési Portál
Tanítási filozófia Gyetvai Anna.
A digitális kompetencia fejlesztése
Kompetencia alapú szakoktatás
Előadás másolata:

Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola

Esettanulmány Egy matematika fejezet (9. évfolyam, függvények) példáján mutatom be a tananyag-fejlesztés, és ennek beépítése a tanórába egy lehetséges megoldását. A tananyag összeállítása az Educatio LMS versenyre készült és tanulókkal teszteltem a napi munkám során.

Cél: kompetenciafejlesztés függvények és jellemzésük megismerése (ismétlés) a már tanult és begyakorolt transzformációk összekapcsolása és alkalmazása Tanítás-tanulási módok, módszerek: frontális munka önálló tananyag-feldolgozás gyakorlás egyéni tempóban, tanári segítséggel ellenőrző teszt megoldása értékelés, nyomonkövetés Eszközök: hagyományos és elektronikus taneszközök A tanítási folyamat

Egy tanulásmenedzsment rendszer, amelynek segítségével tananyagokat, teszteket jelölhetünk ki diákjainknak, illetve nyomon követhetjük a tananyagban történő előrehaladásukat, tesztelhetjük megszerzett tudásukat. A tananyagkészítést segíti az SAP LSO Szerzői Környezet, amellyel új tananyagokat készíthetünk, illetve már meglévőket szerkeszthetünk, alakíthatunk át. Az Educatio LMS rendszer

A rendszerben jelenleg elérhető az SDT-s anyagok egy része, amelyben a közismereti tárgyak és szaktantárgyak tananyagai is szerepelnek. Emellett készíthetünk saját anyagokat – teljesen egyedieket, vagy akár az SDT-s foglalkozásokat kiegészíthetjük Az Educatio LMS rendszer

Az LMS rendszerrel tartott foglalkozásokhoz nagyon jó, ha a tanulók vagy tanulópárok számítógép előtt ülnek és egyéni tempóban dolgozhatják fel a tananyagot. A projektorral tartott órákon is sok szemléltető elemet mutathatunk be az IKT eszköztár segítségével, amit hagyományos eszközökkel nehezebben tudunk megvalósítani. Normál vagy aktív-tábla természetesen legyen mindig kéznél. Felszereltség

Függvények tanítása Az IKT eszközök nagy segítséget adnak a függvényekkel való ismerkedésben, hiszen a grafikonokat pontosan lehet így megjeleníteni. A tananyag az SDT-re támaszkodik, de kiegészítettem saját fejlesztésű részekkel.

Függvények ábrázolása és jellemzésük

Tört- és négyzetgyökfüggvény

A foglalkozások végén teszt segítségével vizsgáltam meg, hogy a tanuló mennyit fejlődött: pl. képes-e a grafikonok felismerésére és a hozzárendelések leolvasására. Óra végi értékelés

Gyakorló teszt

Abszolútérték függvény tananyag

Abszolútérték függvény

Másodfokú függvény tananyag

Másodfokú függvény teszt

Akiknek az órán nem sikerült elsajátítani az anyagot, azoknak több lehetőségük van: az órai munka anyaga rendelkezésre áll és az órán túl, önállóan is tanulható önellenőrző tesztek is újra elvégezhetők saját, egyénre szabott feladatok is kitűzhetők és bekérhetők Órán kívüli lehetőségek

Ha a diákok haladási üteme nagyon eltérő, vagy tehetséggondozás ill. felzárkóztatás a célunk, akkor kitűzhetünk olyan egyéni feladatokat, amelyeket tanári felügyelet nélkül – akár otthon – végezhetnek el. Ez lehet akár házi feladat is. Nagyon jól alkalmazható ez a lehetőség távoktatás vagy felnőttképzés keretében is. Egyéni feladatok kiadása

Nyomonkövetés Megadható a maximális belépések száma a tanfolyamra fordítható időkeret (pl. napok vagy hetek száma) Ellenőrizni tudjuk ezeket a rendszer által elkészített statisztika segítségével. Kitűzhetünk teszteket a tananyag közben, vagy zárótesztet - vizsgát – a tanfolyam végén. Az eredményességet a diákok és a tanár is látja.

A tanítás - tanulási folyamat A modern tanórákon nagyon fontos: egyéni menetű és a tanuló tempójához igazodó és haladó pedagógiai szemléletű foglalkozások szervezése a tanulók tanórán kívüli önálló tanulásának ösztönzése Ezen foglalkozásokhoz kapcsolódó e-tananyag előállításához, gyakorlati kipróbálásához nyújt segítséget az Educatio LMS rendszer.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Halácsy Katalin