Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Wat Pa Maha Chedi Kaew névre hallgató templomot thai szerzetesek építették egymillió feletti sörösüvegből. A templom Thailand Sisaket provinciában,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Wat Pa Maha Chedi Kaew névre hallgató templomot thai szerzetesek építették egymillió feletti sörösüvegből. A templom Thailand Sisaket provinciában,"— Előadás másolata:

1

2

3

4 A Wat Pa Maha Chedi Kaew névre hallgató templomot thai szerzetesek építették egymillió feletti sörösüvegből. A templom Thailand Sisaket provinciában, Khun Han városában található.

5

6 Nyilván nem a szerzetesek itták ki az üvegegek tartalmát, hanem az épületnek otthont adó város lakossága segített összehordani a tetemes mennyiségű építőanyagot. A templomban a hamvasztótól a mellékhelyiségekig minden a Heineken ( zöld) és a helyi Chang (barna) sör újrahasznosított csomagolóanyagában ragyog 1984 óta...

7

8

9

10

11 A Bangkoktól északra kb. 600 kilométerre, a kambodzsai határ közelében álló buddhista templom egyszerre dicséri a szerzetesek kitartását, kreativitását és persze azt a szellemiséget, melynek révén gyakorlatilag az egész környéket megtisztították az üvegszeméttől és szimbolikus módon újrahasznosították azt.

12

13

14

15

16 Érdekesség, hogy épp Alfred Heineken találta ki az építőanyagként felhasználható sörösüveget közösen egy holland építésszel, John Habraken-nel. A WOBO (wordl bottle) üveget később piacra is dobták, de érdeklődés hiányában csupán egy százezer darabos széria került ki a gyárból. Ezek egy része pedig egy hétvégi ház falában végezte a sörgyáros Noordwirjk-i rezidenciájában.

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26


Letölteni ppt "A Wat Pa Maha Chedi Kaew névre hallgató templomot thai szerzetesek építették egymillió feletti sörösüvegből. A templom Thailand Sisaket provinciában,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések