Perifériák: Monitor Nyomtató Billentyűzet Egér Hálózati kártya Háttértárak: FDD HDD CD/DVD.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógép felépítése
Advertisements

Háttértárak ismertetése
Nyitray Norbert 6. Tétel: Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb.
6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák.
A számítógép műszaki, fizikai része
Kovácsné Lakatos Szilvia
Hardver ismeretek Háttértárolók
Rendszertervezés Hardver ismeretek.
A számítógép felépítése
Személyi számítógépek
Hardver, szoftver A hardver
Háttértárak. Háttértárak A háttértárak működési elve A háttértárak feladata: Az éppen nem használt adatokat és programokat háttértárolókon tároljuk.
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
Az optikai tárolók Az optikai tárolórendszerekre jellemző, hogy az írás és olvasás lézersugárral történik. Az optikai tárolókat több tulajdonságuk markánsan.
A számítógép felépítése
Mai számítógép perifériák
A merevlemezek tegnap, ma, holnap
A számítógép felépítése
Informatikai eszközök
Régen és most. Háttértárolók.
Ismétlés.
1. Ismerkedés a számítógépes környezettel
Készítette: Tömördi Péter
a számítógép kézzelfogható részei.
Merevlemezek (winchesterek)
Hardware Hardver (ang.: hardware) alatt a számítógép fizikailag megfogható részeinek összességét értjük. Legegyszerűbb meghatározás talán, hogy a hardver.
Barati Viktor Perifériák.
Számítógépem És a főbb részei…. Története: 2008 végén vettem Online rendeltem meg a részeit Egeret, billentyűzetet nem kellett Ezt a monitort csak idén.
Amit az adathordozókról tudni kell
Mai számítógép perifériák
Háttértárak Informatika tananyag.
Napjaink háttértárolói
A perifériák általánosan
Háttértárolók Ki és beviteli periféria. A számítógép kikapcsolása után is hosszú ideig képesek megőrizni az adatokat.
Média tárolóeszközök. A CD  A CD(compact disk) ált. 700Mb kapacitású  Optikai tároló  Hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos.
Timándi Tibor 13/A/H2. A számítógép konfigurációkat 3 féle csoportja: Alap kategóriás gépek Közép kategóriás gépek Felső kategóriás gépek.
A számítógép logikai és fizikai felépítése
A személyi számítógép részei:
Merevlemez.
Számítógép legfontosabb paraméterei
A számítógép elvi felépítése
A háttértárak felépítése és működése
A számítógép felépítése
A merevlemez(winchester)
Hardware: (=kemény áru)
A számítógép részei Ismétlés-gyakorlás.
 Rajtuk keresztül kerülnek az információk a központi egységbe.  Néhány példa: Billentyûzet, egér scanner, trackball, fényceruza, digitalizáló tábla,
A számítógép felépítése
Háttértárak.
Mai számítógép perifériák
Minden, amit az adathordozókról tudni kell
Merevlemezek tegnap, ma, holnap. Bevezetés Számítógépünk alapvető alkatrésze Hosszú távú adattárolás Régebben kis méret, lassú működés Manapság nagy méret,
Mai számítógépes perifériák
MINDEN, AMIT AZ ADATHORDOZÓKRÓL TUDNI KELL
Bevezetés az informatikába
A számítógép felépítése
A számítógép felépítése
Perifériák és jellemzőik
Kialakulásuk  1960-as évek közepétől több cég egymástól függetlenül fejleszti  Katonai célokra készül  Létrehozás célja: A mágneses tárolóknál nagyobb.
2015. július július július 22. Készítette: Gráf Tímea Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek III.
A számítógép feladatai és felépítése
Hardver eszközök.
Ilyen számítógépet szeretnék
Háttértárak.
A számítógép felépítése
Tároló perifériák.
A számítógép feladatai és felépítése
A számítógép felépítése
A számítógép felépítése és működése
A számítógép felépítése
Előadás másolata:

Perifériák: Monitor Nyomtató Billentyűzet Egér Hálózati kártya Háttértárak: FDD HDD CD/DVD

Monitor: 19" LG L1942SE-BF LCD monitor fekete 1280x1024 felbontása tökéletesen megfelel irodai munkákra bármilyen feladatról lévén is szó, akár grafikai akár egyszerű karakteres programról van szó. Kontrasztaránya 8000:1 ami teljesen megfelel mint irodai használat mint pedig oktatási célokra is ! A monitor válaszideje helyt áll a mai monitorok soraiban mely 5ms-um.

Nyomtató: Samsung CLP-325 színes lézernyomtató A nyomtató kiválasztásánál több szempontot kell figyelembe vennünk. Legfontosabb a költséghatékonyság, valamint a tartós használhatóság. Nyomtatási technológia : Lézersugaras nyomtatás Nyomtatási sebesség fekete :16 oldal/perc Nyomtatási sebesség színes:4 oldal/perc Nyomtatási felbontás fekete :2400 x 600 dpi Nyomtatási felbontás színes :2400 x 600 dpi Nyomtatási költség : 12Ft/lap

Billentyűzet: Logitech K120 Vállaltról lévén szó, olyan eszközöket kell keresnünk, melyek alkalmasak irodai munkára és folyamatos igénybevételre. Nem szükséges csúcskategóriás billentyűzetet vásárolnunk de fontos a tartósság és a kényelem. Csatlakozás típusa USB, bármilyen operációs rendszerrel kompatibilis és 3 év garancia van rá. Egér: Logitech RX1000 Az elvárások itt is hasonlóak mint a billentyűzetnél fontos a tartósság és a kényelem. Csatlakozás típusa USB, Bármilyen operációs rendszerrel kompatibilis, kényelmes kialakítású egér, 1 évgaranciával kapható.

FDD: Manapság már ezt a technológiát nem használják. Kis tárolókapacitással rendelkezik. Javasolnám inkább flash tárolók alkalmazását, gazdaságosabbak,megbízhatóbbak és gyorsabbak kezelésük egyszerűbben bővíthetők ha az szükséges. HDD:300GB WD Raptor WD3000HLFS SATAII 16MB cache A megfelelő winchester kiválasztásánál a legfontosabb szempont a gyors és megbízható működés. A merevlemezeket több tulajdonság alapján vizsgálhatjuk. A legjellemzőbb tulajdonság a tárolókapacitás, további fontos jellemző a lemezek írási/olvasási sebesség, amelyet nagyban befolyásol a lemezek forgási sebessége, amely jellemzően 5400, 7200, vagy fordulat/perc (rpm). Tárkapacitása 300GB fordulatszáma rpm csatlakozása SATA.

CD/DVD:LG GSA-GH22NS40RBBB SATA DVD író Fontosnak tartom az optikai adattárolókat. Egy DVD író/olvasó fej sok lehetőséget ad a cégen belüli vagy akár cégen kívüli kommunikációra. Viszonylag nagy méretű adatok hordozására, tárolására is lehetőséget ad. Átmeneti tároló mérete:2 MB CD-R olvasási sebesség:48x DVD-R olvasási sebesség:16x CD-R írási sebesség:48x DVD-R írási sebesség:20x DVD+R írási sebesség:20x DVD-RW írási sebesség:20x

Hálózati kártya:TP LINK TL-WN422G 54Mbps E termék a g szabványt használja. Akár 54Mbps-os sebességre is képes. A jelek átviteléra 2.4GHz-es sávot használja. Gépigénye meglehetősen alacsony. USB-n keresztül csatlakozik a géphez. Telepítése meglehetősen egyszerű, a termékhez kapott lemezről csak feltelepítjük az operációs rendszerünkhöz illő drivert.