Szerviz robotok Knobloch Roland Vencel (IG7FV6) Mechatronika.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
Advertisements

Hieroglifák.
Készítette: Sábián Róbert
Készítették: Kaba Eszter Rokolya Csilla Szabó Renáta Szakó Tímea
alklalmazott ország forgalom (2009) € 1,5 Mrd Már nem skandináv, már több mint €1,5 Mrd.
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
Kitiltották a Renault autóit
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
A Wat Pa Maha Chedi Kaew névre hallgató templomot thai szerzetesek építették egymillió feletti sörösüvegből. A templom Thailand Sisaket provinciában,
Giovanni pizzéria és söröző
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
2006. február 17. Valószínűségszámítás és statisztika II. Telefonos feladat Egy kalapban van két korong, az egyiknek mindkét oldala piros, a másiknak.
Mountain of China Jól tudjuk…. és mégsem teszünk semmit.
Készítette: Czimbalek Katalin Hirsch Éva Pék Judit Szittár Katalin
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
A válság és ami utána következik….
Éttermi rendszer – User Interface vázlat Káposztatérd csoport.
Éppen a WC-n ültem, hogy sürgős dolgomat intézzem, amikor...
Minden, matematikusi ismeretekkel fertőzött leendő mérnök számára alapvető kihívás, hogy a túlságosan egyszerű dolgokból többet hozzon ki. Így például.
INFRASTRUKTÚRA MENEDZSMENT
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
Készítette: Himber Dorottya Juhász Ágnes Majoros Ágnes
2010/2011.Huszár István1. dia Weboldalak tervezése II. (X)HTML.
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Minden, matematikusi ismeretekkel fertőzött leendő mérnök számára alapvető kihívás, hogy a túlságosan egyszerű dolgokból többet hozzon ki. Így például.
A pokolban... Meghal az öreg Zsiga bácsi. Mivel sose volt jó keresztény, nem is csodálkozik, hogy egyenest a pokolba kerül. A pokol kapujában már.
Napelemes USB-s táp. USB Charger with Solar Panel.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Kaliforniai paprika árváltozásának okai Készítette: Dér András.
Szakmai kihívások mazohista PR-esek számára, avagy az egészségügyi magánvállalkozások kommunikációjának realitásai Kurucz Beáta ügyvezető igazgató Humán.
Közösségi oldalak használata
A hőcserélő nem kér enni…(?)
Kiszakadás az újjászületésből
© Robert Bosch GmbH reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of disposal such as copying and passing.
A WEB ARCHÍVUMOK KÉRDÉSKÖRE KÖNYVTÁRI ÉS TÁJÉKOZTATÁSI SZEMPONTBÓL.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Weboldalak tervezése (X)HTML.
Bosco Szent János. Élete Szegény családban született 1815-ben. Kétéves volt csupán, mikor édesapja meghalt, így édesanyja, Margit, egyedül nevelte három.
All we love, we left behind
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Csimag.hu Bemutatkozó.
Kooperatív oktatással a befogadás támogatásáért
 A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok.
A világ 20 -ik legnagyobb városa – Beijing, Kína 12 millió lakossal.
Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc
Kutyák A német juhász A spániel Testméretek További információk.
AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVEK LEGFONTOSABB TRENDJEI: Hagyományos TV helyett - streaming, - intelligens gépek és polgárok - városok - gondolatátvitel.
Készítette: Trajer Péter
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
Világjárványok az emberiség életében
A kamatszámítás módszereinek elméleti összefüggései
Nincs helyem szanatóriumban! PS. Hangszórót bekapcsolni Úgy két évvel ezelött a feleségemmel utazgattunk a Fölközi Tengeren a Princess Hajótársaság hajóján.
A HÁZIORVOSLÁSRÓL DIÓHÉJBAN dr. Selmeczi Kamill FAKOOSZ.
Szénási András Szilárd G0H05P
Készítette: Fekete Máté LIVL04
Mechatronikus szemmel nézve Bozsik Márton - NIUAJF
Pincérrobotok Gyenis Tamás LXWFGC.
Umron, az asztaliteniszező robot KOVÁCS BERTALAN FJF6UG.
ASIMO Fejlesztésének története Felépítése, specifikációi
Kilobot Kollektív intelligencia a robotikában Készítette : Petra Ervin Vendel.
Bevezetés Adatbázisok használata. Mi is az adatbázis? Az adatbázisok ma már az élet számos területén alapvető fontossággal bírnak (Google, Amazon, Flickr,
CONFIDENTIAL AND PROPRIETARY INFORMATION OF BURGER KING CORPORATION 1 BURGER KING – Az ajánlatok zsonglőre, a szegmentáció szakértője. (prezentáció a KREATÍV.
Mariko Ouchi ILO-Budapest Office
Túlnépesedés 1.
Beutazás hatása a buszos turizmusra, tendenciák
Előadás másolata:

Szerviz robotok Knobloch Roland Vencel (IG7FV6) Mechatronika

Robotok nem csupán az iparban…  Noha a robotokat legelőször az indusztriális szféra alkalmazta, a megjelenésük és használatuk nem korlátozódik csak a gyártósorokra és üzemekre  A periodikus és monoton munkák nem csak a futószalag mellett, hanem más helyeken is jelen vannak, mint például egy étteremben, vagy egy kasszánál is

Hanem a service szférában is  Így kialakult az igény, hogy robotok lássák el egy felszolgáló vagy éppen egy pénztáros munkáját

A legelső  A legelső robot pincéreket egy kínai gyorsétterem alkalmazta a kaliforniai Pasedana városában 1983-ban  Tanbo R-1 és Tanbo R-2  Ezek túlságosan nagy méretűek voltak és nagy tömegűek is (90 kg), továbbá a karbantartásuk is túl sok pénzt emésztett fel, így a tulajdonos kénytelen volt eladni őket  Az amerikai közvélemény amúgy se fogadta olyan jól a robotpincéreket, így ott nem aratott akkora sikert…

De ott volt Ázsia!  Azonban Ázsiában nagyon nagy kívánalmakat mutattak az ilyenféle éttermek iránt  Így el is indult a szerviz robotok fejlesztése egész Kelet-Ázsiában

Az első verziók (1)  Az első ilyen robotok egy kínai étteremben jelentek meg a 1990-es években  Itt még szabadon közlekedhettek az étteremben, ami nem bizonyult olyan hatékonynak  A felszolgáló személyzet két robotból állt: egy ami a rendelést veszi fel és egy másik, ami asztalhoz viszi a rendelést

Az első verziók (2)

Hatékonyság növelése  Ma az egyik legjobban működő ilyen robot étterem a kínai Jiangsu provinciában van, ahol is már az egész éttermi személyzet robotokból áll  15 robot lát el minden feladatot, és persze egy ember felügyeli a munkájukat  Itt a robotok az asztalok között már csak egy sávon mozoghatnak, és az embereket se „ütik el” ha esetleg ők megzavarják a pályájukat (szenzorok)

Egy kis adat  Egy ilyen robot fontba kerül (8-12 millió HUF)  2 óra töltés után 5 órát tudnak folyamatosan dolgozni  A robotok várható élettartama 5-8 év  A felszolgáló robotok egyszerű beszélgetéseket is tudnak kezdeményezni  (40 egyszerű mondatot fel tudnak ismerni és válaszolni)

Egy bangkoki japán étteremben

További fejlesztések (1)

További fejlesztések (2)

A kasszakezelő robot

Köszönöm a figyelmet!

Források  Videóanyag: Youtube  hiring-robots-as-waiters-and-cooks/ hiring-robots-as-waiters-and-cooks/  waiters-of-1980s-pasadena / waiters-of-1980s-pasadena /